Bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.
 
Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama etkin bir şekilde katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve esenlik dolu bir ömür diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Valilik Uyardı
 
Trabzon Valiliği bağış ve yardım kampanyası adı altında Trabzon Valiliği ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz adına vatandaşlardan para isteyen kişilere yönelik açıklama yaptı. Valilik bu kişilere itibar edilmemesini belirterek yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi. Son günlerde özellikle engellilere akülü araba veya sandalye alınması amacıyla başlatıldığı iddia edilen bağış ve yardım kampanyası adı altında Valiliğimiz veya Sayın Valimizin adı kullanılmak suretiyle özellikle para talebinde bulunularak dolandırıcılık teşebbüslerinin olduğu duyumları alınmaktadır.
 
Valiliğimiz veya Trabzon’daki herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan, telefon veya diğer iletişim yolları kullanılarak yardım talep etmesi söz konusu değildir. Valiliğimizin ve kamu kurumlarının adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara kesinlikle itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması durumunda Emniyet Müdürlüğümüzün 155, Jandarma Komutanlığımızın 156 numaralı telefonlarının aranarak ihbarda bulunulması hususu kamuoyuna duyurulur.”
 
Örnek Oldu
 
Vakfıkebirli hayırsever Kimya Mühendisi Tahsin Taşkın, İstanbul Ataşehir Yenisahra İmam Hatip Ortaokulun 122 öğrencilerinin tamamını giysi yardımı yaptı.  İstanbul Ataşehir Yenisahra İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Vakfıkebirli Hemşehrimiz Tahsin Zaman’ın girişimleriyle okulun tüm öğrencilerine giysi yardımı yapıldı. Taşkın ayrıca okula yüklü miktarda nakdi yardımda yaptı.  Yardımları dolayısıyla İstanbul Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından okulda düzenlenen tören ile Taşkın’a plaket takdim edildi.
 
Tonya’da Görev Dağılımı
 
AK Parti Tonya İlçe teşkilatı ilk toplantısını gerçekleştirerek, görev bölümü yaptı.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, “AK Parti; yolu da, kaderi de, ülkemizle, milletimizle bütünleşmiş bir partidir. Daha güçlü bir Tonya için. Bu kutlu yürüyüşümüze partimizin kurulduğu ilk günden bu güne kadar hizmet eden ve gönül veren tüm arkadaşlarımızla el ele, gönül gönüle birlik ve beraberliğimizi haykırarak devam edeceğiz” dedi.
 
Toplantını son bölümüne katılan Belediye Başkanı Osman Beşel, yeni seçilen İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ile yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletti. AK Parti Tonya ilçe teşkilatında görev dağılım şu şekilde oluştu; Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Nevzat Kudu, Teşkilat Başkanı Orhan Yılmaz, Seçim İşleri Başkanı Cemil Köksal, Ekonomik  İşleri Başkanı Hasan Kurt, Tanıtım ve Medya Başkanı Ahmet Esmer, Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Aygün, Yerel Yönetimler Başkanı Abdullah Başkan, Mali ve İdari İşler Başkanı Saffet Kalyoncu, Sosyal İlişkiler Başkanı İsmail Erdoğan,  AR-GE Başkanı Mustafa Aydin, Dış İlişkiler Başkanı Aziz Günaydın, Çevre ve Şehircilik Başkanı Şahin Atalay, İlçe Sekreteri Nuran Sabah, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Birinci, Kadın Kolları Başkanı Aynur Yıldırım.
 
Altın Birinci Oldu

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin 2017 Yılı İkinci Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2018 yılı çalışma programı, mali birlik bütçesi, işçi vizeleri görüşüldü, yeni üyelik başvuruları değerlendirildi.
 
Toplantı sonrasında Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında “Balıkçı” isimli fotoğraf ile birinci olan Vakfıkebir Belediyesi çalışanlarından Sabri Altın’da ödülünü aldı.  Sabri Altın ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sabri Altın’ı kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
 
Vakfıkebir Adliyesine Yeni Müdür   
 
Hacer Sönmez, Vakfıkebir Adliyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne atandı. Hacer Sönmez, 1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. Lise eğitimine kadar Araklı ilçesinde kaldı.  Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümünde üniversite eğitimini yaptı. 

200-2007 yılları arasında çeşitli basın yayın kuruluşlarından çalıştı. 2007 yılından itibaren Bakırköy Adliyesi, Gümüşhane Adliyesi ve Vakfıkebir Adliyesi’nde zabıt katibi olarak çalıştı. Hacer Sönmez evli ve iki çocuk annesidir.
 
Olumsuz Davranışlardan Kaçınmalıyız
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
 
Gedikli; “Bu önemli gün engelli vatandaşlarımızı anlayabilmek için oldukça önemli bir gündür. Vatandaşlarımızı yılda bir gün hatırlamak ve sonrasında unutmak doğru bir yaklaşım değildir. Günümüzde aza da olsa kuruluşlar açılmıştır. Fakat bunların sayısı yetersiz gelmektedir. Bu yüzden engelli vatandaşlarımız için daha çok proje yapılmalıdır. Onları üzecek tavır ve davranışlarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Hepimiz aslında bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Biz her zaman onların yanındayız” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim