Kente önemli hizmetler verdi. Kadakal şimdi Yıldızlı’da(Sera) muhteşem bir restorant yaptı. ‘Ben buranın çocuğuyum’ dedi. 1996 sonrasında İstanbul’da İstinye’deki Lokanta’da Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını ağırladı. Tayyip beyle yakın dost kendisi. Ancak Erdoğan’la son birkaç yıldır görüşmemişti. Oğlu ile Ankara’ya gitti. Millet camisinde Cuma namazını kıldı. Tayyip bey ‘Hayırlı Cumalar’ için cami cemaati ile tokalaşırken oğlu da sıraya girdi. Tayyip Erdoğan Kemal beyi sordu, ‘Babamda buralarda’ dedi.
 
Tayyip bey çağırdı ve Kemal Kadakal Tayyip bey’le buluştu. Tayyip Erdoğan hal, hatır etti. Kadakal’da ‘Sayın Cumhurbaşkanım iyiyiz. Sadece bir ameliyat oldum, Kalp’ dedi. Erdoğan müthiş zeki bir adam ‘Benim bildiğim sen sigara içmiyorsun. O zaman yemeklerin içinden çıkacaksın’ hatırlatma ve uyarısını yaptı.. Kadakal ise ‘Aynen sayın cumhurbaşkanım artık akşam yemeğini kestim. İnşallah daha iyiyim’ dedi. Yıllar sonra iyi bir kucaklaşma gerçekleştirdiler. Biz de Kadakal’la sohbeti tamamladık ve Ünlü yönetmen arkadaşımız Halil Demirci’ye sohbeti organize ettiği için de teşekkürlerimizi sunduk.
 
Karadeniz Öne Çıkıyor
 
Ak Parti Trabzon yeni İl Yönetimi yavaş yavaş şekilleniyor. Ocak ayında yapılması planlanan kongre için Haydar Revi isimleri topluyor. Bir yandan kiminle devam etmek istediğini düşünürken bir yandan da yönetimini daha da güçlendirmek için yeni isimler arıyor. Şehrin önemli STK’larından isimleri de listesine almayı düşünüyor. ASKON üyesi olan Kebir Süt Genel Müdür Yardımcısı Utku Karadeniz de bu isimlerden birisi. Karadeniz hem büyükliman bölgesinde hem de Trabzon’da tanınan ve sevilen donanımlı bir isim. Ticareti de biliyor siyaseti de. Revi’yle beraber yeni dönemde yürüyebileceği konuşuluyor.
 
Çevik Teşekkür Etti
 
Polis Eşleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Sevilay Çevik Trabzon’da üniversitede okuyan şehit, gazi ve polis çocuklarına burs sağlamak amacıyla düzenlenen kermese destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Çevik açıklamasında, “Düzenlediğimiz kermeste bizlerden desteklerini esirgemeyen Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz ve Eşi Şengül Yavuz Hanımefendi başta olmak üzere Trabzon büyükşehir Belediyesi’ne, Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü’ne, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na, Atilla Ataman’a, Sihirli Annem Kreş Anaokulu işletmecisi Ülkü Koçoğlu’na, Hüseyin İskenderoğlu’na, Hayrullah Öztel’e, Tayfun Sezeroğlu’na, Münir Aydoğdu’ya, İlknur Seyhan’a, Güloğlu Baklava ve Kebap Salonu’na, Vira Pastanesi’ne, Ren Pastanesi’ne, Nejla Hanım Ev Tatlıları’na, Cemil Usta’ya, Emniyet Personelimize, basın- yayın kuruluşlarımıza ve bizi maddi – manevi anlamda yalnız bırakmayan değerli Trabzon halkımıza vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.
 
Hangi sanatçıyı dinliyor?
 
Dün Trabzonspor’un Asbaşkanı Ahmet Çubukçu’yu ziyaret ettik. Medical Park’ta. Sadi hoca ile birlikte sohbet ediyordu. Ahmet Çubukçu’nun bilgisayarında TRT Müzik açık. Dinlediği özel bir sanatçı. Ayşen Birgör. İstanbul TRT sanatçısı. Trabzon’da bir gecede dinledi, şimdi hem aracında hem bilgisayarında o var. Sanatçının yeniden Trabzon’da sahne alacağını öğrenen Çubukçu, mutlaka  geceye katılacağını ve o muhteşem sesi dinleyeceğini söyledi.
 
TRT’de Konuştu İşler Düzeldi
 
Trabzonspor Malatya maçını oynadı Trabzon’a dönüyor. Şok bir haber. Trabzonspor’un 6 yönetiecisi istifa etti. TRT’de Stadyum devam ediyor. Dr. Ali Rıza Egemen programa bağlandı ve darbe ile karşı karşıyayız dedi, önemli bir çağrı yaptı: ‘Yolumuza devam edeceğiz.’ İşte o günden itibaren Trabzonspor kupa maçı dahil yenilmedi. 3 galibiyet bir beraberlik aldı. Ne diyelim Ali Rıza’nın kararlı duruşu Trabzonspor’da hem yönetimi, hem de takımı toparladı.
 
Görevden Alındı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcılığından geçtiğimiz yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesine Dekan atanan Prof. Dr. Şaban Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla bugün görevinden alındı.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanan hastane yeri ile kadın doğumcu krizi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek'in görevinden alınmasıyla sonuçlandı.
 
Rize'de yapılması planlanan yeni hastane uzun zaman gündemi meşgul ederken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, hastanenin yeri ile Rize kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş ve Sağlık Bakanlığı ile bütün paydaşların bu projeyi kabul ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da projeye destek verdiğini iddia etmişti. Ancak kamuoyunda yaşanan tartışmalarda Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bu alanın yetersiz kalacak oluşundan hastanenin deniz dolgusu üzerinde veya en az 200 dönüm olacak başka bir alanda yapılabileceğini belirtmesine rağmen Dekan Şimşek, birkaç kişinin yönlendirmesiyle bu konudaki tavrını sürdürdü. Büyük bir proje olan ve gelecek 50 yılı ilgilendireceğinden hastane projesi bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'ye gelişine bırakıldı.
Editör: TE Bilisim