Türkiye genelinde 329 şubeyi daha kapattı. Zamanında Fetö elebaşısı Fethullah Gülen’e övgüler düzen twiti olmasına rağmen birçok şubeyi itham altında bıraktı ve Fetöcü ilan etmeye çalıştı. Son olarak da Trabzon ve ilçelerindeki Kızılay şubelerini kapattı. 

Kapatılan şubelerden birisi de Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy’un babası Aslan Aksoy’un başkanlığını yaptığı Köprübaşı Kızılay şubesi. Kurban derisi toplamada Türkiye’nin en ön sırasında yer alan Şube başkanı Aksoy’un Trabzon merkezin görevden alınmasından sonra tepki koyması sebebiyle kara listeye alındığı ve bu sebeple kapatıldığı bilgisine ulaşıldı. 

Dün telefonla ulaştığımız Köprübaşı Kızılay Şubesi Başkanı Aslan Aksoy şunları söyledi:

 ‘Trabzon’da bir bölge toplantısı yapıldı. Orada söz aldım. Dedim ki, Trabzon şubesi 110 yıllık bir şube. Düşman işgalinde bile kapatılmadı. Eğer suçlu varsa suçlu cezasını çeksin. Fuat bey(Adıgüzel) burs verirken öğrenci listelerini Ankara ve KTÜ’den aldı. Onun bir suçu yok.’ Bu konuşmamdan sonra arkadaşlarım bana sert konuştun dediler. Ben sert konuşmadım. Trabzon’un hakkını aradım. Sonra da böyle bir duruma maruz kaldık. Sanırım Genel merkez seçime hazırlanıyor ve oy vermeyeceklerin üyeliklerini kapatarak düşürüyor.’

 ‘Kongreye müdahil olacağız’ 

CHP Trabzon il başkanı Yavuz Karan parti içi eleştiri yaparak il Başkanlığına aday olmayacağını ancak aday çıkaracaklarını açıkladı. Karan Şöyle dedi: ‘Hem kentimizin hem de ülkemizin sorunları var. Kendi kaderine terk edilmiş bir kent var. Bu anlamda da şehrimizde çok iyi bir il yönetimine ve il başkanına ihtiyaç var. Daha sert, şahin gibi il başkanına ihtiyaç var. Çok yumuşak olmayan hakkını arayabilen, Trabzon’da muhalefeti temsil edebilecek il yönetimine ve il başkanına ihtiyaç var. Kongrelerde önümüzdeki bir ay içerisinde başlıyor. Biz, arkadaşlarımızla birlikte il kongresine müdahil olacağız. İyi bir yönetim oluşturacağız. Ama ben il başkanlığı yaptım. Benim bu saatten sonra il başkanı olma gibi düşüncem yok.’

Sefer Tepkisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim’in sona ermesiyle birlikte bazı otobüs seferlerinde değişikliklerde bulundu. Beşirli-KTÜ otobüs seferleri 1 saat arayla çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Bu hattın çoğunluğunun öğrenci olmadığını ifade eden vatandaşlar, “neden böyle bir değişikliğe gidildi anlayamadık. Yollarda saatlerce otobüs bekliyoruz. Belediyeden ricamız eski tarifeye acilen dönülsün” dediler.

Kasap’ın Yardımcısı Belli Oldu

Rize Belediyesinde boş bulunan başkan yardımcılığına encümen ve meclis üyelerinden Saffet Kopuz’un atandığı öğrenildi. Rize Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Belediye encümen ve meclis üyesi Saffet Kopuz’un atandığı bilgisine ulaşıldı. Rize Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya’nın 6 ay önce bu görevinden alınması nedeniyle başkan yardımcılığı kadrosu boş bulunuyordu. Kopuz, Gündoğdu'nun Rize'ye bağlanmadan öncesinde Gündoğdu Belde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

 ‘Biz lafa değil icraata bakıyoruz!’

Maçka Akmescit Mahallesinde 4 aydır kapalı olduğu iddia edilen yolla ilgili açıklamalarda bulunan Maçka Akmescit Mahalle Muhtarı Erdal Uzun ilçeye yağan aşırı yağmurlar ile heyelan oluşarak yol kapandığını fakat 15 günlük çalışma ile yolun açıldığını ifade etti. 

Muhtar Uzun’un İl Afet Müdürlüğü ve Maçka Belediyesi’ne müracaatı ile mahalle yollu açılarak bakım çalışmalar geçtiğimiz hafta tamamlandığını ifade etti.  Yapılan çalışma hakkında açıklamada bulunan Mahalle Muhtarı Erdal Uzun, “Bölgemizde büyük bir aşırı yağış meydana geldi ve büyük bir heyelandan dolayı yolumuz kapandı. İl Afet Müdürlüğü ve Maçka Belediyesi başvurarak, yol çalışması talebinde bulundum. İl Afet Müdürlüğünden ekipler gelerek inceleme yaptılar. Hatta iki kere geldiler. Allah razı olsun 15 günlük bir çalışma sonucu yolumuzu açtılar. Özellikle Maçka Belediye Başkanı Sayın Koray Koçhan’a her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi. 
kimse reklam yapmasın” ifadelerini kullandı. 

Çayırbağı’na İçme Suyu Müjdesi 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında Büyükşehir Belediyesinin son bir aylık çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirirken Meclis üyelerinin sorularını da ayrıntılı şekilde yanıtladı. Kendisine yöneltilen sorular üzerine Çaykur Rizespor’un Süper Lig’den bir alt lige düşmesi üzerine yaşanan tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, “Biz Trabzon’uz. Kayıkçı kavgasıyla, ‘o onu dedi, bu bunu dedi’ tartışmalarıyla bizim işimiz olmaz. Her iki şehir birbirinin kardeşidir. Rize bizim şehrimizdir, biz de Rize’nin şehriyiz. Bırakalım artık bu fuzuli işleri. Spor, futbol barış içinde yarıştır. Kötü üslup kimseye yakışmaz. Unutulmasın ki kötü üslup sahibinindir” şeklinde konuştu. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu’nun değerlendirme ve açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2017 yılı yatırım programında yer alan Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi içme suyu inşaatı ile Çarşıbaşı ilçesi Şahinli-Kavaklı grup içme suyu arıtma tesisi inşaatının kredi kullanılarak gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edildi. 2017 yılı içinde ihale edilecek olan her iki projenin toplam maliyetinin 12,5 milyon TL olduğu ifade edildi.

Bektaş’tan Deprem Açıklaması

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremlerin Yunan sahillerinden Ege sahillerine doğru göç ettiğini söyledi.  İzmir Karaburun açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, yakın gelecekte paralel fayların daha doğudaki Ege Bölgesi'nde 6-7 büyüklüğünde bir deprem yaşama olasılığının yüksek olduğu belirtti.

Yapı stoklarının eski ve çoğu yönetmeliğe uymadığından dolayı binaların artçı depremlere dayanmasının zor olduğunu kaydeden Bektaş, “Ege Denizi'nde, Türkiye ile Yunanistan arasında uzanan Kuzey Anadolu Fayı'na paralel faylar üzerinde 2010 ile 2017 yılları arasında depremsellik Yunanistan’ın doğu sahillerinden Türkiye’nin batı sahillerine doğru göç etmektedir. Son 7 yıllık depremselliğe baktığımızda depremselliğin sadece batıdan doğuya doğru değil aynı zamanda kuzeyden Saros Körfezi'nden güneye doğru paralel faylar üzerinde göç ettiğini izliyoruz. Bu sava göre yakın gelecekte paralel fayların daha doğudaki Ege Bölgesi'nde 6-7 büyüklüğünde bir depremin yaşama olasılığı yüksektir. Yapı stokumuz eski ve çoğu yönetmeliğe uymadığından dolayı son İzmir Dikili depremi ile hasar almış binaların artçı depremlere dayanması zordur. Bu nedenle evi hasar almış ailelilerin evlerine girmesini önermiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim