Belediyeden mahalleye döndükten sonra mağdur oldu. En kısa sürede müdahale edilmeli mahallemiz elden geçirilmeli’ dedi
 
Müsiad’dan Zorluğolu’na  Ziyaret
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette Zorluoğlu, MÜSİAD heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür etti. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan’da, Zorluoğlu’na görevinde başarılar dileyerek, “Trabzon’umuz gibi tarihi bir şehirde belediye başkanlığı görevini yapacak olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İnşallah Allah utandırmaz. Hayırlı görevler nasip etsin” dedi.
 
Özer Yine Yaptı Yapacağını
 

Trabzon merkezli Özer Nakliyat’ın patronu Abdullah Özer, tam bir vatan ve bayrak sevdalısıdır. Bir çok kişi lüks sofralarda iftar verirken o hep doğudadır. Doğuda ki kahramanlarımıza moral veren Özer, önceki akşam iftarını yine kahramanlarımızla açtı. Tunceli Pülümür’e giden Özer, yanında götürdüğü Akçaabat köftesi ile kahramanlara mangal yaparak birlikte oruç açtılar. Ayrıca onlara Trabzonspor forması da hediye eden Özer, “Biz birlikte Türkiye’yiz. Kahramanlarımıza Trabzonspor formasını hediye ettim. Onlar bizim kahramanlarımız. Trabzonspor’un yeni transferleri değil. İnşallah herkes Ramazan’ın güzelliğini böyle yaşar. Biz lüks sofralarında iftar yapamayız. Burada her takımdan kahramanımız var. Hepimiz bir sofradayız. Biz hepimiz birlikte Türkiye’yiz” dedi.
 
Bıyık Hayırlı Olsun Ziyareti

 

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi,Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Cengiz Sözen, Ali Baştürk ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı Yomra Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Bıyık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bıyık Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Yönetim Kuruluna yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür etti.
 
Umay Hayata Merhaba Dedi
 

Halil ve Ebru Aktuğ çiftinin kızları dünyaya geldi. Çiftin Umay Meva ismini verdiği bebekler önceki gün hayata merhaba dedi. Güzel çift kendilerini yalnız bırakmayan sevdiklerine ve dostlarına teşekkür etti. Bizde Aktuğ ailesini tebrik ediyor, Umay Meva’ya sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz.
 
Külekçi’ye Anlamlı Ödül
 
Hemşerileri olan Ahmet Külekçi’nin İçişleri Bakanlığı himayesinde ülkemizin geleceği için son derece önemli işlere imza attığını, Kardeşlik ve Gönül Köprüleri projelerinde görev aldığını, çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Yusufeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu, Külekçi’ye plaket takdim etti. 

‘Kardeş Şehirler’ ve ‘Biz Anadolu’yuz’ Projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kendi memleketimden, üstelik ilçenin en güçlü sivil toplum kuruluşu olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden bu plaketi almak bana büyük mutluluk ve onur verdi. Değerli başkanım Mehmet Bülent Özdemiroğlu’na, esnaf camiamıza ve bütün Yusufeli halkına sonsuz teşekkürlerimi iletirim. Çoruh’un evladı olmak bu ilçenin bir ferdi olmak en büyük gururdur.”
 
Barodan Tepki
 
Trabzon Barosu İstanbul'da duruşma sırasında avukatın etek boyuna tepki gösteren hakim Mehmet Yoylu'ya tepki gösterdi.  Başkan Sibel Suiçmez yaptığı açıklamada, “İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi’nin kadın meslektaşımızın kıyafetine karışarak, işlem yapması; kürsüden meslektaşımıza ve mesleğimize yönelik bir taciz ve şiddettir. Hâkimin bu tavrı; kadına yönelik ayrımcılığın ve cinsiyetçi yaklaşımın hâkim aracılığı ile yargıya yansımasıdır. Hâkimin bu tutumu hâkimlik mesleğine ve etik kurallarına aykırıdır. Trabzon Barosu olarak; kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kadın meslektaşımızla dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor, Hâkimin HSK tarafından derhal tedbiren görevinden el çektirilmesini talep ediyor, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
 
Cora’dan Yargı Reformu Açıklaması
 
AK Parti Trabzon Milletvekili  Salih Cora dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı reform paketi ile ilgili açıklama yaptı.

Cora, “ Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı “Yargı Reformu Stratejisi “açılış törenine katıldık. Güven veren ve erişilebilir adalet mottosu ile birçok alanda düzenleme öngörülüyor.İlk müjdemizi meslektaşlarımız avukatlara verelim. Hukuk fakültelerinde eğitim süresi 5 yıla çıkacak, kontenjanlar sınırlandırılacak. Avukatlık mesleğine giriş sınavı getirilecek. Avukatlık stajına başlamak için “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı”nda başarılı olma şartı getirilecek. Savunmanın yargılamalara etkin katılımı temin edilecek. Bazı hukuki iş ve işlemlerin avukat aracılığıyla yapılması sağlanacak. Avukatlık hizmetlerinin vergilendirilmesi konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Kamu avukatlarının özlük hakları geliştirilecek. Avukatlara ilk defa yeşil pasaport alma hakkı tanınacak. Sayın cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan bu müjdelerin avukat camiamıza ,yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Kıbrıs Gazilerine Berat
 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler için hazırlanan madalyaların gazilere verilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Kıbrıs Harekatı videosunun izletilmesinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dalkıran, 45 yıl önce Kuzey Kıbrıs'ta soydaşların büyük bir zulüm ve saldırılara maruz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Orada verilen mücadelenin tarihin altın sayfalarına altın harflerle kazındığını burada haklı ve gururlu bir şekilde bugün ifade edebiliyoruz. Türk ordusunun Kuzey Kıbrıs ve genelinde yürüttüğü bu harekat, Türk tarihinin en önemli sayfalarından biri haline geldi. Bizim tarihimiz ve geçmişimiz zaferlerle dolu."
Editör: TE Bilisim