Vakfıkebir İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Hacettepe üniversitesinden mezun olan, KTÜ ile Hacettepe’de mühendislik konusunda yüksek lisansını yapan Koçal, iller bankası A.Ş alt yapı uygulama daire başkanlığında mekanik-elektrik uygulama müdürlüğü ve insan kaynakları müdürlüğü görevlerini yürüttüKoçal son kararname ile İller Bankası A.Ş Antalya Bölge Müdürü olarak atandı.
Yarın görevine başlıyor. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyoruz.
 
Mehmet Atmaca Neden Hayıflandı?
 
Önceki akşam Nihat Usta. AK Parti il Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca’nın masasında Konya’dan misafirler var. Ve Düzköy Belediye Başkanı Abidin hoca da orada. Yan masada ise Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu, Büyükşehir Meclis Üyesi Metin Yılmaz ve Gazeteci yazar Cevat Ocak oturuyor. Atmaca, Düzköy Belediye Başkanı CHP’li Abidin Çelik ile yemek yemesi ile ilgili, ‘Seçime kadar rakibimiz seçimden sonra başkanımızdır’ dedi. Düzköy de iktidarı ile belediyesi ile önemli icraatların yapıldığını söyleyen Atmaca ‘Ama neye hayıflanıyorum, bu icraatlarımızı etkin yazacak ilçemizin basını yok!’ dedi.
 
Günnar’ın Mesajı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü dolayısı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Günnar, Trabzon Halkının ve bu Aziz Milletin geçmişte düşmanlarla canla başla mücadele ettiğine vurgu yaparak, ecdadın torunlarının bugün de düşmanlarla canları pahasına mücadele ettiklerini belirtti. Günnar, “Atalarımız yüz yıllar önce canları ile bu vatanı kurarak  bize emanet ettiler. Aziz milletimiz de atalarından aldığı emanete sahip çıkmıştır. Ülkemizin ve Trabzon’umuz geçmişte nasıl düşmanlar tarafından sarıldıysa şimdi de aynı şekilde sarılıyor.
Geçmiş zamanlarda, İngiliz’i bir yandan, Rus’u diğer yandan, Yunan’ı Fransız’ı birlik olup dört koldan ülkemizin üzerine gelmişlerdi. İşgal zihniyetinin torunları günümüzde, PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleri ile birlik olup yine ülkemize nifak tohumlarını sokarak ülkemizi parçalamak istiyorlar. Ama, unuttukları bir şey var herkesin Türkiye’nin üzerine geldiği şu süreçte, Trabzon’umuzu ve ülkemizi düşmandan temizleyen Aziz şehitlerimizin torunları bu ülkenin zayıflamasına asla müsaade etmeyecek, milletimizin destek ve duaları ile ülkemiz darbeler ve terörün olumsuz sonuçlarını  atlatacaktır” dedi.
 
Muhammet Balta Trabzon'un Kurtuluşu İçin Mesaj Yayınladı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 24 Şubat Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.   Milletvekili Balta, mesajında şunları söyledi: “ Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyoruz.  Vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan Trabzon’un her karışını o günkü kadar kutsal biliyoruz. Bu topraklar için Türk Milletinin ve Trabzonlu hemşerilerimin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır.
 
Balkan Savaşı ve ardından gelen 1.Dünya Savaşı ile bütün dünya üzerimize yüklendi. Trabzon’da bu dönemlerde işgal altında kalarak bu acı günleri farklı bir boyutuyla yaşamıştır. Ancak kurtuluş sürecinde Trabzon halkı topyekün kahramanlık gösterdi. 
Tarih Trabzon'da adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu kutlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Tarihi kanlarıyla yazan o mukaddes insanların hürriyet şerbetini yudumlaması her şeyin üstündedir.
 
Tarihi iyi bilmemiz ve kuşaklara iyi aktarmamız gerekiyor. Çok çetin mücadeleler verildi, göçler oldu ve acılar yaşandı.Tarihi iyi anlamazsak o zor günleri de bilemeyiz.Bugün de bu coğrafyayı benzer senaryoları uygulanmaya çalışılıyor. Ancak bu millet bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu senaryolara pabuç bırakmayacaktır. Bunu 15 Temmuz’da Türk milleti bir kez daha göstermiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyorum.’
 
Demeli Olarak Gelip Yemeli’ye Niyetlenenler…
 
MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, yayınladığı mesajda, “Geçmişte partimizde görev yapıp, parti kurumsal kimliğini hiçe sayanlar, Ben yönetici isem parti var, değilsem parti yok diyenler, Kendi başarısızlıklarını Genel Merkeze yükleme gayretinde olanlar, Basın için iyi kullanılacak maden haline dönüşenler, Türk milletinin düşmanları ile aynı safta yer tutanlar, Anayasa değişikliğine MHP Hayır dese idi Evet diyecek olanlar, Partiden giderken, partimizin aracını arkasından götürenler, Demeli olarak gelip Yemeli’ye niyetlenenler, foyaları meydana çıkınca bundan vazgeçenler, Anayasa değişikliğine karşı çıkmaktan başka muhalefet etme argümanı olmayanlar, Anayasayı bahane edip kendini pazara çıkaranlar, sizleri biliyor iyi tanıyorum. Sizlerin bu pazarda alıcınız yoktur” dedi.

Hocalı Katliamı Anlatılacak
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek konferansla Hocalı katliamı anlatılacak.  26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesinin 25’ci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa KTÜ Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Okur konuşmacı olarak katılacak. Vatandaşların yoğun katılımımın beklendiği konferans 25 Şubat Cumartesi günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak.
 
 
Geçmişten Ders Çıkarmalıyız
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Mesajında Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun kutlanmasındaki amacın  geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle günümüzde yeni düşmanlıklar üretmek olmadığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti:

“Amacımız, geçmişte yaşananları hatırlamak, dersler çıkarmak ve bir daha bu tür olaylara tanık olmamaktır. Özellikle küresel güç odakları tarafından dünyamızın yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı, vatan hainleri ve yerli işbirlikçileri ile ülkemize ve bölgemize dair yapılan planların net olarak ortaya çıktığı günümüzde, daha da dikkatli olmamız gerektiği açıktır. Yaşanan tüm bu gelişmeleri doğru okuyabilmek için başvuracağımız yegâne kaynak ise tarihtir. Bu nedenle belleğimizi sürekli canlı tutmak, milli birlik ve beraberliğimizi üst düzeyde sağlamak zorunluluğundayız. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.”
Editör: TE Bilisim