Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi her zaman vatandaşın gönlüne girmeye devam edeceklerini söyledi. Çebi; “Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 Mart'a kadar olan süreci "Gönül Belediyeciliği Seferberliği" olarak adlandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada milletimize hizmetlerimiz ile gönüllere girmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Konvoylara Denetim Uygulanacak
 
Kısa bir süre önce, bir grup gencin av tüfeği ve tabancalarla havaya ateş edip sosyal medyada paylaşmaları sonrası Trabzon Valisi Yücel Yavuz harekete geçmiş ve kişisel Twitter hesabından söz konusu şahısların yakalanması için çalışma başlatıldığını duyurmuştu.  Konvoylara da denetim uygulanacak Ateş eden magandalara karşı başlatılan çalışmanın ardından, düğün sezonunun çevreye rahatsızlık veren diğer bir adeti olan konvoylara da denetim geleceği öğrenildi.
 
 “Alperenler olarak zerre sabrımız kalmamıştır”
 
Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı Mustafa Kara son günlerde Türkiye’de meydana gelen çocuk istismarları ile ilgili açıklama yaptı. Kara açıklamasında; “Son günlerde artan cinsel istismar olayları her zaman olduğu gibi, yine bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar Yüce Kur’a’ ımızın ifadesi ile Esfeli Safilin( hayvandan aşağı )olan ruh hastası insanlar ve caniler tarafından kaçırılıp, cinsel istismara uğrayıp vahşi şekilde öldürülmektedir . Yavrularımızın fotoğraflarını görünce İnsanlığımızdan utandık. Alperenler olarak zerre sabrımız kalmamıştır.

Rahmetli Ebedi Genel Başkanımız Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu bu konuya en güzel şekilde değiniyor  ve diyor ki ;3 yaşında ki çocukları kör kuyulara atıyorlar, cinsel istismara uğruyorlar .Empati kurun sizler o anne ve Babanın yerinde olun ne hissedersiniz . Cezaya en ağır şekilde ceza kısas da hayat var diyerek idamı yineliyor. Bizler Muhsin Başkan’ın gözbebeği Alperenleri olarak bu konunun peşini bırakmayacağız. Zira artık dayanacak zerre tahammülümüz kalmamıştır. Gerekirse darağaçlarını biz kurar biz sallandırırız.  Allah'ın gazabı, bu alçakların, bunları çoğaltanlarının, bunlara destek verip susanların üzerine olsun. Allah bu asil milletin evlatlarını ve gelecek nesillerini korusun! Vefat Eden kardeşlerimizin Ruhu şad mekanları cennet olsun. Zira cennettir şüphesiz. Ailelerinin ve Yüce Türk milletinin başı sağolsun...  Allah bir daha böyle acıyı yaşatmasın” dedi.
 
Korkutucu Gerçek
 
Trabzon’da en çok karşılaşılan 20 suç türünde şüphelilerin yaş grupları belli oldu. Trabzon’da en çok karşılaşılan 20 suç türünde şüpheli olan şahısların sayıları korkutucu gerçeği gözler önüne serdi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen şüphelilerin işledikleri suçlara göre yaş grupları baz alınarak yapılan sınıflandırmada 2017 yılında 144 çocuğun adli mercilere getirildiği öğrenildi. 12-15 yaş aralığında bulunan bu çocukların şüpheli oldukları suçların başında ise basit yaralama geliyor. Trabzon’da basit yaralama suçundan şüpheli olarak adli makamlara getirilen çocuk sayısının 45 olduğu öğrenildi.  Basit yaralama suçunu sırasıyla 27 şüpheli çocuk ile hakaret ve 15 şüpheli çocuk ile mala zarar verme suçu izledi. Öte yandan Trabzon’da 3 çocuk silahlı terör örgütüne üye olmak 1 çocuk ise trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan şüpheli olarak adli makamların karşısına çıktı.
 
 “Gümüşhane İl Başkanlığı Köklü Bir Değişimden Yana”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane il örgütü, taban, halk ve üyelerinin CHP'de köklü bir değişimden yana olduklarını ortaya koyduğunu belirtti. Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde, CHP'nin Gümüşhane'de oyunu neredeyse iki kat yükselttiğini ve özellikle cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile yüzde 16 gibi bir oy oranıyla ciddi bir artış yakalandığını belirtti. Bu sonuçlarla CHP'nin Gümüşhane'deki yarışta var olduğunu ortaya koyduğuna işaret eden Ağaç, "Bu başarı ivmesini devam ettirilebilmek ve başarı çizgisini daha da yukarı çıkarabilmek adına Gümüşhane il örgütü, taban, halk ve üyelerimiz CHP'de köklü bir değişimden yana olduklarını ortaya koymaktadır. Tabanın sesi ve beklentisine uygun olarak süratle bir olağanüstü kurultaya gidilmesi ve yerel seçimlere bu dinamizm ve heyecan içerisinde gidecek bir yapının süratle oluşturulması gerektiği yönündeki irademizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.
 
Vali Memiş Misafirlerini Ağırladı
 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve yüksek istişare kurulu üyeleri Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. Konuklarıyla bir süre görüşen Vali Memiş ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti
 
 “Üniversiteye Destek Vereceğiz”
 
24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde AK Parti Rize Milletvekili seçilen Muhammed Avcı, Rize’deki teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Köy ve mahalleler ile ilçe ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Rize Milletvekili Avcı, bu kapsamda beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ali Hapeloğlu ile birlikte RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı Rektörlük makamında ziyaret etti.
 
Rektörlük makamında ağırladığı Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, milletvekili seçilmeleri dolayısıyla Avcı’yı kutladı, nazik ziyaretleri için teşekkür etti ve milletvekili olmadan önce Üniversiteye vermiş oldukları desteği milletvekili olduktan sonra da devam ettirmelerini talep etti. Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise, kendilerine vermiş oldukları destekten dolayı Rektör Karaman’a teşekkür ederek, her geçen gün daha da büyümekte olan Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalarla ilimize ve bölgemize önemli katkılar sağladığını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini ve Üniversiteye destek vereceklerini belirtti.
Editör: TE Bilisim