Trabzon'un bu önemli günde iktidarı ve muhalefetiyle bir araya gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Genç, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere törene iştirak eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP İl Başkanı Turgay Güngör, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir ile bürokratlara ve vatandaşlara teşekkür etti.
 
KTÜ’de Projeler Yarışacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ), "2. Bitirme Tasarım Proje Yarışması" organize edilecek.   Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı projelerin poster sunumlarının sergileneceği ve jüri üyelerine sunulacağı proje yarışması düzenlenecek. Yarışma, 8 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Endüstri Mühendisliği Bölümü fuaye alanında gerçekleştirilecek.
 
Dikkat Kesinti Var
 
Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ’de yapılan açıklamaya göre Akçaabat ilçesine bağlı Yenicami Sokak, Sungur Sokak, Camii Sokak, Kırlangıç Sokak, Dilberli Sokak, Hançerli Sokak, Ağaçlı Sokak ve Dürbinar mahallesine bağlı Şehit Sokakta elektrik kesintisi yaşanacak.  Bu sokaklara 4 Haziran 2017 tarihinde 07.00 ile 14.00 saatleri arasında elektrik verilmeyecek. Aboneler, elektrik verilemeyecek mahalle ve sokaklara ilişkin detaylar ile kesintinin saat bilgilerine Çoruhedaş’ın internet sitesinden öğrenebilir.
 
Şalpazarı’na Hizmet Verecek
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız seçim vaatleri arasında yeralan Şalpazarı Belediyesi hizmet binasının yapımına başlanıldı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kurukız, “İlçemize yapacak olduğumuz yeni belediye hizmet binası hayırlı olsun. İnşallah kısa bir zamanda yapımını tamamlayarak bundan sonraki hizmetlerimizi yeni binada halkımıza vereceğiz. Şalpazarı’nın böyle bir belediye hizmet binasına ihtiyacı var. İçerisinde belediye hizmet binası, kapalı pazar yeri, toplantı salonu, yöresel ürünlerimizin sergilendiği alanlar, teras katında oturup çay içilebilecek alanlar yapıyoruz. Son zamanlarda ilçemizde güzel gelişmeler oluyor, İlçemize kazandırmış olduğumuz yüksekokulun ardından şimdide belediye hizmet binası yapımına başladık. İnşallah bundan sonrada ilçemiz için hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.
 
Büyük Yol Hamlesi
   
Vakfıkebir Belediyesi ilçe tarihinin en büyük yol hamlesini başlatmıştı. Bu kapsamda e yıl içerisinde 90 bin metre küp beton yol, 35 bin metre küp asfalt yol yapılmıştı. Yatırımlara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2017 yılı içerisinde de devam ediyor. Vakfıkebir’e bağlı Tarlacık Mahallesi - Ballı Mahallesi - Kıran Mahallesi bağlantı yolu toplam 2100 metre asfaltlama çalışmaları sona erdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta; ''Kısa sürede başlayıp ve biten asfalt çalışmalarından dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Yüksekokul Heyecanı
 
Çarşıbaşı’nın en büyük beklentilerinden birisi olan Yüksekokul için KTÜ Senatosundan onay çıkması ilçede büyük memnuiyetle karşılandı. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, KTÜ Senatosundan onaylanan kararın YÖK’e gönderildiğini ifade etti. Başkan Yılmaz ilçemizde gerekli alt yapıları oluşturarak yüksekokulu Çarşıbaşı’na kazandıracağız” dedi. 
 
Trabzon’da Avm'lerin Kapanış Saatleri Değişti
 
Trabzon’da kış aylarında 22:00’da kapanan Alışveriş Merkezlerinin yaz aylarında daha uzun açık kalacağı öğrenildi. Özellikle Ramazan ayı ile başlayan kapanış saatinin uzatılması yaz takvimi boyunca uygulanacağı öğrenildi. 23:00’e uzatılan kapanışın bir nedeni ise; Trabzon’a gelen Arap turistler olduğu öğrenildi.  
 
Uzmanların yapmış olduğu bir araştırma da ise; Trabzon’da dışarıda yemek yiyen her 4 kişiden 2’sinin AVM’de yediklerini tespit etti. Trabzon’da 2009 yılında açılan ilk AVM ile vatandaşların hayatına giren ve Ortahisar ilçesinde bulunan 2 AVM’ye yaz aylarında her ay 250 Bin kişiden fazla kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.
 
RTEÜ'ye Akademisyen Alınacak
 
RTEÜ'den yapılan açıklamada, İlahiyat Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu ile Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokuluna birer araştırma görevlisi alınacağı belirtildi. Ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna 3 öğretim görevlisi alınacağı ifade edilen açıklamada, Yabancı Diller Bölümüne 2 okutman alımı gerçekleştirileceği kaydedildi.  Açıklamada, tüm kadrolar için başvuruların 16 Haziran'a kadar yapılabileceği bildirildi.
 
Editör: TE Bilisim