Gelleci Adayım Dedi
 
AK Parti'de il ve ilçe başkanlarını seçim rüzgarı Trabzon'da erken başladı. AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkan Yardımcısı Musa Gelleci, ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayarak “Ayrıştıran değil kucaklayan olacağız. İlçemizin tüm kesimlerini dinleyip ‘birlikte yönetim anlayışı’ sergilemek için bütün çabamızı ortaya koyacağız.” dedi. Çarşıbaşı’nın sevilen esnaflarından yıllarca AK Parti çatısı altında bulunan ve uzun yıllardır yönetimlerde yer alan Musa Gelleci, Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile görüştükten sonra adaylığını açıklayan Gelleci, “Sessiz yığınların sesi olmak için, yoksulların umudu olmak için, ilçemizin huzur ve refahı için, birlik beraberlik ve dayanışma için, Çarşıbaşı’nı hep bir adım öne taşımak için, ilçemizin alamadığı hizmetleri almak için, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak daha güzel projeler üretip halkımızın hizmetine sunmak için adayım.
 
Ayrıştıran değil kucaklayan olacağız. İlçemizin tüm kesimlerini dinleyip ‘birlikte yönetim anlayışı’ sergilemek için bütün çabamızı ortaya koyacağız. Siyasette ‘yaparım’ değil ‘beraber yaparız’ demek için ve ilçem için ne gerekiyorsa yapmak için yola çıkıyoruz” dedi. Çarşıbaşı’nda AK Parti’nin başarı çıtasını daha yükseklere çıkarmak için mücadele edeceklerini belirten Gelleci, “Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda bir ilçe başkanlığı yapacağımdan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın” dedi.
 
Hacımüftüoğlu Göreve Devam
 
Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu aynı Fakülte Dekanlığına ikinci defa atandı. Atama dolayısıyla bir açıklama yapan Hacımüftüoğlu şunları söyledi:
 
“Uhdeme asaleten tevdi edilen II. Dönem Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlık vazifesinin liyakatli ve hayırlı halefler yetişmesine vesile olmasını, bizleri de meşru ve kalıcı hizmetlere muvaffak kılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”
 
Şehit Ahmet Çamur Anılacak
 
15 Ağustos 2015’te Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce kurulan hain pusuda şehit olan Polis Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur için anma programı düzenleniyor. Şehadetinin ikinci yılı dolayısıyla Çaykara Soğanlı Mahallesi Üçdirek (Hopşera Zihon) Mevkiindeki anma programı 15 Ağustos 2017 Salı günü saat 12:00’de icra edilecek. Anma programı resmi ve dini içerikli olacak.
 
Ülkeyi Korumak İçin Şehit Düşüyorlar
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşında şehadete yürüyen Eren Bülbül ile ilgili; “Bu ülke kurulurken olduğu gibi bu ülkeyi korumak için 15 yaşında kahramanlarımız şehit düşüyor. Allah rahmet etsin. Her an bir şehit haberi geliyor. Tunceli'de şehit olan askerimize rahmet ailesine başsağlığı dilerim. Terörü ve destekçilerini lanetliyorum” dedi.
 
Akçaabatlı Paşa Hemşerileri İle Buluştu
 
Akçaabat'ın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, kısa süreliğine geldiği Trabzon'da Akçaabat'ı unutmadı. Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Akçaabatlı Paşa Salih Zeki Çolak, hemşehrilerinin yoğun ilgisi olduğu görüldü.
 
Eşimin Adı Yaşatılsın İstiyorum
 
Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla sıcak temasta şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in eşi Cemile Gedik, "Eşim adam gibi adamdı. Askeriyeyi karşıma koysanız ve 'Şehitlik en çok kime yakışır' deseniz, eşime şehitlik çok yakışırdı ve çok yakıştı. Layık olduğu gibi gitti. Yeni açılacak Zigana Tüneli'ne eşimin adının verilmesini çok istiyorum. Bunu hak ettiğini düşünüyorum. Çok çalışkandı. Gece gündüz demiyordu, dağlardaydı. 'Vatan, millet' diyordu. Ülkesine aşıktı" dedi.

Bir Trabzonlu Torun Daha
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, altıncı kez torun sevinci yaşıyor. Trabzonlu İş adamı Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evli olan Sümeyye Erdoğan dün gece bir kız bebek dünyaya getirdi. İlk kez anne baba olan çift 35 haftalık doğan kızlarına Canan Aybüke ismini verdi. Oğlu Bilal ve gelini Reyyan’dan Ömer Tayyip ve Ali Tahir adlı iki torunu olan Erdoğan’ın, kızı Esra ve damadı Berat Albayrak’tan ise Ahmet Akif, Emine Mahinur ve Sadık isimlerinde üç torunu bulunuyor. 


Daha Dikkatli Olunmalı
 
Rize, Trabzon, Ordu, Giresun illerimiz de fındık ve çay hasadı başladı. Bu nedenle dışarıdan gelen işçiler ile ilgili daha dikkatli olunmalı ve gerekli evraklar istenmeli. Adli sicil belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi mutlaka bulundurulsun. Daha dikkatli olunsun.
 
Editör: TE Bilisim