İl Müdürü Yavuz Selim Aykan: ‘’Misafirlerimiz Trabzon Dumlupınar İlkokulu Müdürüm Sayın Saim Topal ve Sınıf Öğretmenimiz Sayın Pınar Arslan ve 2/C sınıfının çok kıymetli öğrencileri.Kendilerine Tüketici Haftası nedeniyle Temel İhtiyaçların Karşılanması, Sağlık ve Güvenlik ile Ekonomik Çıkarların korunmasına yönelik eğlenceli bir etkinlik düzenledik.

Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü olarak Bilinçli Tüketici olarak alacağımız mal/hizmetin kalitesi, güvenirliliği, sağlıklı ve fiyatı konularında farkındalık oluşturduk.Tüketimi amaç değil araç olarak kullanan nesillerin yetişmesinin Ülkemizin kalkınmasına da vesile olacağı inancındayız.’’ dedi. 

Öztürk’ün KOSGEB Sitemi

Gazetemizin yıllardır Of temsilciliğini yapan Şemsettin Öztürk’ün sitemi var. KOSGEB kredi başvurusundan eli boş dönen Öztürk: ‘’KOSGEB zenginleri sevindirdi ama bu güzelim yatırımı sevindirmedi. Of-Uzungöl arasında bulunan 40 kilometrelik Solaklı Vadisin turizmine tek hizmet eden ve 40 Kardeş ülkenin bayrağını turizm tesislerimde dalgalandıran Turizmci Şemsettin Öztürk, KOSGEB ‘in küçük işletmecilere vereceği faizsiz destek kredisine baş vurmasına rağmen kredi alamadı.

Saadet’ten Sert Bildiri

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, referandumla ilgili tercihlerine ve merhum Erbakan’ın bu kampanyaya alet edilmesiyle ilgili sert bir bildiri yayınladı. Kurt’un tepkisi şöyle:

 ‘’Son zamanlarda Erbakan Hocamız maalesef bir istismar konusu hâline getirilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve yerel yöneticilerin ağzından Merhum Erbakan Hocamız düşmemektedir. AKP yöneticileri Erbakan Hocamızın Başkanlık Sistemi’ni desteklediğini sürekli deklare ediyorlar. Evet, biz Başkalık Sistemi’ne karşı değiliz. Biz, bu hâliyle bir Başkanlık Sistemi’ne karşıyız. Sayın AKP yetkilileri “Erbakan da Başkanlık Sistemi’ni destekliyordu.” derken keşke nasıl bir Başkanlık Sistemi’ni desteklediğini de söyleseler. 

Devletin bütün kaynaklarını hoyratça kullanıyorsunuz. Altınızdaki uçaklarla istediğiniz an istediğiniz yere gidip geliyorsunuz. Yandaş medyalarınızla algı operasyonları yapıyorsunuz. Hayır diyenleri PKK, FETÖ, AB, ABD ve Haçlılarla iş birliği yapmakla suçluyorsunuz. 15 Temmuzda vatan için sokağa dökülen ve bu uğurda şehit olan birçok Saadet Partili yönetici olmuştur. Gazi olan arkadaşlarımız olmuştur.’’

Başkan Çebi’nin Taksicilere Mesajı

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Merkez Taksi Durağındaki taksicileri ziyaret etti. Yeniden taksi durağına başkan olarak seçilen Hasan Aygün’ü tebrik ederek başarılar diledi. Taksicilerle sohbet eden Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi özellikle bu yaz Arap turizminin fazla olacağını ifade ederek taksicilerin bu konuda duyarlı ve hassas olması gerektiklerini ifade etti. Taksiciler Başkanı Aygün de, Çebi’nin açıklamalarına istinaden kaliteli hizmet anlayışından taviz verilmeyeceğini söyledi.

MHP İle Birlikteyiz

Fatih Mahallesinde AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur’un işyerine uğradık. Kongur’un yanında iki MHP’liyi rastladık birisi yeleli Bozkurt Şenol Şensoy diğeri ise Temel Kaya. Kongur, AK Parti ile MHP’nin birlikte evet diyeceğini söyleyerek Şensoy ve Kaya’ya da Evet verecekleri için teşekkür etti. 

Platformadan Rektöre Ziyaret

‘Her yönüyle Trabzon Platformu’ Başkanı Köksal Öztürk, Antalya uluslararası üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. İsmail Yüksel’i ziyaret etti ve kendisine çeşitli plaketler takdim etti. Türkiye’nin dört bir yanında dostları olan Öztürk, Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptığı hizmetleri ile de dikkat çekmişti.

Baykal Geliyor

Türkiye referanduma doğru ilerlerken siyasiler de tek tek sokağa inmeye başladı. "Evet" ve "Hayır"ı anlatmak için şehir şehir gezen siyasiler sırayla Trabzon'u da ziyaret ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da "Hayır"ı anlatmak üzere Trabzon'a gelecek. 15 Mart Çarşamba günü Atatürk Alanı'nda gerçekleştirilecek olan miting saat 13.00'te başlayacak.

Güngör'ün Çağrısı  

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, referandum öncesi bir çağrıda bulundu. Referandumun genel seçim olmadığını hatırlatan Güngör, partiler değil anayasa oylanıyor dedikten sonra bakın ne çağrıda bulundu. “Trabzon’un 3 avukat hukukçu milletvekili var.  Haluk Pekşen, Salih Cora ve A.Sula Köseoğlu. Bu üç hukukçu milletvekili gelsin bir araya bir salon toplantısında anayasayı Trabzonluların huzurunda tartışsın. Varmılar, gelirler mi? “

Genç Sahada

AK Parti yaklaşan referandum seçimi öncesi sahadaki çalışmalarını hızlandırdı. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum seçimi için Salı ve Çarşamba günleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’a gelerek ilçeleri dolaştı, vatandaşlara hitap etti. Soylu’nun şehirden ayrılmasının ardından bayrağı belediye başkanları devraldı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ekibiyle birlikte sahaya indi. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş da Genç ile birlikte sahaya inerek seçim çalışmalarına destek verdi. 

Genç Ortahisar ilçesinde sokak sokak gezerek esnaflara uğruyor ve vatandaşlarla sohbet ediyor. Genç’i gören vatandaşlar kendisine sıkıntılarını ve taleplerini iletiyor, çözüm istiyor. Genç bu talepleri danışmanı Yusuf Keskin’e not aldırıyor ve vatandaşın sorunlarının çözümü için elinizden geleni yapın diyor. Genç AK Parti’den seçilen bir belediye başkanı olmasının yanı sıra taraflı tarafsız vatandaşın büyük bir kesimi tarafından sevildiği için Evet oylarını arttırıyor. 
 
Editör: TE Bilisim