Çakıroğlu, Sadi Tekelioğlu’nun açıklamalarını okuduğunu ve bu açıklamaların yolundan gidilmesi gerektiğini söyleyerek, ‘Trabzonspor’un milyonlarca taraftarı var. Her iş adamı her kongre üyesi 100’er TL verse sorun çözülür. 100 TL bir kişi için en değerli paradır. Kongreye gideceğim ve ben kendi adıma 100 TL mi veririm, 1000 TL mi veririm bu parayı masanın üzerine bırakacağım. Bu takımın başına cebindeki sıcak parayı çıkarıp verecek olanlar gelecek. Diğerlerinin söz hakkı yoktur. Trabzonspor bizim herşeyimizdir. Onu koruyup kollamak benim görevimdir.’
 
Hayri Gür’e 500 Metre Bayrak

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Ak Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurulu’nun yapılacağı Hayri Gür Spor salonu dün bir başka idi. AK Parti Trabzon il başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın organizasyonuyla gerçekleşen süslemede Hayri Gür’ün tavanına gerilen 500 metrekarelik dev bayrak, salonda muhteşem bir atmosfer yarattı.  Kongreye katılacak tüm teşkilat mensuplarının altında toplandığı Türk Bayrağının özel  iskele sistemi ile gerdirildiğini belirten İl Başkan Yardımcısı Demirtaş, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi, bu vatan Tek Bayrak altında ilelebet yaşayacaktır’ dedi.
 
Revi’nin kaybı..
 
Ak Parti’nin Trabzon il yönetimine baktık. Doğrusu yeni yüzleri aradık. Ancak İl Başkanı Haydar Revi’nin birlikte çalışmak istediği isimlere sahip çıkamadığını da hissettik. Bir örnek. Liste için davet edilen Temel Bayraktar. Trabzon siyasetine yeni yüz ve vizyon katabilecek bir değer. Haydar Revi çok yakından tanıdığı bu ismi kime nerede kurban verdi? Hem Bayraktar hem de onu öneren Partinin önemli isimleri de bu sorunun cevabını arıyorlar. Kuşkusuz bulamayacaklar. Listeye bakınca değişen çok bir şey yok. Metal yorgunluğu kalktı diyenler Tayyip beyi kandırdığını sanarlarda sürüyor.
 
Türkeş’e Anma
 
Rize Türkocağı doğumunun 100.yılı dolayısıyla merhum siyasetçi Alpaslan Türkeş’i anma konferansı yapılacak. 30 Mart 2018 Cuma günü saat 18.30 da Türkocağı Konferans Salonundaki konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Can Mustafa Çebi ile Araştırmacı-Yazar Kadir Kaan Güler doğumun 100.yılı anısına Alpaslan Tarkeş hakkında konuşmalar yapacak. Rize Tük ocağı Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ’Cuma günü Alpaslan Türkeş’in doğumunun 100.yılı anısına program düzenledik. Önemli konuşmacılarımız olacak’ dediler.
 
Erkan İlk Sınavı Geçti

 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon’dan mutlu ayrıldı. Ziyareti tertip eden arkada görülmeyen kahramanlar vardı.  Teşkilatta bazı isimler bu açılış için harıl harıl çalıştılar. İl Başkan Yardımcısı ve Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Muhammet Erkan ra hassas davrandı. Ekibiyle inanılmaz çalıştı. İlk sınavını geçti.

Ortahisar Takdir Aldı
 
Meral Akşener’le birlikte Koray Aydın Trabzon’a birlikte geldiler. Programları da birlikte yaptılar. Ortahisar ilçe örgütü de Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcılarını en güzel şekilde ağırladı. Ortahisar ilçe Başkan yardımcısı Hasan Kandaz, ‘İlçe Başkanımız ve tüm arkadaşlarımızla görevmizi eksiksiz yapmaya çalıştık’ dedi.
 
Demeli Nikah Töreninde
 
Muammer Demeli. MHP’den görevden alındıktan sonra kendi işlerine yoğunlaştı. İYİ Partiye de geçmiş değil. Ancak, Zorlu Grand Otel’de Ali Sağır’ın oğlunun nikam törenine geldi, dostlarıyla birlikte sohbet etti ve ‘Ankara Trabzon arasında mekik dokuyoruz’ dedi.
 
İşin Başında Erdöl Var
 
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) tarafından İstanbul Pendik’te sağlık yazılımları, aşı çalışmaları, ilaç üretimi, sağlık danışmanlık hizmetleri ve biyo-medikal mühendislik hizmetleri kapsamında ürün ve materyal geliştirme çalışmalarının yapılacağı “Sağlık Teknokenti’ne onay veren Bakanlar Kurulu kararı Resmî Gazete ‘de yayımlandı. Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, İstanbul'un Pendik ilçesi Esenyalı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 55,7 dönüm arazinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti olarak tespit edildiği ifade edildi.
 
Sağlık Teknokenti’yle birlikte sağlık yazılımları, aşı çalışmaları, ilaç üretimi, sağlık danışmanlık hizmetleri ve biyo-medikal mühendislik hizmetleri kapsamında ürün ve materyal geliştirmek üzerine yoğunlaşacaklarını belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu çalışmalarla hem ülke ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak hem de kendi ilacını üretebilen, kendi aşısını yapabilen ve kendi tıbbi teknolojilerini üretebilen bir Türkiye sürecini hızlandıracaklarını dile getirdi.
 
Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulmasını hedeflediklerini dile getiren Erdöl, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu maksatla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun kararlarını da dikkate alarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları oluşturmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı oluşturmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamak istiyoruz.
Editör: TE Bilisim