TAKA Gazetesine de ziyaret yapan Günnar 2 saatlik bir sohbet gerçekleştirdi. Günnar bir süredir sakal bırakmış durumda. Peki seçmenleri nasıl karşılıyor? Günnar birçoğu kesmemi istiyorlar derken TAKA Gazetesi Yazı işleri müdürü Harun Yavruoğlu ise ‘Böyle daha güzel’ diyerek vekile moral verdi.
 
KTÜ’de Sempozyum Günü
 
Karadaniz Teknik Üniversitesinde DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm sempozyumu bugün başlıyor. KTÜ rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın evsahipliği yapacağı sempozyum’da YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ‘Akıllı şehirler ve turizm’ konulu konuşma yapacak. Bu konuşma saat 14.00’da Osman Turan kongre merkezinde olacak. Salı günü ise Saat 10.00’da Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu Kültür turizmi üzerine bir değerlendirmede bulunacak.
 
Ustalar Trabzon’da Buluştu
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Usta buluşmaları’ söyleşisinin bu ayki konukları, Anadolu Ajansı Fotoğraf editör Yardımcısı Bülent Teoman Uzun, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Osman Şişko ve Depo Photos adına çalışan foto muhabiri Osmancan Gürdoğan oldu.

Foto Muhabirleri Derneği,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteği ile usta foto muhabirlerini genç üniversitelilerle buluşturdu. Türkiye ve dünyada görev yapan foto muhabirinin, gelecekteki gazeteciliğin konuşulduğu söyleşide Uzun, Şişko ve Gürdoğan, üniversite öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haydar Akyazı söyleşi öncesi katılımcılara teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin süreceğini söyledi. Anadolu Ajansı Fotoğraf editör Yardımcısı Bülent Uzun Haber fotoğrafçılığı sunumu yaptı, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Osman Şişko, meslek olarak gazeteciliği seçeceklere sürekli yazmalarını, okumalarını ve fotoğraf çekmelerini tavsiye etti. Depo Photos adına çalışan foto muhabiri Osmancan Gürdoğan 15 Temmuz gecesi çektiği “Yılın Basın Fotoğrafı 2017” ödülüne layık görülen fotoğrafın hikayesini öğrenciler ile paylaştı.
 
 ‘Siyasette vefa yoktur’

Dt.Mehmet Cevahir’i biz Trabzonspor’dan biliriz. Kongrelerden. Bir de Fatih Devlet Hastanesindeki Diş polikliniğinden. Meğer siyasi yönü de varmış ve ANAP vekilliği de efsane il Başkanı Azer Benli ile birlikte Eyüp Aşık’a takılmış. Cevahir dün Trabzonspor’u anlatırken siyasete de girdi, ‘Marmara üniversitesi Diş hekimliğini bitirdim. 1 yıl Almanya’da çalıştım ve staj gördüm. Sonra Laleli’de büyük bir poliklinikte 4 yıl çalıştım. Babam benim için Of’ta 3  katlı bina yaptı ve Trabzon’a götürttü. Of’ta polikliniğim var. ANAP kurulacak. Necmettin Karaduman, Eyüp Aşık ile birlikte 15 kişi geldi ve beni partiye aldılar. Kurucu il yöneticisi yaptılar. Sonra da Parti tabanı milletvekili adayı olmamı istedi. Milletvekili listesi il yönetimi tarafından belirlenecek. Oylama yapıldı 17 oy aldım ve ilk sıraya geldim. Azer itiraz etti. Bir kez daha oylama istedi ve Merkez 1.sırada olacak dedi. Fahrettin Kurt bire geldi. Ben ise 4’e gittim. Ankara’ya gittiler, milletvekili adayları gelmesin dediler. Eyüp bey istifa etmemiş ve aday değilim diyor. Ankara’da Azer, Eyüp’e diyor ki, ‘Of yöresi sana yakışır.’ Eyüp listeye girince ben seçilemeycek yere gittim. Sonra bu bu ekibe dedim ki, 1 kadro ile beni SSK hastanesine alın. Avni, Eyüp, Azer yapmadı. Karaduman’a çıktım ve telefonu kaldırdı 3 günde kadromu aldı. Siyasette dün de bugünde vefa yoktur.’

Bir Engelli Bin Değerli!

Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin desteklenmesi hibe projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının yürütmüş olduğu ‘Bir engelli bin değerli’ projesinin kapanış buluşması da bugün saat 11.00’da Zorlu Grand otel’de gerçekleştirilecek. Saat 11.00’da başlayacak olan etkinlikte katılımcılara belgeleri verilecek.

Cumur Paris’i Öteledi

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur Paris’te yapacağı Trabzon zirvesi ve Kültür evinin tanıtım toplantısını erteledi. Fransa’ya dönen Cumur, annesinin yoğun bakıma alındığını haber alır almaz da Trabzon’a döndü. Annesinin ağır olduğunu gören Cumur 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Paris’de yapacağı panel ve diğer etkinlikleri erteledi ve Belediyeden yeni bir gün talep etti.

Müdürden Al Haberi!

Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile karşılaştık ve Avni Aker ve Yavuz selim projelerini konuştuk. İlginç bilgiler aktardı. Öncelikli olarak Avni Aker, Yavuz Selim, Fatih Sahası ve Spor salonunun devirlerini TOKİ’ye yaptığını söyleyen Öztürk, bu tesislerin yıkılına kadar kullanım haklarının Gençlik spor’da olduğunu söyledi. Peki Avni Aker’in yıkılmayacak olan bölümleri neresi? Bu konuda da şu bilgileri aktardı. Yukarıdaki kale arkasının 3 basamaklı tribünü. Yine bugünkü stadın şeref tribününün bulunduğu yerin en altındaki  eski tribün ve onun oturacak taşları. Bunlar kalacak. Yavuz selim benzeri bir stad Avni Akerin zemininde yapılabilir’ dedi.
Editör: TE Bilisim