CHP Tekirdağ Milletvekili ile başlayan AK Parti Esenyurt Belediye Başkanı ile devam eden Pontus söylemleri, Şimdi bunlar yetmiyormuş gibi Vandal olduk! O kadar kolay ve ucuz değil, AK Partili vekillere attığım mesajı paylaşıyorum: ‘Sayın Vekilim, Ak Partili Mehtap Torunay’ın  ekteki Tweet’i umarım doğru değildir. Doğru ise lütfen bana telefonunu atınız. Vandalın kim olduğunu o provatöre sorayım.  Bu ve bu gibiler Trabzon düşmanı AK parti içinde yuvalanmış ajan olmalılar, Derhal haddi bildirilmelidir. Trabzon özür bekliyor.’
 
ASKON’dan Vali Ustaoğlu’na Destek
 
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) yaptığı açıklamada Vali Ustaoğlu'na destek oldu. ASKON'dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; Trabzon’un Uzungöl bölgesine Turistik, amaçlı gelen Kuzey Iraklı bir grubun içerisinde geziyi farklı mezralara çekerek gerginlik yaratan turistlerin kolluk kuvvetleri tarafından koruma altına alma amaçlı gözaltına alınmaları olayın daha da büyümemesi açısından çok önemlidir. Valiliğimizin zekice yapmış olduğu bu müdahalenin ne kadar önem arz ettiğinin farkındayız. 
 
Her zaman üzerinde sinsice oyunlar oynanan ve bazı kesimlere mesaj vermek amaçlı Trabzon ilimiz kullanılmak istenmektedir. Trabzon’un ve Trabzonlunun her Türk insanı gibi hassasiyetleri vardır. Bir insana hassasiyetleri üzerinden yapılacak olan her türlü müdahale karşılık bulacaktır.  Halkımız bu gereksiz eyleme karşı bir olmayı bilmiş ve tepki göstermiştir.  Kaldı ki;  Devletimizin Kürt vatandaşları ile hiçbir sorunu yoktur. Her kesimden vatandaşlara eşit davrandığına her zaman şahit olmaktayız. Ülkemize gelen her şahsiyet Türkiye Cumhuriyeti koruması altındadır. Bu olayın gerek içerden, gerekse dışardan farklı mezralara çekilerek yorum yapılması da doğru değildir. Bir kez daha Trabzon Valiliğimizi, Uzungöl’de meydana gelen bu infial hareketini önlemesinden dolayı tebrik ediyoruz.  
 
İktidar Partisinin Vekili Bakanları Karıştırınca

 
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Akif Özkaldı, Trabzon'da çeşitli temaslarda bulundu. Özkaldı'ya AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu eşlik etti. Sümela Manastırına çıktılar. Ayvazoğlu o anları sosyal medyasından Özkaldı'yı bakan olarak yazdı. Sosyal medyadan görenlerde 'acaba kabine değişti de bizim haberimiz mi olmadı yada Ayvazoğlu bakanın adını mı bilmiyor' değerlendirmesi yaptılar.
 
Kaymakam Fırat Teşekkür Etti
 
Of Kaymakamı Eyüp Fırat, düzenlediği kahvaltıda Of’ta faaliyet gösteren 27 Kur’an Kursu’nun Dernek Başkanıyla bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıda konuşan Kaymakam Fırat; “Geçen hafta Trabzon genelinde yapılan Toplu İcazet programında 274 öğrenci hafızlığını tamamlayarak icazet aldı.

Bunların 104 tanesi Of İlçemizde sizlerin iaşesini karşıladığı bu Kur’an Kurslarında yetişti. Verdiğiniz emeklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Kahvaltının ardından Dernek Başkanlarına Teşekkür Belgesi takdim eden Kaymakam Fırat; “Önemli bir hizmete destek veriyorsunuz. Gençlerimizin dini eğitimlerini, Kur’an eğitimlerini almaları için yoğun bir gayret gösteriyorsunuz. Bu hizmetlerinizden dolayı ve verdiğiniz emeklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Rize’ye Değer Katacak Projeyi Konuştular
 
TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, trafiğe çözüm arayışları içerisinde hazırladıkları tramvay projesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek ile fikir alışverişinde bulundu. Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek’e ziyarette bulundu.

Rize’nin güncel meselelerinin görüşüldüğü ziyarette Başkan Fil, kent genelindeki kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hakkında İl Müdürü Bebek’ten bilgi alırken, TÜMSİAD olarak hazırladıkları tramvay projesi ile ilgili de Bebek’le görüş alışverişinde bulundu. Fil, Rize’nin artan ve sıkışan trafik yoğunluğuna karşı ulaşım çeşitliliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekerek Derepazarı - Gündoğdu hattında tramvay projesi ile yoğunluğun giderilebileceğini belirtti. Başkan Fil, proje hakkında siyasi ve bürokratik görüşmelerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 
Kemençe Ustası Hasan Sancak
 
 Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından belirlenen ve Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan başkanlığındaki jüriye sunulan adaylar arasından yılın ahisi, kalfası ve çırağı belirlendi.

 Trabzon'da 2019 Yılının Ahisi olarak seçilen Kemençe Ustası 74 yaşındaki Hasan Sancak, ilkokul çağlarında kemençe yapımına başladığını belirterek, 'Kemençe yapımını hiçbir ustadan öğrenmedim. Tamamen deneme yanılma yöntemiyle mükemmele ulaşmaya çalıştım. Bu nedenle benim yaptığım kemençeler hiçbir ustanınkine benzemez. Makine kullanmadan tamamen el işçiliği ve kendi keşfettiğim yöntemlerle bugüne kadar binlerce kemençe imal ettim. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarına kemençe yaptım. En iyi kemençe dut ve erik ağacından olur. Bir kemençeyi 3 günde yapıyorum. En az 15 gün beklettiğim kemençeleri akordunu da yaptıktan sonra sahibine teslim ediyorum' dedi. 3 kız 2 erkek çocuk babası olan Hasan Sancak, iki oğlundan birinin kendisi gibi kemençe ustası olduğunu, diğer oğlunun ise kemençe yapamadığını fakat çok iyi çaldığını vurgulayarak, 'Ben ise 60 yılı aşkın zamandır kemençe yapmama rağmen çok küçük bir parça dışında kemençe çalamıyorum. O da ayrı bir ustalık konusu' diye konuştu.
 
MHP En Büyük Türk Projesidir
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım,  “MHP siyasi bir partiden öte bir savunma mekanizmasıdır. Diğerleri gibi zannedip, teşkilatta görev yapanların hepsini sadece siyasetçi sınıfına sokarak farklı bir algıyla bakılmasını hazmedemeyiz. MHP, Türk milletinin tarih sahnesinden hiç silinmemesi için, milliyetçilik feyzini Mustafa Kemal’in ne mutlu Türküm sözünden almış, Alpaslan Türkeş ile tohumları atılarak kurulmuş, genel başkanımız Devlet Bahçeli ile korunup büyütülmüş en büyük Türk projesidir. Kimseyle işimiz yoktur. Çünkü biz partiler üstü, kurtuluş harbi veren bir hareketiz. Sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Türk Kürt, Laz Çerkez her kim ne olursa olsun, vatana ihanet etmeyen herkes bizdendir. Her kesimden de dostluklar kurabilmemiz bu bakış açımızın bize en büyük hediyesidir. Haksızsak 6 yaşındaki çocuktan korkarız, haklıysak dünyaya kafa tutarız. Yunus gönlümüzün de, gücümüzün de sınırı yoktur.” dedi.
Editör: TE Bilisim