Nisan ayı içinde yapılması planlanan referandum ile ilgili olarak önemli tespitlerde bulundu: ‘Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasındaki sorunlara bakalım. Hatta tarihin derinliklerine gidelim. Atatürk ile İnönü sorun yaşadı mı yaşadı, İnönü ile rahmetli Menderes yaşadı mı yaşadı. Özal-Demirel, Demirel-Çiller, Ahmet Necdet Sezer ile Ecevit onlar da yaşadı. Bunun ortadan kalkması için Başkanlık sistemi Türkiye için uygun ve yararlı olacaktır. Büyük ihtimalle referandum Nisan’da. Hane hane çalışacağız ve Trabzon’dan Arsin’den en iyi sonuçları alacağız.’ dedi

İŞKUR Projesinde Nefesler Tutuldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şu anda İŞKUR projesi ile 833 ismi çalıştırıyor. Bu isimlerin çalışma süreleri 17 Ocak’ta doluyor. 2 aylık bir uzatma daha olabilir. Bir projede çalışan bir sonraki projede çalışamıyor gibi bir durum var. Ancak şu anda Büyükşehirin Ankara’da İŞKUR’dan geçen ve bakanın önünde imzada olan 250 kişilik bir projesi daha bulunuyor. Bu proje eğer hayata geçerse Trabzon Büyükşehir Belediyesi istihdamını yapacak. Bazı isimlerle konuştuk. Bakan Memmet Müezzinoğlu’nun projeye sıcak bakmadığı, ancak Bakan Süleyman Soylu’nun ve milletvekilleri ile Büyükşehir Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bastırması halinde onaylanacağını ifade ettiler.  

Siyaseti Harmanladılar

Muammer Şahin. Çekirdekten yetişen siyasetçi, Hisar yapının sahibi iş adamı ve Kaçkar TV’nin de Politika Vitrini yorumcusu.  Yasin Aydın. Siyasetçi, Eğitimci. Yasin Aydın, AK partinin eski Teşkilat Başkanı Muammer Şahin’i ofisinde ziyaret etti. Anayasa çalışmaları öncesinde hem durum değerlendirmesi yaptılar hem de Nisan ayında yapılacak olan referandum sonrasındaki teşkilatları seçimleri ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundular. Sohbete TAKA Gazetesi’nin Genel Müdürü Zihni Ağırman da katılarak iki genç siyasetçiyi dikkatle dinledi.

Tehdit Edildik

Of Belediye Başkan yardımcısı Osman Topçu, Maçka’da Bölümlü Belediyespor’a yapılan saldırıyı kınadı: Topçu şöyle dedi: ‘Dün saat 13.00 da Maçka ilçe stadında Of  Belediye spor bölümlü takımıyla Maçka Kalyonspor arasında oynanan maç öncesi Maçka yöneticilerinden birinin adı belli değil!  Of takımını tehdit etmesi kabullenilemezdir. Siz bizi yenerseniz sahadan çıkamazssınız. Gerginlik devam ederken 87. Dakikada 10 nolu oyuncu ve kalecinin küfür ederek takım başkanı İsmail Mercan’a tel örgüyü geçip hakaret etmeleri kabullenilemez. Ne yazık ki Maçka Kalyan spor yöneticileri ise yatıştırmak yerine olayı daha da büyüterek hep birlikte olup Of belediyesi bölümlü sporun soyunma odasının cam ve kapılarını kırıp polisin müdahalesi ve biber gazı sıkmadıyla olayı dağıtmıştır. Spor dışı olay of spor camiasını üzmüştür.’

Hasta Şikayeti

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuklarını tedavi için götüren Makbule ve Fatih Çakmak Gazetemize yaptıkları açıklamada, "Çok başarılı hizmetlere imza atmış Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesinde Çocuk doktoru G.Ö. Hakkında şikayetçiyiz. Şikayetimiz; G.Ö'nün hekimlik performansı, tanı ve tedavi hususunda değil; hasta veya hasta yakınlarına olumsuz yaklaşımlar konusundadır. Örneğin sıramı beklediğim bir sırada hastayı kolundan tutup muayene odasından dışarı fırlattı. "Neden böyle yapıyorsunuz?" diye sorduğumda ise,  hakaret içerikli cevaplar aldım. Hatta  "Gidin istediğiniz yere şikayet edin. Kimseden korkum yok." Diyerek adeta meydan okumaktadır. Bu doktoru, gerek hastane yetkililerine ve gerekse cumhuriyet savcılığına şikayet ettim. Hasta ve hasta yakınları doktorundan ilgi ve şefkat ister. Oysa bizler burada şiddet görüyoruz. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Merak ediyoruz." Dediler.

Vakfıkebir Bir Değerini Kaybetti

Vakfıkebir ilçesinin en eski esnaflarından Hacı Mehmet Pank 101 yaşında hayatını kaybetti. Vakfıkebir’de Bankoğun Hacı olarak tanınan ve ilçede çok sevilen Hacı Mehmet Pank dürüstlüğü ile tanınan örnek bir esnaftı. Vakfıkebir İlçe Seçim Müdürü Ahmet Cemal Pank’ın babası olan Mehmet Pank rahatsızlığının ilerlemesi sonucunda yaşama veda etti. İlçede uzun yıllardır esnaflık yapan Mehmet Pank Vakfıkebir Merkez eski Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Caferli Mahallesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 ‘Kanımız Da Feda, Canımız Da’

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, öğrenciler ve öğretim görevlileri katıldı. Kan bağışı yapan Erdöl, gönüllüsü olduğu, tüm etkinliklerinde aktif rol almaya çalıştığı Türk Kızılay’ının ulusal ve uluslararası alandaki çalışmalarını halkın desteğiyle gerçekleştirdiğini anlattı. Erdöl, "Burada öğrencilerimiz, öğretim görevlilerimiz, hepimiz Kızılay gönüllüsüyüz. Kendim de kan vererek buna katkıda bulunmak istedim. Verdiğimiz kanla bir başkasının hayatını kurtarmaya vesile olacağız. Bu millete, bu vatana kanımız da feda, canımız da feda" dedi.
 
Editör: TE Bilisim