Geçmişte bir çok icatların buluşların mahallesi tartı aleti yani baskül tam otomatik av tüfeği ve fındık randıman makinasını bundan 40 yıl önce yapmış bir mahalle olarak yine o elsanatlarına yenilikler ilave ederek Akkese Mahallesini göç veren değil göç alan mahalleye dönüştürme çabası içinde iyi bir ekip çalışmasıyla başaracağız.

Atmaca’nın Anne Acısı

AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı Mehmet Atmaca'nın annesi Bedriye Atmaca hayatını kaybetti. Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Atmaca, sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Atmaca'nın cenazesi dün  ikindi namazının ardından Düzköy Cevizlik Mahallesinde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Anne Atmaca’ya Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı dileriz.

Çözüm Odaklı Olacağız

Turizmci Alican Hacıhamzaoğlu Yomra ilçesi Sancak Mahallesi için adaylığını açıkladı. Hacıhamzaoğlu daha kaliteli hizmet için yola çıktığı ifade ederek muhtar seçildiği durumda vatandaşla her zaman yanyana olacağını söyledi. Hacıhamzaoğlu, “Mahallemizin sorunlarını çözmek için ben ve ekibim birlikte yola çıktık. Çözüm odaklı ve ulaşılabiliriz. 31 Mart yerel seçimlerinde güzel mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Sancak Mahallesi’nde belediye binası altında iş yerim bulunmakta. Her daim kapım sizlere açıktır” dedi.

Çorba İkram Ettiler

 Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve partililerin de katıldığı ziyarette Pazar esnafının sorunlarını dinleyen Osman Nuri Ekim, üreten ve kendi ekmeğini kazanan insanların çok değerli olduğunu ifade etti.

Ekim “Seçim çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün Söğütlü mahallemizde pazaryerini ziyaret ettik. Pazaryeri esnafımızın sorunlarını ve taleplerini dinledik. Hemşerilerimizle bir arada olmak bize ayrı bir enerji ve motivasyon sağlıyor. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız siyasi ahlak gereği vatandaşımızın dertleriyle dertlenmeyi sevinçleriyle sevinmeyi kendimize şiar edindik” dedi. Ziyarette Pazar esnafına sıcak çorba ikramı da yapıldı.

Fındık İçin Şubat Ayı Önemli

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık tarımında kaliteli ve bol ürün oluşumu için şubat ayının büyük önem taşıdığını bildirdi. Karan, yaptığı yazılı açıklamada, bu ayla birlikte fındık bitkisinde karanfillerin (dişi çiçek) iyice olgunlaştığını, erkek çiçek olan püseneklerin de çiçek tozlarını yaymaya başladıklarını belirtti. Kaliteli ve daha fazla ürün almak için döllenen karanfillerin şubat döneminde iyi beslenmesi gerektiğini ifade eden Karan, bunun için de mutlaka ay içerisinde bahçelerde gereken bakım ve zararlı mücadelesinin yapılmasını istedi. Karan, çiftçilere bahçelerde şubat ayında bahçelerinde zararlılara karşı da gerekli mücadeleyi yapmaları çağrısında bulundu.

Başvurular 22 Şubat’ta Bitiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ne son başvuru tarihinin 22 Şubat 2018 olduğu belirtildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, projenin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak olduğunu vurgulayarak, “Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır” dedi.

Geleceği Yazan Kadınlar projesinde başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimlerinin hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verileceğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış “Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın” online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacaktır.”

Değişim Yaşanmalı

AK Parti Yomra Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ay, 31 Mart yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığı için İYİ Parti Adayı Mustafa Bıyık’a oy vereceğini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi için AK Parti Adayı Murat Zorluoğlu’nu desteklediğini ifade eden Ay, “Yomra’nın geleceği için değişim yaşanmalı” dedi.

AK Parti’nin seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak 5 yıldır görev yaptığını ifade eden Ay, “Ben AK Parti’liyim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki genel seçimlerde de AK Parti’ye ve liderimiz Sayın Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde de AK Parti’mizin adayı Murat Zorluoğlu’na oyumu vereceğim. Ama Yomra’da ciddi bir değişim yaşanmalı. Maalesef mevcut belediye yönetimi Yomra’ya istediği hizmetleri getiremiyor. Yomra’nın geleceği için İYİ Parti Adayı Sayın Mustafa Bıyık’ı destekliyorum. Tüm Yomralıları da Sayın Bıyık’a oy vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim