Bu öğrenciler arasında 20’si de arapça kurslarını tamamlamış olacaklar. Çiçekli muhtarı ve Kuran Kursu’nun Başkanı Halil Küçük hoca, herkesi icazete davet ederken erkekler için de özel program tertip ettiklerini söyledi. Bu arada Trabzon Arsin-Çiçekli grup yolunun Arsin-Elmaalan-Çiçekli arasındaki sıkıntılı bölümü de Büyükşehir ve Arsin Belediyesi’nin ortak çalışması ile asfaltlandı. Kalan küçük bölümün de Pazar gününe kadar tamamlanmasına çalışıldığı bilgisi verildi.
 
Nihat Usta Ve Kadir Abi
 
Akçaabat’ın en önemli değerlerinden birisi olan Nihat Usta, İstanbul’da beyin ameliyatı oldu. Başarıl bir operasyonla beynindeki tümör alındı ve ilk ziyaretçisi ve ünlü Karadenizli sanatçı Kadir İnanır’dı. İnanır, Nihat Usta’ya geçmiş olsun dedi ve moral verdi.
 
İLESAM’dan Edebiyat Atölyesi
 Kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin; Türkiye'nin 7 bölgesinde başlattığı edebiyat atölyelerinden Trabzon ayağı, 30 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 10.30'da, Trabzon Mimarlar Odası Başkanlığı salonunda gerçekleştirilecek.
 
Cumur Zirve Yapıyor
 
Paris Trabzon'lular Derneği, 1.Uluslararası İş ve Yatırım Zirvesi konulu basın toplantısını 30 Eylül Cumartesi günü saat 11,00'de, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Suavi Kaptan Lokali'nde gerçekleştirecek. Başkan Bülent Cumur yapacağı basın toplantısında zirvenin detaylarını palaşacak.
 
Türkmen’in Mesajı
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Aşure Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapan Başkan Türkmen, “ Böyle günler vatandaşlar arasında kardeşliği pekiştirmek ve kuvvetlendirmek için önemli bir fırsattır. Aşure Gününde yardımlaşma ve kardeşlik, bizim geçmişimizde hep ön plana çıkmıştır, böyle olmaya da devam edecektir. Böyle günleri fırsat bilerek yardımlaşmaya önem verip, birliğimizi ve dirliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Tüm vatandaşların hicri yeni yılını ve Geçmişten bugüne birçok önemli olayın meydana geldiği Aşure Gününü tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
 
Hüseyin Hoca Sahada
 
Trabzon’da yeni partide olması beklenilen MHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Adaylığını da yapmış olan Hüseyin Örs yani Hüseyin hoca ısınma turlarına mı çıktı? Trabzon’da birçok kesimle iç içe olan ve eğitim camiasında da çokça sevilen Hüseyin hoca geçtiğimiz gün bir çobanla birlikte tokalaşırken fotoğrafını paylaşarak şu sözleri yazdı: “Millet başkadır... Güç verir. Kuvvet verir. Kadir bilir, kıymet bilir. Sevincine alkış, acına gözyaşı olur. Mütevazidir. Temizdir, saf, arı. Şükreder. "Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı var" sözünü Bizden başka kim anlayabilir, hangi lisana tercüme edilebilir? Büyük Milletiz. Necip...” Örs’ün bu paylaşımı yeni parti öncesi ısınma turlarına çıktı diye yorumlandı.
 
%40 zam neden?
 
Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar motorlu taşıt vergilerinin artırılması ile ilgili, “ Enflasyon %10 ların altında diyenlere soruyorum %40 zam neden? Vatandaşlarımız Akaryakıtı zaten %70 vergiyle kullanıyorlar kat kat vergi veriyorlar. Al otomobilden ver Suriyeliye, al vatandaştan ver yandaşa, biz Suriyelileri bakmak zorunda değiliz, biz rantçı yabancılara %30’larda faiz ödemek zorunda değiliz. Sizin açıklarınızı vatandaşa kapattırıyorsunuz. Hani İMF ye borç veriyorduk, borç veren adam zam yapar mı? Böyle ahlaki değerlerden yoksun bir iktidar daha görmedik. Fuzuli harcamalar hat safhada.Bunları azaltmayı düşünmüyorsunuz değil mi? Vur vatandaşın sırtına. Bakan Ağbal’a soruyorum? AĞ mısın ? Tor mu? BAL mısın? Zehir mi ? Belli ki Torsun. Vatandaşın cebinde ne varsa toplayacaksın. Bu zamları geri alın, milletin adamı nerede? Hadi müdahale etsin, yoksa danışıklı dövüş mü yaptınız. Siz yapın ben kaldırayım. Vitrine bir daha oynayayım, milletin adamı olduğumu bir daha göstereyim mi dedi. Yeter ki kaldırsın oda kabul.”
 
Fiyat Artıyor
 
Fındık üreticisinin merakla beklediği fiyatlar serbest piyasada yükselişe geçmeye başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı Giresun Kalite fındık için 10, 50 TL'lik fiyatın ardından serbest piyasada fındık fiyatları yükselişini göstermemiş ve 7 liraya kadar düşmüştü. TMO'nun tüm fındıklara talip olduğunu açıklamasının ardından fındıkta ki yükseliş kendisini göstermeye başladı. Bugün itibari ile Giresun Ticaret Borsasında 9,81 TL'den satılan fındıklar Giresun serbest piyasada ise 9, 50 TL'den işlem gördü.
Editör: TE Bilisim