Bu programların yarısı düğün merasimi. Pazar sabası ise erkenden Köprübaşı’na geçti, orada Halk koşusunun startını verdi. Sonra Haçkalı Baba’ya doğru yola çıktı. Haçkalı baba etkinliklerinden, Bizim Neslin Uşakları’nın ödül törenine gelip sonra da yine düğün törenlerine iştirak edecekti. Bu her gün böyle. Peki ya kendi evi, ailesi. Siyaset bu fedekarlık istiyor.

Sürmene ‘Azizoğlu’ Diyor

Yaklaşan AK Parti kongreleri sebebiyle 3 dönemi tamamlayan ilçe Başkanlarının yerine yeni isimler hazırlanıyor. Sürmene’nin dinamikleri Başkan Aydın Bayraktar’ın yerine Makine Mühendisi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Sürmene Belediye Başkan vekili Hüseyin Azizoğlu’nu öneriyor ve bu görevi en güzel şekilde yapabileceği noktasında hemfikirler. Uzun yıllar siyasetin ve sporun içinde olan 1461 takımında Yöneticilik yapan ve sevilen isim Hüseyin Azizoğlu’nin ise yakın çevresine ‘Görev istenmez verilir ve en iyisi yapılır’ dediği bilgisine ulaşıldı.

 ‘Objektif düşünce varsa saygı duyulur’  

Basında sansürün kaldırılması nedeniyle Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Basın açıklaması yaptı. Başkan Kenan Kuru: ‘Objektif düşünce varsa saygı duyulur’ dedi. Kuru şöyle dedi:‘Basın özgürlüğü demokrasinin gelişmesinde doğru haberle gerçekçiliği ifade edebilmenin yanında objektif düşüncenin yer almasıyla mümkün olacağı da bir gerçektir. Toplumun bilgi almasında basın sorumluluğu önde gelmektedir. Diğer taraftan basının özgürlüğü ve çok sesliliği, Sivil toplum kuruluşlarını insanlarla buluşturmada ve insanların farklı düşüncelere saygı duymalarına imkân vermekle birlikte, yaşama kültürüne alt yapı oluşturmaktadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, demokrasinin varlığıyla doğru haberle kamuoyunu bilgilendirmesi olan basın, toplumu bilgilendirmek mesleğidir. Yerel dediğimiz ama çok gerçekçi bakışla anlayışını yerine getiren basınadaha çok imkân tanınmalıdır. Ağır ve güç şartlar altında ve zorluklarla mücadele ederek varlığını devam ettirme başarısı gösterildiği de bilinen bir gerçektir. Basın mesai gibi bir çalışma takvimi olmadan günün her saatinde büyük bir özveriyle çalışarak doğru haber alma anlayışına son derece bağlıdır.’    

Muhtarı Allah Korudu

Trabzon’un Araklı ilçesi Çankaya ile Erenler Mahallesi arası. Bir araç virajı alamayıp kayarak karşı duvara vurmuş. İçinde Araklı Yeşilce Muhtarı İdris Özderya da var. Muhtar ve sürcüyü Allah korumuş. Aracımız durdurduk muhtarın ve sürücünün sağlığını sorduk ‘İyiyim’ dedi ve ‘Yanımızda siz durdunuz, teşekkür ediyoruz’ dediler.

Akaç ‘Önce Başkan’ Dedi

‘CHP İl Başkan Turgay Güngör koltuğunu Celal Akaç’a mı bırakacak şeklinde’ yapılan yorumlar duyulunca Akaç ‘Biz başkanımızın arkasındayız. Bu dönemde onun  il başkanı olarak devam etmesini canı gönülden istiyor ve destekliyorum. İnsanlar sevenlerimiz bazı makamları bizlere yakıştırıyor. 

Ben Güngör Başkanımızın yeniden başkan seçilmesini istediğimi ve desteklediğimi açık açık her yerde söylerim. Başkanımızın il dışındaki evinde yaşanan bir arıza nedeniyle 2 hafta Trabzon’da görevi bize bırakınca söylenen şeyler bunlar. Ama gerçekten öyle bir şey yok. Sen şahsen yanında ve destekçisiyim, yönetimdeki birçok arkadaşımızın da aynı fikirde olduğunu düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Neziroğlu’na Tam Destek

Sudan’a Büyükelçi olarak atanan İrfan Neziroğlu’na teşekkür mesajları yağıyor. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı Hakan Usta da Neziroğlu kutladı ve ‘O bizim değerli ağabeyimiz. En güzel hizmeti yapacak daha güzel yerlere gelecek’ dedi.

Cavidan Yılmaz’ın Anne Acısı

Trabzon’da Sosyal projeleri ile tanınan gazetemizin eski yazarı Cavidan Yılmaz annesi Fatma Kahraman’ı son yolculuğuna uğurladı. Annesini son yolculuğuna uğurlayan Yılmaz yazdığı yazısında, ‘Bu dünyaya bir kadın veda etti. Yürekli. O bizim annemizdi. Onun yaşamı bizi koruyup kollamakla geçti ve bizimle olmaktan çok mutlu oldu. Anne, bizim kalan ömrümüzde sana hasretle geçecek.’ dedi.  Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Kahraman ve Yılmaz ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim