Başkan Erener, “Coğrafi işaretleme için gerekli girişimleri yaptığımız Görele dondurmasını nihayet markalaştırdık. Görele dondurması, bu yöreye has bir lezzet. Ancak bugüne kadar adını Türkiye'ye ve dünyaya duyuramamış yerel bir tat. İlçemizin önemli bir markası. Bu yerel lezzeti Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için belediye olarak Marka ve patent alımı için proje hazırlamıştık. Hazırladığımız projemiz olumlu sonuç vererek, ‘Görele Dondurması’ coğrafi işaret alarak, tescillendi. Tescil 1 Temmuz 2019'da "Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni"nde yayımlandı. Emeği gecen Türk Patent Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Muhammet Angın’a teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Örnek Oluyorlar

 
Hac vecibesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden Beşikdüzü AK Parti eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Harun Demirci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret ederek helallik istedi.

Bu vesileyle yaptığımız şu tespiti sizlerle paylaşmak isteriz. Son yerel seçimlerde birbirileriyle rakip olan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci seçim döneminde olduğu gibi seçimden sonrada örnek davranışlar sergileyerek büyük takdir kazanıyorlar. Beşikdüzü’nün yararına olan her hizmete katkı sunmaya hazır olduğunu ifade eden Harun Demirci, “Seçim geride kaldı. Halkımızın verdiği karara hepimiz saygılıyız. Önemli olan Beşikdüzü’nün güzel hizmetler almasıdır. Bu konuda üzerimize ne görev düşerse yapmaya hazırız” sözleri ile kısır çekişmelerin içerisinde olmayacağını ifade ediyor. Beşikdüzü’nde tüm siyasi parti seçmenlerinin sevgisini ve saygısını kazanarak ayrım yapmadan adaletle hizmet yapan bir Başkan olan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise her fırsatta siyaseti bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde ilçeye hizmet yapmanın önemine vurgu yapıyor.
 
Beypınarı’nda Şenlik Var
 

Bir doğa harikası olan Beypınarı Yaylası’nda her yol geleneksel olarak yapılan Beypınarı Yayla Şenliği bugün yapılacak. Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir, Güneyköy Mahalle Muhtarı Süvari Şeref, Karatepe Mahalle Muhtarı Mustafa Alkin ve Akköy Mahalle Muhtarı Temel Kılıç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bugün yapılacak olan Beypınarı Yayla Şenliğine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Muhtarlar ayrıca tüm Karadenizlileri şenliğe davet ettiler.
 
 “Evim heyelan tehlikesi ile karşı karşıya”
 

Yomra Taşdelen Mahallesi  Kozdeğirmen Mevkiinde  yol yapım çalışmalarında  yapılan dere istinat duvarlarının derenin karşı tarafına yapıldığını kendi  tarafına yapılmadığından taşkın suların  kendi arazisini tahrip ettiğini evinin heyelan tehlikesine maruz kaldığını iddia eden Halil İbrahim Şişman   Beş yıldan beri  yetkililere başvurusundan olumlu yanıt alamadığını, Kamu Denetçileri Kurumu ve CİMER’den gelen tavsiye bağlayıcı karalarları görmezlikten geldiklerini  iddia etti. Derenin taştığında evini tahliye etmek zorunda kaldığını kendi imkanlarıyla birkaç kez arazisine tahkimat yaptığını derenin tekrar yıkıp geçtiğini, maddi gücünün kalmadığını söyledi. Derdini anlatamamaktan yakınan Şişman “ölmemi mi bekliyorlar” dedi.
 
Yılan Hikayesine Dönen Üniversite
 

Trabzon’a her seçim döneminde bir müjde verildi. Akçaabat’a ikinci devlet üniversitesi kurulacaktı. Her seçimde de temcit pilavı gibi seçmenin önüne koyuldu. Üstünden 4 seçim ve bir referandum geçti. Hala ortada bir üniversite yok. Pardon! Sadece tabela üniversitesi ortaya çıktı. KTÜ yavruladı, Fatih Eğitim Fakültesi Trabzon Halkının huzuruna ikinci üniversite olarak çıktı. Buyrun size üniversite. Yeni kampüs yok, yeni bina yok, yeni öğrenciler yok. Eeee Akçaabat Halkı verdiğiniz ikinci devlet üniversitesi sözünü tutmanızı bekliyor. Bakalım ne zaman tutulacak.
 
Başkan Millet Bahçesinde
 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Yaylacık Mahallesinde yapımı devam eden millet bahçesinde incelemede bulundu. Çalışkanlığı ile herkesin takdirini toplayan Altıntepe, Akçaabat’a yakışır millet bahçesinin en kısa sürede Akçaabat halkının hizmetinde olacağını söyledi. Yönetim kurulu üyeleri ile de uyumlu çalışması ile adından sıkça söz ettiren Altıntepe, Akçaabat’ı mega şehir statüsüne kazandıracak projeleri de yakından takip ediyor.
 
Altunbaş Ve Ekibi Çalışmalara Ara Vermedi
 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve ekibi sahada çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların kapısını çalıyorlar sorunlarını dinliyorlar. Her fırsatta vatandaşlar ile buluşan Altunbaş, çalışmaların devam edeceğini söyleyerek şunu kaydetti, “ Toplumun değişik kesimleriyle temas etmeye devam ediyoruz. Sıkıntıları, dertleri ve talepleri not alıp, ilgilileri ile çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz.”
 
Medicalpark’ın Emine Çakır’ı
 

Medicalpark Karadeniz Hastanesi Halkla İlişkiler sorumlusu Emine Çakır, işini severek yapıyor. Sosyal medya hesaplarından hastanenin tanıtımı için anlık paylaşımlar yapan Çakır, gittiği yerlerde karşılaştıklarına da hastane ile ilgili bilgi aktarıyor. İşinden son derece mutlu olan Çakır, “İnsanın en büyük Kazancı çalışmış olduğu kurumun onurunu ve amacını İlke edinmesidir en büyük mirası budur ne mutlu bana ki rabbim bunu bana nasip etti” diyerek işini ne derece sevdiğini gösterdi.
 
Çeber Misafirlerini Ağırladı
 
Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Rize Valiliğine gerçekleştirdiği ziyarette Vali Kemal Çeber ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından karşılandı. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette bir süre yapılan hoş sohbetin ardından Büyükelçi İbrahim, Vali Çeber’in daveti üzerine kendi çay demleme yöntemlerini kullanarak Azerbaycan’dan getirdiği kekikli çayı demleyerek Vali Çeber ve Rektör Karaman’a ikram etti. Valilik makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Fener Mahallesi’nde yer alan yürüyüş yolunda yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş esnasında Vali Çeber, Büyükelçi İbrahim’e Rize’nin doğası, kültürü ve diğer kendine has özellikleri hakkında bilgi verdi. Büyükelçi İbrahim, Türkiye’de görev yapıyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu, ülkemizde çalışıyor olmanın insan ilişkilerinde ve diyaloglarda ayrıca bir avantaj olarak karşılarına çıktığını, özellikle iletişimde hiçbir problem yaşanmadığını dile getirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Rize’nin tarihi, kültürü ve coğrafi dokusu itibariyle yeşil ve mavinin buluştuğu çok güzel bir şehir olduğunu dile getirerek Vali Çeber’e göstermiş oldukları hoş misafirperverlikten ötürü teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim