Trabzon’da çok sevilen ve tabana inen Avukat Eroğlu yaptığı açıklamada ‘Müracatımı yaptım Allah mahcup etmesin. Partim için çalışacağım ve güçlü bir oy getireceğime de inanıyorum. Yerel meclise talip olanlara ve başkan adaylarına başarılar dilerim’ dedi. Trabzon’da MHP’liler AK Parti listelerinde yer alacaklar.

Fındığı kırmaya çalışıyorlar!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu yazılı açıklama ile İhracatçıları eleştirdi: ‘2018 Yılı Fındık Rekoltesi Tarım ve Orman Bakanlığının Öncülüğünde yapılırken Fındık Sayımlarına ve arazideki tüm sayım çalışmalarına katılan ihracaatçılar masa başında Fındık rekoltesi hesabı yapıldığında Çıkan Rekoltenin altına şer koyup imza atmadılar.

Rekolteyi kabul etmediklerini 2018 yılı rekoltesinin 650 bin tonun üzerinde olduğunu iddia etmelerine rağmen piyasaya inen fındık sonucunda fazla bir fındığın üretici de kalmadığını görünce Tarım ve Orman Bakanlığına müracaat ederek TMO'nun elinde bulunan Fındığı almak istemektedir. Ankara'da lobi faaliyeti yapmaktadırlar.

Şimdi buradan soruyorum; Madem 650 bin Ton üzerinde 2018 Yılında fındık üretildi O iddia ettiğiniz fındıklardan gidin alın. Neden TMO'nun elinde bulunan fındığa talip oluyorsunuz? Buradan şimdi herkes görsün; demek ki bu ihracatçılar her zaman rekolteyi yüksek göstererek fiyatı düşürmeye çalışmaktadırlar.

Bürokrasi Düzeni Yıkılsın

İsmail Hacıhaliloğlu,‘Türkiye’de zengin çok zengin, fakir çok fakir. Bin lira maaşa 150 lira zam verildi. Bu pahalılıkta bin lira maaş alana % 100 zam yapılsa ne yazar! Adaletsiz sistem bu ülkeden gitmiyor. Bu iktidar döneminde de gitmez ise bu demokrasi zulme dönüşür. Ülkemizde milyonlarca insan elektrik, su parasını ödeyemiyor. Bir hafta geçmeden hemen kesiyorlar. Vatandaş ekmek sıkıntısı çekiyor. Bürokrasi her konuda kulak koparıyor. İktidarı yıpratmak için bürokrasinin karanlık hantal sistemi yürümüyor. Bu nedenle bu millet zor durumda. Ülkemizde bankaları kumanda altına almışlar. Bir şahsiyet ayda 2 milyar aylık faiz alıyor. Bu da geçmiş hükümetlerin mirasıdır. Bu iktidar bunları düzeltmeli. Allah kolaylık versin. İsmail Hacıhaliloğlu.’

Hayrat’tan Şişik

Trabzon MHP’nin etkin isimlerinden Genç iş adamı Serkan Şişik Hayrat’tan MHP’nin belediye meclis üyeliği için müracatını yaptı. Seçilmesi beklenen Şişik çalışmalarına başladı ve ‘Halkım içn en güzel hizmeti yapacağım’ dedi.

Gençler Her Oluşumda Olmalı

Türkiye Genç Mali Müşavirler Platformunun 3. Kuruluş yıl dönümü İzmir’de gerçekleşti. Toplantıya Trabzon’dan katılan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hasan Kamil Velioğlu, 3 toplantıya da katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu güzel topluluğun karşısında fırsat veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada konuşmak benim için onurdur. Yola çıkış gayesini yola oturtan genç mali müşavirler oluşumudur. Mesleki sorunları yaşlısı da genci de kadını da erkeği de hepsi yaşıyor.

TÜRMOB’da sesin güçlü şekilde duyurulması için genç mali müşavirler platformu tüm Türkiye’ye yayılmalıdır. Yola çıkan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bu oluşumlar artar da gençler TÜRMOB’da söz hakkına sahip olur” dedi.

Ciğerimle Gümüşhane’de 3 Gün

Trabzon siyasetinin renkli simalarından ‘Ciğerim’ lakaplı Erol Birsen, memleketi Gümüşhane’de 3 gün seçim çalışmalarına katıldı.

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen’e destek için Gümüşhane’ye giden Birsen, 3 gün memleketinde kalarak Çimen’e destek istedi. Akşamları kalabalık kitlelere hitap eden Birsen, AK Parti hükümetinin ve belediyelerin yaptığı çalışmaları hemşehrilerine anlatarak Çimen’e destek istedi.

Örs’ün Esprisi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde belediye ile taraftar derneği organizasyonu ile hamsi şöleni düzenlendi. Şölene katılan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e Vakfıkebir’de ilgide vardı. Hatta birkaç kişi Örs’e ‘Sizi mecliste ziyaret edip yemeğinizi yemek istiyoruz’ dedi. Örs’te gelen talebe, ‘Tabii ki gelebilirsiniz. Hiçbir sorun yok. Ben de zaten mecliste yemek yiyip Muhammet Balta’nın hesabına yazdırıyorum. Size de seve seve yemek ısmarlarım. Zaten hesabı Muhammet Balta ödeyecek’ dedi.
Editör: TE Bilisim