1915 yılında Yaylacık Mahallesi sahilinde bugünkü 100. Yıl ilkokulu civarında torpido patlaması sonucu ölen 82 kişi için anıt yaptırılmasına karar verildi. Kurul toplantısına Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Mehmet Salih Köse, Kemal Üçüncü, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Kadir Topal,Mehmet Salih Atadinç, Yılmaz Topal, Yusuf Hocaoğlu,Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.
 
Kaymakam Çiğdem Görevine Başladı
 
2018 Yılı İçişleri Bakanlığı Atama Kararnamesi ile Çaykara Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Salih Çiğdem görevine başladı.  

Kaymakam Salih Çiğdem´in ilk Ziyaretçileri  Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok ile Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk oldu. Ziyarette Çaykara İlçesi  ile ilgili Genel Bir Değerlendirme de gerçekleştirildi.
 
1800 Mülteci Öğrenci Trabzon’da Eğim Görüyor

 
Toplamda 154 bin öğrencinin eğitim – öğretim yılına kaydolduğu Trabzon’da bin 800 mülteci öğrencide Türk öğrencilerle birlikte eğitim görüyor.  Bu rakamın yeni kaydolan öğrencilerle birlikte her gün değiştiği ifade edilirken, mülteci öğrencilerin adrese dayalı nüfus kayıt sistemi nedeniyle de belli okullarda toplandığı kaydedildi. 
 
Maddi durumdan dolayı belli mahallelerde toplanan ve çoğunluğunu Afgan, Suriyeli ve Iraklılardan oluşan mülteciler, çocuklarını da bu mahallelerde ki okullara vermek zorunda kalıyor. Bu nedenle Trabzon’da bazı mahallelerde ki okullarda mülteci öğrencilerin sayısı, Türk öğrencileri geçerken bazılarında ise rakam neredeyse eşit oluyor.  Trabzon’da mülteci öğrencilerin çoğunluğunu ise Afgan öğrencilerin oluşturduğu kaydedilirken ardından Suriyeli ve Iraklılar geliyor.  Ancak buradaki en büyük sorun yeni veya bir üst sınıftan başlayan bazı mülteci öğrencilerin Türkçe bilmemesi. Bu sorunun da giderilmesi için, okullarda ekstra program açılırken bu öğrencilere ilk olarak Türkçe okuma ve yazma dersi verildiği kaydedildi.
 
Görev Yaşar Osmanoğlu’na
 
Memur Sen Konfederasyonuna bağlı olarak hizmet veren Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Of İlçe Temsilciliğine Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu Müdürü Yaşar Osmanoğlu seçildi. HMB Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Of İlçe Temsilciliği ve Delege seçiminde Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulu Müdürü Yaşar Osmanoğlu’nun oluşturduğu liste ile Gürpınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hızır Ayan’ın oluşturduğu listeler yarıştı.

Yaklaşık 300 üyesi bulunan Eğitim Bir Sen’de 161 üye oy kullandı. Seçimde Yaşar Osmanoğlu 85 oy alırken Hızır Ayan ise 74 oy aldı. 1 oy ise boş çıktı. Memur Sen İl Başkanı Mehmet Kara ve Of İlçe Temsilcisi Yüksel Yaşar, göreve seçilen Yaşar Osmanoğlu’na başarılar dilediler.
 
Akçaabat Kurslar Başlıyor
 

 Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "İstiridye Mantar Yetiştiriciliği" kursunun başlayacağı bildirildi. Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kursun 2. kez düzenleneceğini belirterek, "Amacımız ilçemizde fındık ve sebzeciliğin yanında mantar üretimini artırarak tarımsal çeşitliliği, çiftçilerimizin gelir ve refah seviyelerini artırmaktır." ifadelerine yer verdi.

Eyüpoğlu, eğitimlerin teorik bölümünün eğitim salonunda gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Uygulamalı eğitimleri, Emine Bayram'a ait Darıca Mahallesi'ndeki mantar seralarında düzenleniyoruz. Kursumuz, 15 Ekim'de 70 kursiyerimizle başlıyor. Kurslara özellikle ev hanımlarının başvurusu daha fazla.  Hanımların ev işlerinin yanında aile ekonomisine de ek gelir getirecek ve rahatlıkla yapılabilecek bir iş. Eğitimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl Öztürk tarafından verilecektir."
 
Her Zaman  Yanınızdayız
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay Artvin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde kalan çocuklarla piknikte araya geldi.
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın talimatıyla doğa cenneti Kafkasör Yaylasında düzenlenen etkinlikte Artvin’deki çocuk evlerinde kalan 37 öğrenci burada düzenlenen değişik aktivitelerle stres attı. Çocuk evi müdürü asım kaya ve 13 kurum personelinde hazır bulunduğu etkinlikte Batman'ın Gercüş ilçesinde ki terör saldırısında şehit olan 8 asker için Kuran’ı Kerim okunarak dua edildi.
 
Doğanay, burada yaptığı konuşmada “ Bizlerin sizlerden isteği ailenize milletimize, devletimize faydalı hayırlı bireyler olmanız. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Hepinizin ayrı ayrı yetenek ve becerileri var. Bu yeteneklerinizi  keşfedip geliştirmelisiniz. Devlet olarak sizlerin her daim yanında olacağız” dedi.
 
750 İşyeri Türk Bayrağı İle Donatıldı
 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında çalışanları ve yöneticilerinin desteği ile 750 işyerini Türk Bayraklarıyla donattı. Yürüttükleri proje kapsamında Gümüşhane’de faaliyet gösteren tüm işletmeleri ve işyerlerini bayraklarla donatmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, “Amacımız bayrak asma kültürümüzü canlı tutarak daha pratik hale getirmek ve şehrimize farklı bir güzellik sağlamaktı.
 
Yaptığımız çalışma sonucunda 750 adet işyerimizi Türk Bayrağı ile donattık. İşyerlerimizin duvarlarına monte ettiğimiz asma aparatı ile isteğiniz an bayrağı çıkarıp asabiliyorsunuz. Bu da bizlere daha pratik olmayı ve kullanılabilirlik açısından daha uzun ömürlü olmayı sağladı. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projemizde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak herkesin gururla ve zevkle katıldığı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim