Yanındayız Mesajı

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde AK Parti Belediye Başkan adayı ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı.

Geride kalan Cuma günü Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ile birlikte Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da katılımı ile birlikte seçim yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Bu yürüyüş milletvekili ve büyükşehir adayının Osman Nuri Ekim’e de destek niteliğinde oldu. 

Fahri Kaplan’ın Babası Öldü

Trazbon Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Daire Başkanı Fahri Kaplan babasını kaybetti ve dün Çaykara’dan son yolculuğuna uğurladı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Kaplan ailesine ve Fahri beye sabırlar diliyoruz.

Genç Avukatlar Ayaklandı

Rize Barosu bünyesinde çok sayıda genç Avukat Meclis çalışmalarında Baro tarafından genç arkadaşlarının pasifize edildiklerini iddia ederek tepki bildirisi yayınladılar. Rize Barosuna bağlı Genç Avukatların bildirisi şöyle: ‘28.11.2017 tarih ve 2017/178 sayılı kararı ile Rize Genç Avukatlar Meclisi meclis yönetim kurulu ve yönergesi ile oy birliği ile kurulmuş olup faaliyetlerine başlamış bulunmaktaydı.

Ancak mevcut Baro yönetim kurulunun 27.12.2018 tarih ve 2018/173 sayılı kararı ile yapmış olduğu yönerge değişikliği neticesinde Genç Avukatlar Meclisi müessesi pasivize edilmiş olup genç meslektaşlarımızın iradesine pranga vurulmuştur. Faaliyetini halen sürdürmekte olan kurucu Genç Avukatlar Meclisi’nin yönetim kurulu tarafından alınan seçim kararına istinaden yola çıktığımız bu süreçte, genç avukatların sorunlarına odaklanmış, çözüm için bütün özveriyi gösteren, baro içi dayanışmayı ve yardımlaşmayı arttırmayı hedefleyen, mesleki bilgiyi yükseltecek çalışmalar düzenleyen, her zaman hukukun üstünlüğünü savunan üyeleriyle vizyon sahibi ve dinamik bir meclis oluşturmak için projelerimizle çalışmalarımızı yürüttük. Maalesef ki gelinen bu süreçte, baro başkanı ve yönetim kurulu seçim sürecinin adilane ve demokrasi şöleni halinde geçmesini sağlaması gerekirken, seçime doğrudan müdahil olmuş, çeşitli ithamlarla genç avukatları kendi meşruiyetlerine bir tehlike olarak addetme yanılgısına düşerek baro içi demokrasiyi zedelemiştir.’

Teşekkürü Hak Ettiler
 

Trabzon Umut Işığı Derneği Başkanı Kamil Büyükdağ ve yönetimi bir süre önce Aşıklar gecesi yaparak 6 yetimi giydirmişti. Kış geldi ve şimdi de yakacak sorunlarına el attı. Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun desteğiyle birlikte Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt’la görüşülerek ailenin kışlık ihtiyacının karşılanması konusunda da tam destek alındı. Büyükdağ, hem Trabzon AK Parti Milletvekili Ayvazoğlu’na hem de Kurt’a teşekkür etti.
 
Kanlı, Merkezin Adayı
 
Yıllarca Karadeniz Gazetesi’nde Araklı Haberlerini yapan, son zamanlarda da ilçe ile ilgili Kaçkar TV’de proğram yapan İbrahim Kanlı, 31 Martta ki yerel seçimlerde Araklı Merkez Mahallesi’ne muhtar adayı olarak Araklı halkının karşısına çıkıyor. İbrahim Kanlı  yaptığı açıklamada “Saygı değer Araklılı hemşehrilerim Merkez mahallesi muhtarlığına sizlerin teveccühünüz ve desteklerinizle aday oldum. İyi bir ekiple, özellikle Sahil Mahallesi’ne hayat verecek güzel projeleri hayata geçireceğiz.” dedi. Kanlı şöyle devam etti:

‘Benim mahallem projemiz var.  Araklı’nın en büyük  mahalesinden biri olan    Araklı merkez  mahalesinin  daha güvenli ve  daha yaşanabilir , daha  güzel  daha  huzurlu bir  mahalle  olması için   halkımızla  elele verecek ,
Sizlerin desteğine  ihtitacımız var. Bu  ilçenin değerleri, çocukları  kadınları ve yaşlıları  her şeyi  hakediyor. Her  bir Araklı’lının   oyuna  talibim. Neden mi  her  apartmanda  bir  öğrenciye  burs  verecek  projeyi hayata  geçirmek için. Üniversitede  okuyan  öğrencilerimiz  sizlerin  desteğiyle  rahat  okuyacak 

 Şiddetle  mücadele  uyuşturucu ve  madde  bağımlılığı ile  mücadele  çocuk istismarı ile  mücadele    benim  mahallem  diyerek    daha  güvenli bir ilçe  olma  yolunda  adımlar atacağız.’
 
Bahçecik’te  Dostlarla


Trabzon Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisinin etrafında modern bir Park ve otopark inşa ediliyor. Belediye tarafından inşa edilen bu park tamamlandığında ki, birkaç aylık zaman kaldı İnsanlar orada soluklanacak. Dün sabah saatlerinde dostlarımız ve duayenlerimizle birlikte orada idik. Sabah kahvaltısının muhtarlık binasının hemen yanında yapan dostların TAKA Gazetesini ellerinde görünce  bizler ayrıca keyiflendik.
Editör: TE Bilisim