Gemi ortaklarından Halil İbrahim Demirtaş, Trabzonluların denizle buluşması için ücretsiz turlar başlattığını belirterek, “Şehrimizde denize açılmamış çok sayıda çocuğumuz ve vatandaşlarımız var. Hergün 12:00 ve 14:00 arası ücretsiz olarak turlar düzenliyoruz. Tüm herkesi şehrimizi denizden izleme keyfini yaşaması için bu turlarımıza davet ediyoruz” dedi.  Demirtaş ayrıca önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan, amatör balıkçılara özel olarak hazırladıkları proje hakkında da şunları söyledi: “Deniz şehriyiz ve çok sayıda amatör balıkçımız var. Oltasını alan deniz kıyısına iniyor. Biz bu amatör balıkçılarımızı gemimize alıp açığa çıkacağız. Yüzlerce olta aynı anda geminin etrafından denize bırakılacak. Tıplı Galata Köprüsü gibi bir ortam oluşacak. Balıkçılarımız için hem bir kaynaşma ortamı olacak hem de deniz keyfini yaşayacaklar. Tüm balıkçılarımızı da bu etkinliğimizde aramızda görmek isteriz.”

Erdoğan Onayladı 

Trabzon Milletvekilliğinin ardından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ardından da İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu ekibi Trabzon’dan dizmişti. Kendisine en yakın ismi ise Erdem Sürmen olarak seçmişti. Deneyimli bir isim olan Erdem Sürmen Bakan Soylu ile birlikte Güney Doğu’yu karış karış gezdi. Gölgesi gibi yanında oldu ve işlerin takibini yaptı. Soylu Sürmen’in ardından İl Yöneticisi olan Ali Faik Hacıoğlu’nu da Ankara’ya alarak İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirdi. Hacıoğlu da Bakan Süleyman Soylu’nun Trabzon’daki ayağıydı. Her Trabzon ziyaretinde kendisine eşlik ederek verilen görevleri başarıyla yerine getirdi. Bu başarısıyla Bakan Soylu’yu etkileyen Hacıoğlu Ankara’da görevine başladı. Görevlerine devam eden Sürmen ve Hacıoğlu resmi atamalarını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün iki ismin de resmi atamasını imzaladı. Bakan Soylu iki ismi de tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

İnce Pekşen’i Yalnız Bırakmadı

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in kayınvalidesi Cevriye Keskin toprağa verildi. Cevriye Keskin'in cenazesi dün Trabzon Esiroğlu Merkez Cami'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlığında toprağa verildi. CHP teşkilatı ve sevenleri, Pekşen ailesini acılı günlerinde yalnız bırakmadı. Gözyaşları arasında defnedilen Keskin'in cenazesine Trabzon'a gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

Kanlı Annesini Uğurladı

Araklı Belediyesinde uzun yıllar çalışan ve ardından da Trabzon muhtarlar Derneği’nin basın sözcüsü olan Gazeteci İbrahim Kanlı annesini kaybetti. Dün merhume Kanlı Araklı Küçük camiden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze Merasimine Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda vatandaş katılarak Kanlı’nın acısını paylaştı. Bizde merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Güngör Koşturuyor

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve ekibi, ilçeleri gezmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Maçka’ya çıkarmada bulunan CHP Trabzon heyeti şimdi de Tonya’daydı. Tonya’da gündüz esnafı dolaşan ve bire bir temas kurarak dertleri dinleyen Güngör ve ekibi akşam olunca da kahvehane sohbetlerinde yerini alıyor. Güngör bu ziyaretleri ve bu iletişim taktiğiyle CHP teşkilatları tarafından da takdir ediliyor. Ziyaretlerle alakalı da kısa bir açıklama yapan Güngör, “Her gittiğimiz ilçede, ilçe teşkilatımızla birlikte gündüz pazarda, alanlarda ve esnafımızlayız akşam olunca da kahvehaneler de vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Onların dertleri bizim derdimiz, CHP olarak milletimizle her yerdeyiz” dedi. Güngör’ün bu çalışmalara planlı bir şekilde de devam edeceğini öğrendik.
  
Köksal Baba’ya Ne Hediye Etti?  

Trabzon’dan tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya namı giden sosyal medya fenomeni olan Köksal Baba da geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayanlar arasındaydı. Köksal Baba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı ve Cumhurbaşkanı ona pilli oyuncak araba verince Erdoğan’a karşıtlığıyla bilinen siteler haberini yapmıştı. Köksal Baba 41 yaşında ve gerçek adı Köksal Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verilmemiş olsa gerek ki o alana gelen çocuklara verdiği oyuncaktan Köksal Baba’ya da verdi.  Tabi mizahi ve ironi haberleriyle gündem olan Zaytung da bu fırsatı kaçırmayı okuyucularına şu haberi yaptı: “Sosyal medya fenomeniKöksal Baba'ya oyuncak araba hediye eden Erdoğan, küçük çocuklara sakal bıyık bıraktırılmaması konusunda velileri de uyardı...” Tabiki Cumhurbaşkanımız böyle bir şey demedi fakat Zaytung bu yaptı yine yapacağını.  

MHP’de Gerginlik Sürüyor

MHP Trabzon’da birlik ve beraberlik adına bir durum söz konusu değil. Önce MHP’nin kurucu üyesi Ali Sağır’ın partiden ihracı şimdi de MHP’li Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun açıklamaları ve her ikisinde de MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci yaptığı açıklamalarla ortamı gerdikçe gerdi. Sağır partiyi temsil etmiyor dedi ve Birinci’ye cevap eski İl Başkanından, Yardımcısından ve eski Ortahisar İlçe Başkanından geldi. Şimdilerde ise Çakıroğlu siyasi parti il başkanlarını hedef alan bir açıklama yapmıştı, işte görevlerini yapamıyorlar Trabzon’un sorunlarıyla ilgilenmiyorlar diye Birinci çok sert çıktı. Birinci’nin açıklamasında şu nokta ise tehdit olarak algılandı “Bu arkadaşın şunu iyi bilmesi gerekir. Yaptığı bu açılama ile onun Belediye Meclisinde var olmasını sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi ve camiasına büyük saygısızlık yapmıştır. Siyasi partilerde dönem dönem şark kurnazlığına soyunan bu tip insanlar olmuştur, fakat siyasi ömürleri çok kısa sürmüştür.” Ve burayı dikkate alıp da Çakıroğlu’nu destekleyenler Birinci’yi eleştirdi.

Erken Emeklilik Yok! 

Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş beklediği için emekli maaşı bağlanmayan milyonlarca kişinin merakla beklediği 'erken emeklilik' mümkün mü sorusuna yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı'dan geldi. Bağlı, "Yok arkadaşlar, vicdanen de olmaz" dedi. Bağ-Kur prim borcu olanlar ile SSK prim borcu olan işverenleri kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması "fırsatından yararlanmaya" çağıran Bağlı, "Son başvuru tarihi 31 Ekim. Gelin son günü beklemeden başvurun. Özellikle peşin ödemelerde büyük avantaj sağlıyor; borcun anaparası üzerine enflasyonun yarısı kadar ilave ediliyor.  Bugüne kadar 400 bin işveren 12 milyar liralık SSK prim borcunu; 160 bin esnaf da 800 milyon liralık Bağ-kur prim borcunu yapılandırmak için başvurdu" dedi.
 
Editör: TE Bilisim