Günnar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bayramların bizim kültürümüzde önemi büyüktür. Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Dargınlıkları kırgınlıkları bir kenara bırakıp saygı, sevgi ve hoşgörülü bir şekilde geçmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.
 
Bayramlar, milli ve dini duyguların örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin şekil bulduğu, bir toplumun millet olma şuurunun pekiştiği; sevgi, saygı, muhabbet ve hürmetlerimizin yüreğimizdeki kapsama alanını genişlettiği zeminlerdir. Aziz Milletmiz Ramazan Ayında, bu kutlu ayın esenliğini, insanlığı mutluluğa erdiren manevi atmosferini evlerinde yaşamış, çevrelerinde yaşatmış, sofralarını ve gönüllerini muhtaçlara açmış, Ramazan ayını; dini, sosyal ve kültürel yaşamları için canlı bir dönem haline getirmişlerdir.
 
Bayramlar, milli ve dini hislerimizi artıran, akrabalık bağlarını kuvvetlerinden, toplumsal hayatı canlandıran özel günlerdir. Kardeşlik ve dostluk bağlarımızı güçlendiren, Ramazan Bayramının, milletimize huzur, mutluluk getirmesi temennisi ile Trabzon halkının, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eder tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz ederim."
 
 ‘Milli birlik ve beraberlik’
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ramazan Bayramının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Milletçe milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde idrak edeceğimiz bir bayram olmasını temenni ediyorum” dedi.  AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerifi büyük bir huşu içerisinde idrak ederek, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzur ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirtti.
 
Bayramların yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği en müstesna günlerden biri olduğunu hatırlatan Balta, “Ramazan ayının gönlümüzü ve ruhumuzu saran manevi atmosferinin ardından Ramazan Bayramına kavuşmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız içinde barındırdıkları kardeşlik ve dostluk bağlarıyla asırlar boyu milletimizi hep birbirine kenetlemiş ve gönüller arasında birleştirici bir güç olmuştur. Bayramlar birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz için en önemli vesilelerdir. Ramazan bayramının milletimize, İslam Alemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Barış Ve Kardeşliği Yaşıyoruz

Araklı Belediye Başkanı Recep Cebi Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Çebi mesajında; ''Toplumumuzdaki dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın en yoğun yaşandığı, kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin en ileri düzeye ulaştığı bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlarımız, halkımızın birlik ve dayanışmasında; sosyal barış ve kardeşliğin geliştirilmesinde, milletçe ortak sevinçler yaşadığımız ve paylaştığımız müstesna günlerdir. Tüm Araklılı hemşehrilerimin Ramazan Bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.
 
Saldırıları Kınıyoruz
 
BEM BİRSEN Trabzon İl Başkanı Dr. Arslan Korkmaz; “Trabzon Ortahisar Belediyesi’nde yapı kontrol müdürü olarak görev yapan sendikamız Trabzon İl Başkan Yardımcısı Muammer Şahin ile sendikamıza üye iki memura görevi başında yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Eski bir belediye meclis üyesi olan Ahmet Yılmaz’ın görevi başında ki kamu görevlisine yapmış olduğu saldırı kabul edilmez. Saldırıya uğraya üyelerimiz hukuki haklarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” ifadelerini kullandı. BEM BİRSEN İl Başkan Yardımcısı Muammer Şahin ise şunları kaydetti; Üyemiz Osman Küçük zabıta çalışanı Kemal Topaloğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz’ın sendikamız Trabzon İl Başkan Yardımcısı aynı zaman da Trabzon Ortahisar Belediyesi yapı kontrol Müdürü Muammer Şahin ile üyelerimizden Osman Küçük  ve Zabıta Memuru Kemal Topaloğlu’na yaptığı saldırıyı kınıyoruz” dedi.
 
52 Çeşit Bitki Yetiştiriyor
 
Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci’nin bitkilere olan düşkünlüğünü herkes bilir. Hayri Birinci, Vakfıkebir Lisesi Müdürlüğü sırasında ve belediye başkanlığı döneminde de bu konuda önemli çalışmalar yaptı. Emeklik hayatından büyüterek devam ediyor. Tarlacık Mahallesi’nde bulunan bahçesinde 52 çeşit bitki yetiştiriyor. Birinci bu tutkusunu Çiftçi TV’de program yapan Mustafa Karadeniz’e anlattı. Bahçesindeki bitkileri tek tek tanıtarak kendisi için taşıdıkları öneme vurgu yapan Birinci,  “Uzun yılladır büyük bir özenle diktiğim bitkilerim 52 çeşide ulaştı. Yılların birikimi sonucunda çeşitli meyveler, çiçekler ve ağaçlarla dolu muhteşem bir bahçeye sahip oldum.  Bu bitkileri büyütmekten onlarla ilgilenmekten büyük zevk alıyorum” dedi.

Beşikdüzülü Çocuklar İçin Proje 
 
Beşikdüzü Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa yaptığı “Çocuklar Bu Yaz Başka Olsun” hem eğlen, hem öğren adlı projenin bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Köksal Kocaman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız yaz tatilinde çocuklarımız öğlene kadar dini eğitimlerini Kur’an kurslarında alacaklar, öğleden sonra haftanın beş günü saat 13.00 ile 17.00 arası spor salonunda voleybol, hentbol, futbol, tenis gibi branşlarda da spor eğitimi vereceğiz. Yüzme eğitimi için Trabzon’daki Olimpik Yüzme Havuzuna haftanın iki günü buradan servislerle gidecekler. Çocuklarımız yaz tatilini dolu dolu hem Kur’an öğrenerek hem de spor yaparak yaşayacaklar. Bu, 5 ile 15 yaş arası çocuklarımızın katılacağı bir etkinlik olacak. 28 Haziran 2017’de başlayacak 30 Ağustos 2017 tarihinde sona erecek. Bu yaş aralığındaki çocuklarımızı bu projeye katılmaya davet ediyorum. Velilerin bu konuda duyarlı olacağını ümit ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim