‘Din Bezirganlar’ının, din üzerinden para kazananların, dini istismar edenlerin dindarım deyip dine ihanet edenlerin elinden lütfen bu dini kurtaralım. Düşünün ki; Birileri din adına yanmaz kefen satıyor, bir başkası sümüklü mendilini sözüm ona cemaatine atıyor(tiksiniyorum) o cemaat o mendili yalıyor. Birileri insanlığın en mahrem yeri olan yatak odasına şeyhini misafir ediyor. Birileri okunan su ve ekmekle şifa dağıtıyor. Birileri sanki mumyalanmış bir cesedin karşısın da tavaf ediyor. Birileri güya Şeri kurallara uydurabilmek için dördüncüsünü boşayıp beşincisini alıyor. Birileri yıllardır kediciklerini oynatıyor. Birileri de bunları hiç görmüyor. Birileri de maalesef bunları sadece seyrediyor. Yazık çok yazık bunlardan bütün bunlardan bu dini kurtarmanın zamanı geliyor hatta geçiyor.’

Gümüşhane’den 15 Temmuz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 15 Temmuz ve Milli İrade'nin ikinci yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Rektörümüz yaptığı açıklamada şu noktalara değindi. Zeybek, “Bölgesindeki en önemli güç konumuna gelen ülkemizin küresel güç olması yolundaki ilerleyişinin engellenmesine yönelik gelişmelerden biri olan 15 Temmuz ve Milli İrade’nin ikinci yıldönümünü yaşamaktayız. Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanan önceki darbe teşebbüslerinden farklı olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan bu kalkışmada; işgal, terör ve askeri darbe teşebbüsü aynı anda başlatılmıştır. Bu teşebbüste Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır.

Bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm dünyayı kendisine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü adımlarla yürümektedir.Bu aşamada hepimiz için çıkarılacak dersler vardır. Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuz’ları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Bizler demokrasimizin emsal savunucuları olarak15 Temmuz’da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız,bu uğurda vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.’

Celil Hekimoğlu’nun Yengesi Öldü

işadamı Celil Hekimoğlu’nun yengesi Rahmetli Hayati Hekimoğlu’nun hanımı Nezaket Hekimoğlu 85 yaşında hayatını kaybetti. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 13 gündür yoğun bakımda tedavi altında bulunan Nezaket Hekimoğlu’nun cenazesi dün İkindi namazına müteakip Ortahisar ilçesi Merkez Subaşı Camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında aile kabristanlığında toprağa verildi. TAKA Gazetesi olarak acılarını paylaşıyoruz.

Bilgilendirme Toplantısını Yaptılar

Arsin Etno Spor Kültür Etkinliği ile ilgili toplantı Arsin’de gerçekleşti. Toplantıya;  Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Taner Şentürk, Geleneksel Spor Dalları İl Temsilcisi İsmail İnan ve Güreş Antrenörü Serdar Koç katıldı. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen bilgilendirme toplantısını yaptıklarını ifade etti. Şen; “Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Taner Şentürk, Geleneksel Spor Dalları İl Temsilcisi İsmail İnan ve Güreş Antrenörü Serdar Koç ile bu yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz Arsin Etno Spor Kültür Etkinliği hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptık” dedi.

Trabzon’un 15 Temmuz Programı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından birisi olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümünde tüm yurtta etkinlikler ile anılacak. 13 Temmuz Cuma günü saat 09.30’da il müftülüğünde gerçekleşen şehitleri anma programı ile başlayan etkinlikler, 16 Temmuz tarihinde tüm camilerde salâların okunması ile son bulacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Trabzon Valiliği koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dün anma programı, mevlit okutulması ve sergi ile başladı. Etkinlikler şu şekilde devam edecek, “Bugün; 10.05-13.00 arası TRT Trabzon Radyosu 15 Temmuz özel yayını. Pazar günü; 10.00 şehitlik ziyareti, 10.05-13.00 arası TRT Trabzon Radyosu 15 Temmuz özel yayını, 11.00: 15 Temmuz Şehitleri Samet Uslu ve Sedat Kaplan’ın kabirleri Akçaabat ve Yomra ilçelerinde ziyaret edilecek. 13.00 Şehitlerimiz için Mevlit-i Şeref okunması ve ikram (İskenderpaşa Camii), 14.00: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü turnuvası (Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu), 18.00: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü. 18.30-19.30: Uğur Işılak 15 Temmuz Özel Programı (15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı-Meydan), 20.00 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Program açılışı, 15 Temmuz eksinlikleri (15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı-Meydan), 16 Temmuz 2018- 00.13: Tüm camilerde selaların okunması.”

KPSS Kursu Başlıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eğitim alanındaki hizmetlerine  ara vermeden devam ediyor. KPSS (KamuPersoneli Seçme Sınavı)’ye girecek adaylara destek olabilmek amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kurs düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının koordinesinde düzenlenecek kurslara şimdiden yoğun ilgi olduğu görüldü. Eğitim ve öğrenimlerini tamamlamış Lise, önlisans ve lisans mezunlarının geleceklerini şekillendirecekleri sınav öncesi, bilgilerini tazelemek ve sınav tekniklerini geliştirmek adına önemli bir kurs olan KPSS hazırlık Kursu 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü start alacak.  Kursa katılmak isteyen adaylar,  18 Temmuz 2018 tarihine kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Mumhaneönü’nde (İtfaiye Dairesi Başkanlığı yanı)  bulunan Destekleme ve Yetiştirme Merkezinde kayıtlarını yaptırabilecekler. Adayların kayıt için nüfus cüzdanı ve diploma fotokopilerini getirmeleri yeterli olacak.

Başkan Koçhan'tan Teleferik Teşekkürü

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka ilçesi Altındere Vadisi'nde bulunan Sümela Manastırı ve çevresinde inşa edilecek olan teleferik ve seyir terası için ihale süreci Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla resmen başladığını duyurdu. Başkan Gümrükçüoğlu'nun yaptığı duyurunun ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'dan teşekkür mesajı geldi. Başkan Koçhan yaptığı açıklamada, "Projelerimiz arasında yer alan Sümela Manastırı teleferik projesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yapmış olduğu çalışma bizleri sevindirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Gümrükçüoğlu'na ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Rize’de Mevlit Okutuldu

Rize'de, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler anısına mevlit okutuldu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit edilenler için Şeyh Camisi'nde mevlit programı düzenlendi. Programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve vatandaşlar katıldı.  Cuma namazından önce okutulan Mevlid-i Şerif'te şehitler için İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı tarafından dua edildi.  Mevlit sonunda katılımcılara şeker ve lokum ikram edildi.
Editör: TE Bilisim