Kadir Başat Çolak..
 
Kadir Başat Çolak.  Elektrik ve Elektronik mühendisi. Giresun Bulancak’lı. AK Partide etkin siyaset yaptı.  Elektrik ve Elektronik alanında üretim yapıyor. Aynı zamanda Trabzon havalimanında Üçkale restorantın ortaklarından. Aksu inşaatta da söz sahibi. Çolak, 2019 seçimlerine etkin girecek. Önümüzdeki günlerde ASKON’un Giresun şubesini de açıyor. Sonra Bulancak’tan tabandan çıkan talepleri değerlendirecek. Bu talepler ne? Bunları şimdilik paylaşmıyor ama biz bir kısmını biliyoruz. Bulancak Belediye Başkan aday adaylığı. Bu yönde bir karar verecek ve sahaya inecek. Kadir Başat Çolak iş  dünyasında ve siyasette pişti.. 24 saat hizmet zamanı geldi.
 
Girdiği Yeri Güzelleştiren Adam
 
Muzaffer Kasap. 2004-2009 yılları arasında Trabzon’da AK Partiden il Genel meclisi üyeliği yaptı. Trabzon Değrimendere’de Çaykaralılar vakfının bulunduğu binada Ferah Cafeyi restoranı açtı. Dün Trabzon’a gelen İranlıların terasta yekmek yediğini gördük ve Muzaffer Kasap’ı tebrik ettik. Kendisi Şalpazarlı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yakın arkadaşı olan Kasap sektörünün en başarılı isimlerinden birisi.
 
Almanya’dan İsmail Fazlı Bayram
 
Bahattin Köroğlu’nun başlattığı Trabzonspor yardım kampanyasına Türkiye’nin dört bir yanından katılım var. Dün Bursa’dan Mehmet Küçükarslan tarafından arandık ve yine Almanya’dan İsmail Fazlı Bayram aradı ve ‘Trabzonspor için, borçların eritilmesi anlamında 5 bin avro veriyorum’ dedi. Teşekkür ediyoruz. Trabzonspor bakalım nasıl bir yola girecek. Buna göre talepleri alacağız.
 
Ömer Dayı ‘Adaylığı’ Düşünüyor

Trabzon CHP’nin önemli isimlerinden biri olan Ömer Dayı, Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği için önümüzdeki seçimlerde aday olacağı konuşuluyor. Dayı’nın en büyük destekçisi de yakın dostu Nazım Özcan. Dayı, seçildiği takdirde Ortahisar Belediye Meclisi’ne hareketlilik katacağı tartışılmaz. Ancak şuan için kesin ve net bir açıklama yapmadı. Sessiz ve sakin bir şekilde ilerliyor. Bakalım önümüzdeki süreçte Ömer Dayı’nın ‘Adaylık’ kararı resmiyete dökülecek mi? Bekleyip göreceğiz…

 “Asla unutulmayacak”

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan önceki gün hayatını kaybeden işadamı Şükrü Güngör Köleoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Türkiye ve Trabzon olarak çok çalışıp, çok üreterek toplum refahına ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı kendine şiar edinmiş değerli bir arkadaşımızı, borsamızın yönetim kurulu başkanlığını da yapmış olan Şükrü Güngör Köleoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Özellikle 1984'de Kenan ve Orhan Veli Oltan ile birlikte bir üçlü olarak kurdukları Oltan Gıda ile Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta sektöre kazandırdıkları ivme, takdire değerdir.  2002'de fındık ihracatında Türkiye rekortmenliğini eline geçirip, sektörde adeta lokomotif görevi üstlenen Oltan Gıda'nın fındık işleme ile ilgili teknik sorumluluğunu üstlenip, dünyanın en gelişmiş Entegre Fındık İşlemi Tesisinin de Arsin OSB'de kurulmasına katkısı büyük olan Şükrü Güngör Köleoğlu’nun etkisi bundan sonra da devam edecek, takdire değer çabaları unutulmayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınları ile sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.” görüşlerine yer verdi.
 
 “Vatandaş mağdur olmasın”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun imar planları ile ilgili açıklama yaptı. Uzun Uzun; “ 1/5000’lik imar planları 3 hafta önce askıya çıkartılmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için parsellerinin konumunu son askı müddeti olan 03.04.2018 tarihi mesai bitimine kadar takip etmeleri menfaatleri gereğidir. Bu 1/5000’lik revize planlar tarafımızdan incelenmiş olup, eksiklerin ivedilikle giderilmesi önem arz etmektedir.  1/5000 ölçekli planlar az ayrıntı içeren planlardır. Uygulama imar planlarına rehber niteliğindedir.  Trabzon’un sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve taleplerine bir çözüm getirmemiştir. Ulaşım türlerine ilişkin depolama, aktarma ve transfer istasyonları plan kararlarına yansıtılmamıştır. Planlaması yapılmayan ve köyden mahalleye dönüşen üst kademe yollarının mevcut kavşaklara bağlantı ile örtüşmesi bu planda kontrol edilmemiştir.  Sahillerimizdeki kıyının koruma, kullanma dengesi planlar içerisinde yer almamıştır. Havalimanı mani alanları ve kıyıdaki bazı dolgu alanları plana işlenmemiştir.
 
Kısaca şunu söyleyebiliriz; 1/5000’lik bu planlar alelacele hazırlanmış olup şehrin vizyonuna, misyonuna uygun projelerin yapılabileceği bir konumdan uzaktır. Kentimizin önemli sorunları olan trafik, turizm, spor alanı, yeşil alan gibi hiçbir faktöre çözüm getirmemiştir.
 
Tüm Kamuoyuna duyurulur” dedi.
 
 “Vatandaşın ziyaretine açılacaklar”
 
Deniz Yıldızı 2018 Tatbikatı kapsamında 2 askeri gemi Rize Limanını ziyaret edecek. Deniz Yıldızı 2018 Tatbikatı kapsamında TCG Oruçreis (F-245) fırkateyni ve TCG İmbat (P-335) hücümbotu 30 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında Rize Limanında demirleyecek. Hücumbot ve firkateyn vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek. Ziyaretler Cuma, Cumartesi ve Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında olup, 2 gemi Pazartesi sabahı saat 10.00’da limandan ayrılacak.
Editör: TE Bilisim