‘Şuanda Alazlı köyü orman arazisinde Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Yol Çalışması yapmaktadır. Arazinin kot yapısı fauna yapısı hiç göze alınmaksızın yol açmaktadırlar. Fakat ben 10 yıldır muhtarlık yaptım bu yolun kime faydası var, bilmiyorum. Şuanda da bu köyün çevre koruma başkanıyım. Bu memleketin yüksek bürokratları veya amirleri bu konuya duyarsız kalmaktadırlar. Memleketini, milletini, vatanını seven birilerinin bu konuya dur demesi gerekmektedir. Köyün içme su kaynakları bu bölgede çıkmaktadır. Bu sular yolun geçmesi ile kaybolma riskine maruz kalacaktır ve karadeniz bölgesi heyelanlı olduğu için bu bölgede 400 kot vardır. Yüksek yetkililerden bu konuya dur demeleri arz ve talebimdir. Saygılarımla.. Hilmi Avcı.’
 
Boğaçhan’da Taka Vakti
 
Hafta sonunda Maçka Boğaçhan yaylasında muhteşem bir etkinlik yapıldı. Dede Korkut etkinliklerini Mustafa Durmuş ve arkadaşları organize ettiler. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler akşama kadar devam etti. Bu arada Organizasyonu yapan Yazarların Başkanı Mustafa Durmuş Etkinliğin haberinin yer aldığı gazeteleri yaylaya gelenlerle buluşturdu. Taka gazetesini eline alanlar serin bir yere çekildi ve satır, satır okudular. Bu arada Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Canan Kalaycı da seri bir şekilde deklanşöre bastı ve bu anı fotoğrafladı. TAKA Gazetesi ile yayladakileri buluşturan Durmuş’u tebrik ediyoruz
 
İkizdere’nin Kalbi Afrika İle
 
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılansu sıkıntısı çeken ülkelerde su kuyusu açma kampanyasına İkizdere Müftülüğü tarafından 26 bin TL. maddi yardım bağışında bulunuldu. Diyanet Vakfı dünyanın 140 ülkesinde farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda açtığı su kuyularıyla da bir damla suya hasret insanların yardımına koşmaya devam ediyor. Dünyada 800 milyondan fazla insanın temiz suya ihtiyacı olduğu bundan dolayı  Türkiye Diyanet Vakfı, gerçekleştirdiği projelerde özellikle kuraklığın insan yaşamı için büyük bir sorun oluşturduğu Afrika ülkelerinde su kuyusu açmak için kampanyalar düzenledi. İkizdere Müftülüğünden yapılan açıklamada İlçe halkı olarak camilerden su kuyusu kampanyasına 26 bin lira yardım toplandığı belirtildi.
 
 “Özür dilemesini bekliyoruz”
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin gecen yıl Mart ayında  yapılan YGS sınavı için astırdığı  ‘YGS sınavına girecek adaylara başarılar dilerim’  pankartı kendini bilmez bir kişi tarafından fotoşopla  değiştirilmiş ve sosyal medyaya eletilmişti. Hızla yayılan bu paylaşımı Gazeteci Tayfun Talipoğlu’da paylaşmış, yapılan bütün uyarılara rağmen bu paylaşımı kaldırmamıştı. Aynı paylaşım hafta sonu yapılan YKS sınavı içinde bazı kişiler tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımı yapanlardan bir tanesi de gazeteci ve programcı Nevzat Çiçek’ti. Tweter hesabından montajlı fotoyu paylaşım ‘Yorumsuz’ yorumunu yapan Çiçek’e çok sayıda tepki mesajı gitti. Geçen yılın montajlı fotosunu paylaştığını takipçilerinin yorumlarıyla öğrenen Çiçek paylaşımını kaldırdı. Çiçek gibi bir gazetecinin böylesi bir yanlışı paylaşırken daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini düşünüyor ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden özür dilemesini bekliyoruz.
 
Bayraktar Hayata Veda Etti
 
Trabzon Meydan Hamamı’nın 35 yıllık personeli Osman Bayraktar tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.  Trabzon Meydan Hamamı’nda yaklaşık 35 yıldır tellak olarak çalışan Osman Bayraktar geçen yıl akciğer kanserine yakalandı. 1 ay önce de KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ameliyat oldu.  Osman Bayraktar taburcu edildikten sonra enfeksiyon nedeniyle yeniden hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Bayraktar dün Gökçeköy-Kovanlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
 “Türkiye unutmayacak”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun açıklamalarda bulundu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin açıklamalarına yönelik konuşan Uzun açıklamasında şunları kaydetti; “ Trabzonlular değil Türkiye sizi unutmayacak, aldatılırken aldattığınızı unutmayacak. Sınır boylarında çadır mahkemeleri kurarak  sözüm ona ‘Çözüm Süreci’nde tüm Türkiye’yi yüzünüz kızarmadan aldattığınızı unutmayacak. Şehitlerimize ‘kelle’ terörist başına ‘sayın’ deyip şehit cenazelerine utanmadan yüzünüz kızarmadan CHP il başkanları gelemez dediğinizi unutmayacak. ‘Birkaç Mehmet öldü diye meclis toplanmaz’ diyen Hüseyin Çelik’i asla unutmayacak, AKP Milletvekili Orhan Miroğlu’nun ‘PKK terör örgütü değil, PKK kendi siyasi programını hayata geçirmeye çalışanlardır’ sözlerini asla unutmayacak. Bülent Arınç’ın ‘Artık PKK bayrağı taşımak Öcalan posteri asmak suç olmaktan çıktı’ sözlerini unutmayacak. ‘Öcalan Türkiye’nin önünü açtı’ diyen Cumhurbaşkanı danışmanlarının sözlerini unutmayacak.  ‘Öcalan’ı itibarsızlaştırılıyor’ diyen AKP’lileri unutmayacak.
 
Ülkemizin güvenlik güçlerini şehit edenlerin ayaklarına kırmızı halıları serenleri unutmayacak. FETÖ savcısı Zekeriya Öz’ü kahraman ilan edenleri unutmayacak. AKP’li bir bakanın Öcalan’ın mektubunu Demirtaş’a getirip referandumda ‘evet’ dedirtme çalışmalarını unutmayacak. Sahte gözyaşları içinde sahnede tüm Türkiye ile alay edildiğini unutmayacak.  ‘AKP’den  bu milleti kurtarmak gerek’ diye bas bas bağıranın yüzünün renginin mor olduğunu bilmesi gereken Haydar Revi’nin CHP İl Başkanı’nın yüz rengini sorgulaması düştüğü durumu çok net ortaya koymaktadır. Şehit cenazelerinin gelmesini engellemek üzerine ortak akıl geliştirmek varken toplumu bölmek ve parçalamak üzerine söylemlere devam etmek aymazlığın ta kendisidir.  Evlatlarımızın cenazelerine bizleri koymamak öyle kolay değildir. Değil AKP il başkanı ağababaları her kim ise harcı değildir böyle bir şeye kalkışmak.
 
Destek İçin Teşekkür Etti
 
AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye vermiş oldukları destek sebebiyle teşekkür etti.  Şenlikoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde başarılı sonuç aldıklarını söyledi. AK Parti teşkilatlarının gece gündüz demeden yoğun çalışma içerisinde bulunduğunu vurgulayan Şenlikoğlu, "Şükürler olsun ki sonuca ulaştık. Seçimin galibi milletimizdir. Seçimin galibi, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Giresunumuz ve Giresunlulardır." diye konuştu.  Sağlanan destekle yollarına devam ettiklerini ifade eden Şenlikoğlu, "Hamdolsun her iki seçimde de başarılı bir sonuç alarak yolumuza devam ediyoruz. Giresunlulara Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye vermiş oldukları destek sebebiyle teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız." dedi.
 
Editör: TE Bilisim