TOKİ Başkanlığına gitti. Bakanlıklara gitti ve Belediyenin projelerini takip etti kaynakları da almayı başardı. Gümrükçüoğlu Ankara’da iken erken seçim kararı da alındı. Başkan bugün yarın gelecek ve Trabzon’da Genel seçim için yine yollara düşecek. Turizm sezonu başladı, Belediye süper bir hazırlık yaptı, ayrıca tüm yolları asfaltlamak için harekete geçecek.
 
Soylu’ya Şikayette Bulundular
 
Kente öğrenim gören üniversite öğrencilerinin ilan vererek eşya alım satımı yapmak için kullandıkları ‘KTÜ 2. El Eşya ve ev alım satım takas platformu’ adlı sosyal medya grubunda bazı takipçiler, tabanca satmak için ilan verdi. Yaklaşık 82 bin üyesi bulunan sosyal medya grubunda bir takipçi fotoğrafladığı tabanca ve şarjörünü paylaşarak satmak istedi. Bazı takipçilerin fiyat ve pazarlık yazışmalarında bulunduğu dikkat çeken ilana, bazıları ise tepki gösterdi. Yapılanın suç olduğunu belirten takipçiler, Twitter üzerinden etiketledikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a ileterek şikâyette bulundu.
 
Engelliler İçin Yol Yapsınlar
 
Trabzon’da yaşayan Engelli vatandaş Memduh Bayraktar bize ulaşarak şikayetini bildirdi. Karadeniz teknik Üniversitesi kampüsünde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere katılan Bayraktar AKM önünde engelli yolu olmamasına sitem etti. Buraya engelli yolu istediğini ifade ederek yetkililerden çözüm istedi.
 
Başkan Bekar Uyardı
 
Trabzon Kuyumcu Ve Saatçiler Oda Yönetim Kurulu Saatçilerden Sorumlu Komisyon Başkanı  Serdar Bekar sağlığa zararlı metallerden üretilen saatlerin sağlığa zararlı olduğunu ifade etti. Bekar; “ Günümüz saatçilik sektörünün en büyük sorunlarından biri atık metal olarak adlandırdığımız sağlığa zararlı metaller kullanılarak üretilen saatlerdir. Kullanılan malzemelerin maliyetinin düşük olması bu saatlerin düşük fiyatlarla satılmasına olanak vermektedir. Ülkemizdeki düşük gelir düzeyi ve toplumun atık metalden üretilen saatlerin zararları hakkında yeterince bilinçlendirilmemiş olması, bu ürünlerin satış adetlerinin yüksek olmasına sebep olmaktadır. Satış adetleri arttıkça, bu ürünlerin ithalatı da her yıl artmaktadır. Yüksek satış adetlerinin çekiciliği, ne yazık ki hem işporta tezgahlarını, hem de mağazaları cezbetmektedir. Atık metallerden üretilen saatlerin satışı birçok soruna sebep olmaktadır.
 
Bunlardan birincisi ve en önemlisi toplum sağlığıdır. Ekonomik yetersizlik veya bilinçsizlik sebebi ile ürünler toplumun belirli kesimlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu durum ülkemizin ekonomik şartlarındaki zorluklarla mücadele eden vergi mükellefi esnaf ve sanatkarlara haksız rekabet oluşturmaktadır. Ucuz olabilmesi için atık metalden üretilen saatlerin ülkeye girişi engellenmeli ve işini düzgün yapan vergi mükellefi esnafın bu konudaki mağduriyetine bir son verilmelidir” dedi.
 
Ziyaretler Hız Kesmiyor
 

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, oda ziyaretlerini sürdürüyor.
 
Başkan Kara, Trabzon Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet İhsan Yılmaz, Trabzon Elektrik ve Radyocular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rüstem Şal, Trabzon Yorgancılar ve Hallaçlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yılmaz, Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Sadık, Trabzon Elbise Temizleyicileri Esnaf Odası Başkanı Aytekin Keleş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan ve yöneticilerden meslek ve genel sorunlarla ilgili bilgi alan Başkan Kara, çeşitli konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
 
KTÜ’de Şenlik Düzenlenecek
 
Trabzon'da, "KTÜ Geleneksel Oyun Şenliği" organize edilecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü ile Sınıf Öğretmenliği Kulübü tarafından Doç. Dr. Tolga Erdoğan koordinatörlüğünde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik şenlik düzenlenecek. Şenlik, 23 Nisan Pazartesi günü saat 12.30'da KTÜ Kanuni Kampüsü 15 Temmuz Demokrasi Alanı'nda gerçekleştirilecek.
 
Fotoğraf Sanatçıları Rize’ye Geliyor
 
Fotoğraf Kültürü ve Sanatı Derneği (frize) ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu (RÜFOT) işbirliğinde, fotoğrafçılık alanında gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde önemli çalışmalara imza atan ülkemizin en başarılı fotoğraf sanatçıları ile fotoğraf duayenlerinin yer alacağı Rize Fotoğraf Kampı düzenlenecek. Rize Babillon Otel’de 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonda Prof. Ata Yakup Kaptan, Prof. Dr. Emre İkizler, Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Oktay Çolak, Prof. Dr. Osman Ürper, Dr. Erdal Kınacı, Öğr. Gör. Atanur Sevim, Bahman Zahourı, Güngör Çınar, Mehmet Turgut ve Muhsin Divan fotoğrafçılık sanatı ile ilgili bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaşacak.
 
Protesto Ettiler
 
Miraç Kandili Gecesi, Beşikdüzü Belediyesi, Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı’nda yüzyıllık ağaçları kesip, Atatürk Büstünü kaldırmasına, yerine konut ve işyerleri yapılmak istenmesine  Beşikdüzü halkının tepkileri devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü, Beşikdüzü Enstitülerinin kuruluş gününde Beşikdüzü Köy Enstitüsü Parkı önünde  toplanarak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu protesto ettiler.  CHP Beşikdüzü İlçe Başkanvekili Lale Gözaçan; “ Kandil Gecesi herkes camideyken yıkım gerçekleştirilmiştir. Talebimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu alanın park, otopark ve yeşil alan olarak düzenlenmesi bu beton yığınlarının buraya yapılmasını önlemektir. Kentsel dönüşüm yapılacaksa taşımalı değil de, yerinde yapılması daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı. Ankara Milletvekili Levent Gök ise; “Bizim vazgeçemediğimiz bir tek değerimiz var.
 
Mustafa Kemal Atatürk. Bu büstün kaldırılması kararını veren, ağaçların kesilmesi talimatını veren, Köy Enstitüsü Parkı’nın yok edilmesi talimatını veren Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Ayağını denk al, Mustafa Kemal’e kimse uğraşamaz. Senin gücün yetmez” dedi.
Editör: TE Bilisim