Çelebi, Trabzon Ticrate ve Sanayi Odasındaki seçimlerin de yakından takip ediyordu. Zira Başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Odaya da Başkan olmayı arzu ediyordu. Birçok komitede arkadaşlarıyla birlikte çalışmalar yaptı ve  meclis üyelerinin önemli bir bölümünü kazandı. Şimdi meclisten nasıl bir yönetim çıkacak? Yönetimden nasıl bir Başkan  ve yardımcısı olacak bunun çalışmaları yapılıyor.
 
Bir tarafta Çelebi, bir tarafta Hacısalihoğlu ve bir tarafta da Ekrem Çapkınoğlu yönetim meclis ve meclis Başkan vekilliklerinin hesabını yapıyorlar. Eğer bu süreç içinde Çelebi ile birlikte Çapkınoğlu bir araya gelirlerse Hacısalihoğlu’nun yeniden Başkan seçilmesi zor olacak. Çelebi ve Çapkınoğlu’nu destekleyenler bir araya geldiler. İlk temas olumlu. Sonucu bu hafta içinde göreceğiz.
 
Recep Çebi’nin Acı Günü
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin 86 yaşındaki kayın validesi Zehra Çebi vefat etti. Trabzon Valisi Sn. Yücel Yavuz, Başkan Çebi'nin Araklı'da bulunan evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Zehra Çebi'nin cenaze namazı ikindi namazına müteakip Araklı Küçük Cami önünde kılındı. Cenaze merasimine Ak Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Araklı Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahaddin Çebi, belediye meclis üyeleri, belediye personeli, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Bürokraside Zirveye Doğru
 
2001 yılında AK Partinin Gençlik Kolları Başkanı olan ve 2002 seçimlerinde de Milletvekili adayı olarak 8.sırada yer alan Ahmet Taşhan bu seçimden sonra öğretmen olarak  Iğdır’da görev yapmıştı. Trabzon’a İmam Hatip Lisesi müdürlüğüne tayin olduktan sonra burada bir süre görev yapan Taşhan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı koltuğuna oturdu. Oradan da Ankara İşkur müdürlüğüna getirildi. Bir süre önce de Bakanlıkta Daire Başkanlığına çıktı. Taşhan Bürokraside yükselmeye devam edecek.  Bürokraside önü açık olan isimlerden Birisi de Nurettin Şar. Daire Başkanı olan Şar, görevini eksiksiz yapıyor ve yıllardır Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinde yoluna devam ediyor. Şar, Ankara’da Milli Gençlik Vakfı Genel Merkezinde de görev yapmıştı.
 
Diriliş Kongresi
 
Kocaeli’nden Ali Kandil isimli Trabzonspor taraftarı aradı. Kandil Trabzonspor’un Ahmet Ağaoğlu başkanlığında diriliş kongresini gerçekleştirdiğini söyleyerek, ‘3 yıl önce Muharrem Usta geldiğinde de başarılı olmaayacağını söylemiştim ve yanılmadım. Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu ile küllerinden doğacak. Yönetim Kurulu güçlü ve önemli isimlerden oluştu. Birbirlerine kenetlenirlerse sorun olmayacaktır’ dedi.
 
Kızının Dev Fotoğrafını Astırdı
 
11 İstanbul'a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Türk jeti düşmüş 3'ü mürettebat 11 Kişi hayatını kaybetmişti.  Kazada Trabzonlu iş adamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina başaran 7 arkadaşı ve 3 mürettebat bulunuyordu. Geçtiğimiz günlerde kızının ölümü ile sarsılan Hüseyin Başaran sahibi olduğu Ramada Plaza’ya kızının dev fotoğrafını astırdı. Bizde Mina Başaran’a ve arkadaşlarına bir kez daha rahmet diliyor. Acılı aileye sabır diliyoruz.
 
Kuloğlu Annesini Kaybetti
 
Yargıtay cumhuriyet Savcı Turan Kuloğlu ve Araklı Çamlıktepe Mahallesi Muhtarı Yusuf Kuloğlu’nun Annesi olan Fatma Kuloğlu ölümü ailesini sevenlerini yasa boğdu. Kuloğlu'nun  öğlen Namazına müteakiben Çamlıktepe Mahallesi’nde kılınan Namazdan sonra Aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze  Törenine  Trabzon  Valisi Yücel  Yavuz, Trabzon Büyükşehir  belediye  başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet  Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Araklı Kaymakamı  İbrahim Halil Şigvan, Araklı  Belediye  başkanı Recep Çebi,  Araklı Ak Parti İlçe  Başkanı Şaban Bıyık  Araklı Cumhuriyet  Başsavcısı,  Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı  Hüseyin Şahintürk ve çok sayıda kişi katıldı.  Turan Kuloğlu annesinin cenazesinde taziyeleri kabul etti.  Fatma Kuloğlu’na Allah’tan  rahmet ailesine  ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
 
Giresun’da İlk Kez Kitap Fuarı Açıldı
 
Giresun'da ilk defa Giresun Belediyesi'nin katkısıyla 'Kitap Fuarı' açıldı. 7-15 Nisan arası Atatürk Meydanı'nda açık olacak fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışı fuarın onur konuğu şair-yazar Ataol Behramoğlu ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu gerçekleştirdi. Açılış öncesi konuşan Başkan Aksu, "İlk kez düzenlediğimiz kitap fuarında da Giresun halkının buraya ilgi gösterdiğini görüyoruz. Cıvıl cıvıl yaşan bir kent Giresun. Türkiye'nin ve Karadeniz'in en güzel ve sosyal kenti Giresun'dur. Okumada da iyiyiz ve biz bunu desteklemek istedik. Fuarımızın hepimize, kentimize ve insanlarımıza katkı sağlaması dileği ile teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim