Ancak son günlerde maalesef suç bastırırcasına Türk karşıtı propaganda faaliyetlerinin ve iftiralarının da hız kazandığına şahit oluyoruz. Bu hususta millet ve devlet olarak teyakkuz halinde olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu süreçte Trabzon şehrinin güzide insanı üzerinden süregelen günlük politik tartışmaları da takip ediyor ve ithamları şiddetle kınıyoruz. Kimsenin  zihinlerde bulanıklık oluşturarak hassas olduğumuz değerler üzerinden zemin kazanma hakkı yoktur.  Bu tip akıl tutulmamalarına karşı bu şehrin sakinlerinin Osmanlı döneminde olduğu gibi Cumhuriyet Türkiye'sinin de emanetçisi ve bekçisi olduğunu hatırlatıyoruz.’
 
Geçmiş Olsun Dost
 
Demokratik Sol Partinin Efsane İl Başkanı Ali Haydar Sümer’le karşılaştık. Sümer bir süredir kolon rahatsızlığı mevcut. Tedavisinde son aşamaya geldi ve ‘Allaha şükür tedavim iyi gidiyor’ dedi. Geçmiş olsun diyor, sevgi sunuyoruz.
 
Trabel’e Türkmen
 
31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Murat Zorluoğlu,  2.Dönem eski Geyikli Belediye Başkanı görevin yürüten Muzaffer Türkmen’i Belediye bünyesinde bulunan Trabel Şirketler A.Ş’ ye genel müdür olarak atadı.
 
Gönüllerin Kahramanı Yine Doğuda
 
Trabzonlu nakliye şirketi sahibi Abdullah Özer, önceki akşam iftarını Tunceli'de yaptı. Tunceli'nin Pülümür İlçe Mutlu Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Özer Nakliyatın patronu Abdullah Özer, karakolda görevli kahramanlarla iftar yaptı. Trabzon'dan hazırlattığı iftarlık ve tatlılarla kahramanları yerlerinde ziyaret eden Özer, "Günümüzü  bizlerin huzur içinde yaşaması için  mücadele veren kahramanlarımızla geçirdik" dedi. Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ayı olduğuna vurgu yapan Özer, "Ramazan ayının manevi atmosferi böyle ortamlarda yaşanır. Beş yıldızlı otellerin israf sofralarına dönüşen iftarlar şovdan başka bir şey değildir. Biz burada karamanlarımızla iftar yapmaktan mutluyuz. Allah ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara fırsat vermesin, birlik beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.
 
Tarım’dan Açıklama
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu.

Tarım, “Milliyetçi Hareket Partisi, geçmişte kim için ne söylemişse, gelecek için ne diyor ve nerde kuşkuları varsa, hepsi doğrudur. Türkiye gerçekleri üzerinden yapılan ahlaklı ve dürüst siyasetin, ülkeyi karşılıksız sevmenin tavan yaptığı yerdir MHP. O size şunu demişti, siz ona bunu demiştiniz üzerinden yapılan sığ ve basit düşünceler, ülkemizin önündeki sorunları görememekten, meseleleri kavrayamamaktan başka bir şey değildir. MHP’nin direnci ve devletimize verdiği omuz sayesinde, üzerimize yoğun bir şekilde çalışmakta olanlar çok sıkıntı çekmektedirler. Bu yüzdendir ki İran ile ilgili çalışmalar öne alınmışsa da, Türkiye ve İran bağlantılı konulardır. Gözleri kör, aklı kirada olanlar şunu diyebilir, bunların hepsi boştur. Bizde diyoruz ki yapılmak istenenlerde başarılı olunursa, zaferinizi kutlayacak hiç kimse olmayacaktır. Devlet beye Allah uzun ömür versin, Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin.”
 
Eğitime Tam Destek
 
Akçaabat Belediyesi’nin eğitime desteği devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Akçaabat Belediyesi'nin desteğiyle ilçe genelinde 8. sınıfta eğitim gören öğrencilere deneme sınavı yapıldı. M. Selami Yardım Ortaokulu ve Samet Uslu Anadolu Kız İmam Hatip Liselerinde yapılan 2. dönem LGS deneme sınavları başlatıldı.Deneme sınavında öğrencilere moral desteğinde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Yardımcısı Serkan Özdemir konuşmasında Akçaabat Belediyesi olarak gençlere yönelik yatırımlarımızın ve desteklerimizin süreceğini belirterek planlı, düzenli, disiplinli ve kararlı bir şekilde ders çalışan bütün öğrencilerin hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı.
 
Bu Yola Dikkat
 
Trabzon'un Ortahisar İlçesi'nde yol çalışmaları sürerken 2 Nolu Beşirli Mahallesi ve Toklu Mahallesi (Eski Devlet Sahil Yolu) Tanjant Köprüsü ile Merkez Bankası arasındaki çift şertli yolun çalışma nedeniyle 7 günlüğüne tek şerite çekileceği duyuruldu.Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bilgilendirmede "Ortahisar ilçesi 2 Nolu Beşirli Mahallesi ve Toklu Mahallesi (Eski Devlet Sahil Yolu) Tanjant Köprüsü ile Merkez Bankası arasında bulunan çift şeritli yolda; asfaltlama çalışması yapılacağından, Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu (UTK) kararı uyarınca trafik 20-27 Mayıs tarihleri arasında geçici ve kontrollü olarak orta refüj tarafından tek şerite düşürülecektir." ifadeleri kullanıldı.
 
İmzaları Attılar
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Üniversitesi ve İŞKUR arasında Mesleki Eğitim Kursları Düzenleme ve Kurs İçerikleri Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen törende protokole Trabzon Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve İŞKUR adına da İl Müdür Yardımcısı Servet Kaba imza attı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının nitelikli işgücünü artırmak olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda nitelikli eleman istihdamı için eğitici kurum, destek ve teşvik edici kurum ve işveren kesimi bir araya geldi. Nitelikli işgücünü artırmanın yolu eğitimden geçiyor. Eğitimli, nitelikli işgücü sayısını artırmak için bu protokolü imzaladık. Protokol, mesleki eğitim alanında Trabzon Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu modüllerin kullanılması esasına dayanıyor. Ayrıca yeni açılacak bölümlerin iş dünyasının ihtiyaçlarına dönük olarak yapılandırılması konusunda da üniversite ile işbirliği yapılacak. Dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak her gün yeni meslek alanları açılmaktadır. Bu doğrultuda biz ve paydaşlarımızın kendimizi sürekli güncel tutmamız ve gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. Bunun da için de işbirliği şart” dedi.
Editör: TE Bilisim