Üçüncüsü ise ilçelerin tanıtıldığı sistemde Vakfıkebir ilçesinin içi boş. Dördüncüsü Sultanmurat yaylasının fotoğrafları var ve halen inşaat halinde! Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı ve ekibi Trabzon müzesini güncellesin.
 
 
Nusret Onur Tedavi Altında


 

Trabzon’un tanınmış iş adamlarından AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nusret Onur, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tedavisi Medical Park Karadeniz Hastanesi’nde devam eden Nusret Onur’un anjiyo olduğu ve iki stent takıldığı öğrenilirken, genel durumunun iyiye gittiği bildirildi.
 
Durmuş, Mazbatayı Aldı


 

Yeniden Refah Partisi’nin Trabzon İl Başkanlığına seçilen Mustafa Durmuş seçim Kurulundan mazbatasını aldı ve görevine başladı. Partiye Trabzon’da yoğun bir ilgi olduğunu, bunu Türkiye’nin değişik illerinde de test ettiklerini söyleyen Durmuş, ‘Trabzon’da çift listeli kongre, Kayseri’de 5 bin katılım ile seçim bunlar yeniden refah partisi’nin gücünü gösteriyor’ dedi.
 
Muhtar Can Teşekkür Etti


 
Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, DSİ’ye yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Can, “Mahallemiz Yıldızlı, Sera Gölünde 23 Temmuz’dan beri DSİ’nin yapmış olduğu temizlik sabırla gayret ve özveri ile devam etmektedir.  Çalışmada DSİ’ye ait 2 sallama 2 eskafatör bir kepçe ve 10 araç eşlik etmekte.  Bu zamana kadar 3,500 kamyon hafriyat boşatılmış olup en az iki ay kadar daha sürecek olan temizleme çalışması göle yeni bir görünüm temizlik katarak turizme daha faydalı hale gelecektir. Bu çalışmadan dolayı DSİ’ye, çalışan emek veren herkese mahallem adına teşekkür ederim.” Dedi.
 
 
“Her geçen gün büyüyoruz”


 
2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katılmak için Ankara’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.  Gerçekleştirilen ziyarette üniversitelerin gelişimi hakkında konuşuldu. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Gümüşhane Üniversitesi’ni yakından takip ettiklerini ve Üniversitemizin aldığı başarılar ile büyük ivme kazandığını ve bu ivmeyi kaybetmemelerini dile getiren Özer, Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i tebrik ederek, “Bakanlık olarak çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Çalışmalarınızda her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” ifadesinde bulundu. Ziyaret sonunda Rektörümüz ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer arasında karşılıklı hediye takdimi yapıldı. Ziyaret sonrası Zeybek şu açıklamalarda bulundu:“Bizlere yoğun mesaisine rağmen gösterdiği misafirperverliğinden dolayı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e de teşekkür ediyorum. Yaptığımız ziyarette Gümüşhane Üniversitesi’nin gelişimi ve eğitim kalitesi hakkında bilgiler verdik. Genç bir üniversite olmamıza rağmen büyük başarılar yakaladığımızı ve her geçen gün daha da büyüdüğümüzü ve yapacağımız projeler değerlendirmelerde bulunduk. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte bu projelerin artarak devam edeceğini belirttik. Kendileri yaptığımız projeleri takdirle karşılayarak Bakanlık olarak daima destek vereceklerini söylediler. Sayın Bakan Yardımcımızın bu desteğini arkamızda görmek bizleri onurlandırdı.”
 
Rizelilerin Gönlünde Taht Kurdu


 

Rize’de çocuk nörolojisi doktoru olmayışı nedeniyle bu kentten gelen hastalara gösterdiği yakınlık ve yardımlarının yanı sıra yetiştirdiği çocuk nöroloji doktorunu da Rize’nin bu branştaki eksikliğinin giderilmesi amacıyla Rize’ye göndermek istemesi dolayısıyla Rizelilerin gönlünde taht kuran Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Ali Cansu’ya bir teşekkür de Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’den geldi. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Ali Cansu’ya sunduğu hizmet ve yardımseverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Rize’den ileri tetkik ve tedavi için gönderdikleri hasta ve hasta yakınlarına göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka, 24 saat esaslı yardıma koşması, üst düzey fedakarlığının yanında profesyonel iş ahlakından ve Rize’de eksiği bulunan çocuk nöroloji uzmanı eksikliğinin giderilmesi için kendi yetiştirdiği doktoru Rize’ye kazandırmak amacıyla gösterdiği gayretten dolayı Prof.Dr. Ali Cansu’ya Rize olarak sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Ustaoğlu Çaykara’da İncelemelerde Bulundu


 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yapımı devam eden 24 derslikli Çaykara İmam Hatip Ortaokulunda incelmelerde bulundu yetkililerden bilgi aldı. Beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Ustaoğlu’na;  Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali eşlik etti. Çaykara Hurmalık mevkinde T.C Posta ve Telgraf A.Ş. Yapı Dairesi Başkanlı tarafından yaptırılan ve   Bemak Asfalt Madencilik Ltd. Şti tarafından  yapımına devam edilen 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu binasında incelemelerde bulunarak inşaat hakkında bilgi aldı. Yapımına 22 Martta başlanan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu 200 günde tamamlanması hedefleniyor.
Editör: TE Bilisim