Vakfıkebir’de Beton Yol Hamlesi  

Betonsuz Grup yolu kalmayacak sloganıyla yola çıkan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, mahalle yolları için 41.000 metreküp beton ihalesi yaptı. Vakfıkebir Belediyesi binasında gerçekleştirilen ihaleye Engin Petrol Ürünleri İnşaat Nakliyat Hafriyat Madencilik Beton Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sarı İnş.Taahhüt Ziya Sarı,Royal Mücevherat Malzemeleri Hafriyat İnşaat Madencilik Taahhüt Nakliyat Turizm Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Ltd.Şti., Ayti İnş. Ltd.Şti firmaları katıldı. 4 Firmanın teklif verdiği ihalede, yaklaşık maliyet 7 Milyon 70 bin TL olan hizmet için en düşük teklif ise 5 milyon 500 bin TL verildi. İhaleye Katılan firmaların dosyalarının inceleceğini ve çeşitli kriterlere göre değerlendirme yapılarak ihale sonucunun katılımcı firmalara bildirilecektir.

Şalpazarı’na Doktor Takviyesi

Şalpazarı İlçe Hastanesi’ne atanan Uzm. Dr. Kamil Yayla görevine başladı. Vakfıkebir doğumlu olan Yayla, K.T.Ü. Tıp Fakültesinden 2010 yılında mezun oldu. 2011 Mart ayından itibaren Rize İkizdere Toplum Sağlığı Merkezinde mecburi hizmet görevini yaptı. 2012 yılında Ağustos ayında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi aile hekimliğinde asistan doktor olarak işe başladı. 72. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasıyla Şalpazarı ilçe hastanesinde göreve başladı. Beşikdüzü Kutluca Köyü’nden öğretmen Ömer Yayla’nın oğlu olan Dr. Kamil Yayla’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Adayım Dedi Destek İstedi 

4 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Trabzon Arı Yetiştiriciler Birliği Kongresinde başkanlığa adaylığı açıklayan yönetim kurulu üyesi Yusuf Aksoy destek istedi. Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda arıcılarla buluşan başkan adayı  Yusuf Aksoy: "Bugün buradan Vakfı kebir’li arıcılarla buluştuk. Sorunlarını dinledik, projelerimizi anlattık. Projelerimiz arasında, arıcılarımızın hurda mumlarını bağlı bulundukları ilçe merkezinden alıp baskı yaptıktan sonra tekrar onlara dağıtacağız. Kış aylarında ilçelerimizde toplantı düzenleyerek arıcılarımızın sorunlarını yerinde dinleyeceğiz. Trabzon balını ülke genelinde marka yapmak istiyoruz.  4 Mart tarihinde yapılacak olan seçimde tüm arıcılarımızın desteğini bekliyoruz. Nasip olurda üyelerimiz bizi bu görevi layık görürse, her zaman arıcılarımızın yanında olacağız, onların sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi. 

Savcı Tanrıöver Serbest     

15 Temmuz darbe girişiminin ardında gözaltına alınarak tutuklanan Tonya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöver tahliye edildi. Tonya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöver, eşi Tonya Hakimlerinden Adalet Tanrıöver ile birlikte göz altına alınmış, çıkarıldıkları mahkemede Hakim Adalet Tanrıöver serbest kalırken Savcı Mehmet Tanrıöver tutuklanmıştı. Yaklaşık yedi ay Trabzon Bahçecik ceza evinde tutuklu kalan Tanrıöver Mahkemeye çıkarıldı ve ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi. Tanrıöver tutuklu iken yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden el çektirilmişti. Adalet ve Mehmet Tanrıöver çifti 2015 yılında Tonya’da göreve başlamışlardı.

Bozkurt İşareti İle Karşılandı 

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir günlük Trabzon incelemeleri daha çok referanduma dönük mesajların ağırlıklı olduğu konuşmalar ile geçti. Bu arada dikkat ettik, bazı programlarda yazıyı metin üzerinden konuşan Soylu, konuşmasının ilerleyen dakikalarında metinden ayrılarak kendine has sitili ile konuştu. Soylu’nun bir günlük Trabzon ziyaretinde en çok kuşkusuz Of’taki karşılanmasından memnun kaldığını belirtelim. Of ilçe teşkilatı Hakan Terzioğlu’nun organizasyonu ile sınıfı geçti. Soylu ’da Of’ta müthiş bir moral kazandı. Bu arada Of’ta kendiliğinden oluşan yarı mitingde Hakan Terzioğlu’nun ilginç bir hamlesi, Soylu’yu daha çok memnun etti. Terzioğlu, MHP ilçe Of ilçe başkanı Hüseyin Ayaz’ı da alana çağırdı. Ayaz da alana geldi, platforma çıktı ve Soylu ile birlikte mitinge gelenleri selamladı, Bozkurt işaretini de yaptı. Of’ta fotoğraftaki bu manzara uzun uzun alkışlandı. Ve Of’tan enerji alarak, Ankara’ya dönem Soylu, Terzioğlu ve ilçe teşkilatına özel olarak teşekkür etti.

Güngör’e Göre Sessiz Çoğunluk!

 CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör, şehirde ciddi bir sessiz çoğunluğun olduğunu belirterek özellikle bu sessiz çoğunluğun referandumun kaderini belirleyeceğini belirtti. Güngör, Ali Akar’ın başında bulunduğu Hürriyet ve Memleket için el ele platformunun Türkiye genelinde birçok İl’e örnek teşkil ettiğini belirterek, Türkiye’nin bir çok İl’inden sayın Akar aranıyor ve platform hakkında bilgisi alınıyor dedi. Güngör, özellikle CHP kadın kollarının sahaya indiğini sessiz sedasız kapı kapı referandum çalışmalarına başlandığını belirterek, kaynağı belli olmayan bazı anket sonuçlarının vatandaş arasında seslendirildiğine dikkat çekerek, bizim de ciddi bir anket çalışmamız var ilk verilerde, kararsızların çokluğu dikkat çekerken Ak Parti’ye oy verip referandumda hayır oyu vereceklerin de bulunduğunu ifade etti.

Osman Baba Yapılıyor

Akçaabat'ta bir süre önce yıkılan tarihi Osman Baba köprüsü inşaatına nihayet başlandı.

Akçaabat Söğütlü deresi üzerinde bulunan ve bir süre önce bölgemizde meydana gelen  aşırı sağanak sonrasında yıkılan tarihi köprü aslına uygun olarak yeniden  inşa ediliyor. Yüklenici firma tarafından köprünün ilk taşları yerleştirildi. Köprü inşaatının  kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Osman baba köprüsü  19 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen aşırı sağanak sonrasında yıkılmıştı.
 
Editör: TE Bilisim