Bayraktar, yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, “bir yere gidip yolda kaldığımız zaman ulaşabileceğimiz bir engelli aracı yok. Ganita’da 9 tane çay bahçesi var bir tane engelli tuvaleti yok.  Engellilere yönelik bir çalışma yok. Bazı yerlerde ve otobüslerde rampa bulunmuyor, durak yok.  Otobüs saatlerinin düzenlenmesi gerekiyor. Bir yere gidemiyoruz.

Belediyenin plajına gittim, engelliler için çok uygun değil. Buraların engelliler için daha uygun hale getirilmesi gerekiyor. Cankurtaran sayısı artırılmalı. Bunun gibi birçok sıkıntı var. Yetkililerimizin bize karşı daha duyarlı, daha hassas olmalarını istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar.” dedi.
 
Ramis Uzun’un Fotoğrafı
 

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Şalpazarı Ağakonağı şenliklerine katıldı. Burada vatandaşların ısrarı ile ata bindi bu sırada fotoğrafı çekildi. Başkan Ramis Uzun bu fotoğrafını sosyal medyadan yayınladı. Fotoğrafa yüzlerce beğeni ve yorum geldi. Yorumları yazanlar ata binmenin ve taktığı şapkanın başkana çok yakıştığı noktasında birleştiler.
 
Kurban Allah’a Yakınlaşmasının Aracıdır    
 
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal Kurban İbadetinin mana ve önemi ile ilgili bir açıklama yaptı. Müftüs Köksal açıklamasında şunları söyledi; “İnsanoğlunun görevi, tasarrufunda bulunan bütün imkanları Allah'a yakınlaşmaya aracı kılmaktır. O halde Allah'a yakınlık kazanmak için mevcut imkanların hepsi kurbandır, kurbanlıktır. Beden ve zihin, söylem ve eylem, duygu dünyası, nesil, mal, zaman... Allah yolunda kurban edilmelidir.
 
 Aslında kurban, bütün sevgilileri en sevgiliye feda etmektir; babayı, çocukları, kardeşleri eşleri, akrabayı, binbir güçlükle kazanılan mal, kesatından korkulan ticaret, hoşnut olunan meskenler, mülkün esas sahibine adanarak dostluk talebinde bulunmaktır. Allah'a iman ve küfür ehline muhabbet beslememe esasına bağlanan dostluk, Allah'ı sevmeyen ve inkarı imana tercih eden ve onu yaşam tarzına dönüştüren böylece asıl dosta sırt çeviren kimseleri baba kardeş de olsa sevgiden mahrum bırakmayı gerektirir. Aziz milletimizin ihtiyaç sahiplerini gözetmesi ve gönül birliği yaptığımız dünya üzerindeki Müslümanların ihtiyaçlarına duyarlı davranması; gönülleri birbirine bağlayan, aralarında sevgiyi merhameti, ülfeti yaratan Allah Teâlâ'yı sevmesinin ifadesi ve sonucudur.
 
Müslümanlar arasındaki kardeşlik ahlakı ve hukukunun gereği, imanın tezahürüyle ortaya çıkan bu meziyetlerin, kardeşler arasında yayılmasına vesile olmak da fedakarlık isteyen bir ödev olduğundan Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle yurt içi ve yurtdışında fakr-u zarureti yaşayan mağdur kesimlere, vekaletini aldığı kardeşlerimizin kurbanını ulaştırarak bu hususta önemli bir vazifeyi yerine getirmekte, hamiyetperver milletimizin de sevgisini dünya coğrafyasına ulaştırmaktadır. O toplulukları misyonerlik faaliyetleriyle sömürgeleştiren, onurlarını ve zenginliklerini çalan, medeniyetlerini kan ve gözyaşı üzerine kuran haçlı güçlerinin hareket alanını daraltmakta, mağdur toplumlara umut olmakta, onların hayır duasını almakta, İslâm ümmetine örnek ve önder olmaktadır” dedi.
 
Yeni Kuyular Açılıyor
 

Görele Belediyesi tarafından özellikle yaz aylarında ilçenin artan su ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla başlatılan yeni su kuyuları sondaj çalışmaları sürüyor. Ünlüce Mahallesi Devge altı su kuyuları mevkiinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Tolga Erener, yeni açılan kuyular sayesinde Görele’nin su ihtiyacının önemli şekilde karşılanacağını söyledi. Yaz aylarında yoğun nüfus artışı ile su sıkıntısı yaşamamak için 30 metre derinliğinde 17/5 kuyu delgisi ve 330 mm borulama sistemi ile yeni su kuyusu açma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti: “Şehrimizin her noktasında yaptığımız içme suyu şebeke çalışmalarının tamamlanmasıyla Görele en temiz içme suyuna sahiptir. Yaz aylarında yoğun nüfus artışı ile ilçemizin su sıkıntısı çekmemesi için kendimizi en zor günler için hazırlıyoruz” dedi.
 
Tonya MYO’ya Yoğun İlgi
 

ÖSYM tarafından YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de yayımlandı. Verilere göre; Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl 156 kişilik kontenjanının tamamen dolduğu görüldü. Bünyesinde bulunan “Yaşlı Bakımı” programı, “İlk ve Acil Yardım” programı ve “Fizyoterapi” programı ile adından sıkça söz ettiren Tonya Meslek Yüksekokulu, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için tercih edilen önemli bir yüksekokul olduğunu gösterdi.
 
Yıldırım Uzay Ajansına Atandı
 
Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Yönetim Kurulu Üyeliklerine atama yapıldı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. 23 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 6. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. maddeleri gereğince yapılan atamalara göre Başkan ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Rizeli Serdar Hüseyin Yıldırım atandı.

Türkiye Uzay Ajansı'nın 7 üyeden oluşan yönetim kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlendi. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, ajansın yönetim kurulu başkanı oldu. Yönetim kurulunda, İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünün kurucularından Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, NASA'nın Mars projesinde görev alan Dr. Ahmed Akgiray, STM Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Murat İkinci ile TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen yer aldı.
 
Zeybek’ten Karaman’a Ziyaret
 
Bir dizi ziyaret ve çalışma için Rize’de bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır ve Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın ile birlikte Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı ziyaret etti.
 
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleşen ziyaret hakkında, “Gümüşhane Üniversitesi olarak iki sene içerisinde çok yol aldık. Ulusal ve uluslararası alanda birçok projeye imza attık. Tabi üniversitemizin kalitesini artırmak için yaptığımız projelerimiz burada bitmiyor. Üniversitelerimiz arasında işbirliği ve kalkınmayı geliştirmek amacıyla sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz. Rize ilimize yaptığımız ziyarette de Sayımız Valimiz Kemal Çeber, Belediye Başkanımız Rahmi Metin ve Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamlarında ziyaret ettik. Sayın Valimizin misafirperverliğinden dolayı çok memnun olduk. Üniversitemizin gelişimi hakkında memnuniyet verici haberler aldığını söylediler. Kendisine Gümüşhane Üniversitesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanımız da yine aynı şekilde bizlere misafirperverliğini gösterdiler. Sayın Başkanımız Rize ve Gümüşhane arasında kurulacak bir dostluk köprüsüne üniversitelerimizin vesile olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.” dedi.
Editör: TE Bilisim