Ataman Tayyip beyi karşılamakla kalmadı. Aynı zamanda 4 bin rey alınan Silvan’dan Ak patinin Diyarbakır mitingine tam 6 bin kişiyi getirerek Erdoğan’ın Salon dışında ve salon için de ‘Hay maşallah Diyarbakır bugün bir başka’ demesini sağlayan isimlerden oldu. Tayyip Erdoğan, Suna hanım ile eşi Atilla Ataman’a da havalimanında büyük ilgi gösterdi.
 
Balta Kutladı
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Regaip Kandilini kutladı.  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çevre Komisyonu Başkanı Balta, mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandilini Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile taçlanan, Ramazan ayıyla bayrama dönüşen mübarek 3 aylara kavuşmanın bir kez daha mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.“Regaip”, bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.
 
Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, ibadetlerine çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.  Bu gibi mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.Temennim milletçe birbirimize olan muhabbetimizin, yardımlaşma, dayanışma hissiyatımızın en güzel şekilde yaşanacağına inandığımız bu günlerin, huzur ve afiyetimizi daha da güçlendirmesidir.’
 
Ali Sağır Oğlunu Evlendiriyor
 
İyi parti’nin kurucularından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır Cumartesi akşamı Trabzon Zorlu Grand Otel’de oğlunu evlendiriyor. Ayşegül Kanatçı ve Tuna Sağır’ın nikahlarına  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de şahitlik edecek. Sağır ailesini kutluyor ve mutluluklar diliyoruz.
 
 “Var gücümüzle çalışıyoruz”
 
İller Bankası A.Ş. Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ve teknik ekip Of Belediye Başkanı  Salim Salih Sarıoğlu ile bir araya geldi geldiler fikir alışverişinde bulundular. Saralioğlu; “ Arkadaşlarımızla beraber değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdik. Çalışmalarımız noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Şehrimizin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlk günkü aşkla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Almış olduğumuz kararların şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hep Birlikte Daha İyiye Daha güzele”
 
Ak Parti’de Erdoğan Hazırlığı
 
AK Parti Akçaabat İlçe Yönetimi Başkan Vekili Haydar Kara başkanlığında toplandı. Toplantıda, hafta sonu yapılacak olan Trabzon İl Kongresine katılmak için Trabzon’a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için karşılama program düzenlendi. İl Yönetiminde Akçaabat Koordinatörü Kadir Hatipoğlu'nun da yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Vekili Kara " Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız şehrimize ziyaretinde nasıl en iyi şekilde karşılayacağımızı değerlendirdik. Akçaabat olarak "Biriz, iriyiz, diriyiz" dedik. Tüm partililerimizi, hemşerilerimizi Pazar günü Reisimizi karşılamaya bekliyoruz" dedi.
 
Osman Turan’ın İsmi Verildi
 
Trabzon´da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği hizmet binasında oluşturduğu okuma salonuna Çaykaralı hemşerimiz ünlü bilim adamı Pof. Dr. Osman Turan ismi verildi. 
 
Bir süre önce dernek lokalinde yapılan tadilatın ardından yeri değiştirilen okuma salonunda yapılan kütüphane ile yüzlerce kitap raflardaki yerini almıştı. Günlük gazete ve Kitap okuma salonu olarak dizayn edilerek hemşerilerimize hizmete açılmıştı. Yönetim kurulu aldığı kararla ünlü tarihçi ve bilim adamı hemşerimiz Prof. Dr. Osman Turan´ın Vefatının 40. Yılında okuma salonuna ismi verildi.
 
Araklı’da Semiz Güven Tazeledi
 
Trabzon Araklı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif seçimleri  yapıldı. Mevcut Başkan İsmail Semiz oy birliğiyle tekrar Başkan Seçildi. Semiz yaptığı açıklamada herkese teşekkür etti. Çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
 
 “Halk, muhtarlar ve STK’lar çağırılmalıydı”
 
Arsin Ziraat odası Başkanı Hasan Kozoğlu Yanbolu Vadisi’nde yapılması planlana çöp tesisi ile ilgili açıklama yaptı.
 
Kozoğlu; “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yanbolu Taşönü’nde yapılması düşünülen çöp tesisi toplantısına Arsin İlçemizden sadece bir Muhtarı çağırdı. Böyle bir toplantı yapmayı düşünenler 35 Muhtarı bu toplantıya çağırmalıydı. Hatta Arsin ve Araklı ilçesini ilgilendirdiği için her iki İlçenin Muhtarlarını Sivil Toplum Örgütlerini bu toplantıya çağırmalıydı.
 
Bu toplantıya sadece kendisi çağrıldığı için gitmeyen protesto eden Çubuklu Mahalle Muhtarımız Ömer Bayraktarı tebrik ediyorum. Aslında bu toplantıyı yapacak olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanının Toplantıyı çöp tesisi yapmayı düşündüğü ve hedeflediği mekana yakın yerde Örneğin Yanbolu ve civarında Halk ile birlikte yapmasını tavsiye ediyoruz. Halktan kaçarak gizli salonlarda yapacağınız toplantılarla bir yere varamazsınız. Bu gibi işler için Halk toplantısı mahalinde yapılmalı hatta bu çöplükten etkilenecek mahallelerde referandum yapılmalıdır. Bu konuda Trabzon’un tüm yetkililerini bu konuya kulak vermeye davet ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim