Uzun yıllardır basın camiasının içerisinde bulunan ve matbaacılık sektöründe de faaliyet gösteren Ekrem Kamburoğlu bir süre önce KTÜ Tıp Fakültesi’nde kalp ameliyatı olmuştu. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan ve burada tedavisi süren Ekrem Kamburoğlu rahatsızlığının ilerlemesi sonucunda yaşama veda etti. 

Avukat Mustafa Kamburoğlu’nun oğlu, Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’nun babası olan Ekrem Kamburoğlu’na Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kamburoğlu'nun cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Camide kılınacak olan cenaze namazının ardından Tarlacık Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Ortahisar İlçesinde, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan "Anayasa Değişikliğine İlişkin Halk Oylaması" seçimleri ile ilgili olarak, seçimlerin demokratik bir ortamda, huzur ve güven içinde gerçekleşmesi amacıyla alınacak önlemler ile Yüksek Seçim Kurulunca alınan kararların sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi adına İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı Kaymakam Numan Hatipoğlu’nun başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özkan Çoban, İlçe Emniyet Müdür V. Ümit Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Sema Sarıkoç katıldı. Toplantıda seçimle ilgili genel esaslar, seçim öncesi, seçim günü, seçim sonrası alınacak güvenlik tedbirleri, seçim irtibat bürolarının güvenliğinin sağlanması, emniyet tedbirlerinin alınması ve seçim yasaklarına uyulması konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılması karara bağlandı.

Ülkücüler Mesajı Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada; “Sayın Bahçeli sizden beklenen ve size yakışan açıklama budur. Bu büyük yıkım senaryosuna son vermektir. Hayır deyin gönderin gitsinler. Ülkücüler mesajı almıştır. Misak-ı millinin yılmaz yurtseverleri hayır diyor” dedi. 

İMO’ya Trabzon’dan Tepki

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe’nin referandumda ‘hayır’ çağrısı yapması ve bütün odalardan böyle bir çağrı yapmasını beklemesini kınayan İnşaat Mühendisi ve aynı zamanda Ak Parti Trabzon yöneticisi Murat Zeki Solak, “Yapılan çağrı şunu göstermektedir, sayın Gökçe siyaseti odaya karıştırmakla kalmamış fiilen de etik davranışları yerle bir eden bir sürece odayı sokma cüretini göstermiştir. Bu davranışını bir mühendis olarak kınıyorum” diyerek tepki gösterdi. “Sivil Toplum Örgütleri siyasi partilerin arka bahçesi olamaz” diyen Solak, “Genel Merkezi’n bu tutumu çoğu ilimizde tepkiyle karşılanmıştır. Sivil toplum örgütlerinin görevi toplumda sosyal dokuyu koruyan bölgesel özelliklere ve güzelliklere sahip çıkan ve yaşatan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri kendi ürettiğini bir başkasına dayatmaz. Eğer bir dayatma olursa bir başka örgüt de kendi üretimini dayatır. Bu bakımdan dayatma sivil toplum kuruluşlarının düşmanıdır. Sivil toplum örgütleri özgür düşünce ve özgür teşebbüsle beslenir. Bu yapılardan dolayı sivil bir gücü temsil etmekte ve üçüncü sektör olarak isimlendirilmektedir” şeklinde konuştu. Solak, İMO genel merkezinin tabandan karşılık bulmadığını da sözlerine ekledi.

Bahçeli Cevabı Verecek

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli referanduma 2 gün kala yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı.  Önceki gece NTV'nin programında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli eyalet sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli. Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir?” dedi.  Bahçeli’nin açıklaması akıllara hayır mı diyecek sorusunu getirdi. Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci Devlet Bahçeli’nin eyalet sistemi ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik ise; Genel Başkanımız yayınlanacak televizyon programında soruları cevaplandıracaktır” şeklinde konuştu.

Özcan’dan Hayır Açıklaması

 Anavatan Partisi Trabzon eski İl Başkanı ve CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı da olan Nazım Özcan, referandumda hayır oyu vereceğini ve neden bu şekilde düşündüğünü anlattı. Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi: “EVET, geçmişte bu memleketin çok zor dönemleri, kötü günleri oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakanına Anayasa kitabı da fırlattı, kardeş kardeşi de katletti. Dışarıdan borç para alınıp maaş verildiği günlerde oldu, gecelik faizlerin yüzde beş bin olduğunu da yaşadık.  Ancak siz bunların hiç birinde yoktunuz, hiç birinde mağdur olmadınız aksine mağduru oynayıp, mağdurları kullandınız.  İktidara geldiğiniz de terör ve ekonomi dahil '' dikensiz gül bahçesi teslim alıp mayın tarlasına çevirdiniz''.  İlk yıllarda bir iki doğru hamle ile Vatandaşa dokunacak politikalar üretip sonrasında hepsini aldığınızdan da kötü duruma getirdiniz. Yap, işlet, devret modeli ile Devlet yönettiniz, yönetiyorsunuz. İşinize geldiği yerden başlayıp, işinize geldiği gibi anlatıyorsunuz.  OY için kullanmayacağınız hiç bir DEĞER yok ve kalmadı. Yanıltıcı ve Yetersiz olduğunuz için HAYIR.”

Özel Kalem Müdüründen Örnek Davranış

Çaykara Belediyesi Özel Kalem Müdürü Berat Tosun Diyaliz Hastası olan abisi Hasan Tosun´a böbreğini naklederek örnek bir davranış sergiledi. Böbrek yetmezliği sebebi ile yaklaşık 7 senedir diyaliz tedavisi gören Hasan Tosun İstanbul´da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından kardeşi Berat Tosun´un böbreği ile yeniden sağlığına kavuştu. Böbrek nakli için senelerdir uygun bir böbrek aranan Hasan Tosun için kardeşi Berat Tosun´un böbreğinin uygun olduğu yapılan tahlillerden sonra ortaya çıktı. Bunun üzerine Berat Tosun hiç tereddüt etmeden böbreğinin ağabeyi Hasan Tosun´a nakledilmesi için gerekli işlemleri tamamladı. İki Kardeş İstanbul´da Ameliyat masasına yattılar. Gerçekleştirilen nakil işleminin ardından hem Sevgili Berat Tosun´un hem de Kardeşi Sevgili Hasan Tosun´un sağlık durumları gayet iyi. Nakledilen böbreğin bünyeye uyum sağladığı ve de hiçbir sorunun bulunmadığı doktorlar tarafından ifade ediliyor.
 
Editör: TE Bilisim