Şimdi Hedef Yerel Seçimler
 
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Trabzon Ortahisar ilçe yönetim kurulu üyesi ve SKM’nin çalışkan isimlerinden Yusuf  Haldızoğlu ile sohbet ettik. Haldızoğlu, Ortahisar İlçe Yönetiminin Temel Altunbaş’ın başkanlığında AK Partinin 1.Parti olması ve milletvekillerimizin seçilmesi için büyük mücadele verdiğini söyleyerek, ’24 Haziran’ı 4 milletvekili ile tamamladık. Seçilen milletvekillerimizin tamamı teşkilatlardan gelip Başkanlık yapmış fedakarca çalışmış ağabeyimiz ve ablalamız. Çalışma günümüz kısıtlı idi, süremiz azdı. Başkanımız Sayın Temel Altunbaş hangi görevi hangi arkadaşımıza verdi ise eksiksiz yerine getirmek için gayret göstermiştir. Kendisi hepimizden fazla çalışmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızı Başkan yaptık, Partimizi de Türkiye’de ve Trabzon’da birinci parti. Milletimize memleketimize hayırlı olsun. Halkımız her zaman hizmet edeni onure temiştir. Şimdi hedefimiz yerel seçimlerdir.’ dedi. Haldızoğlu, PKK ile mücadelede tüm Türkiye’nin İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun yanında olduğunu aktardı.
 
Beşikdüzü’nde Bir İlk
 
Beşikdüzü Belediyesi tarafından Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştiriliyor. Alman kurt köpekleri yapılacak olan yarışmada yeteneklerini sergileyecekler. Edinilen bilgilere göre, Beşikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen yarışma Beşikdüzü İlçe Stadyumunda Pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Yarışma öncesi vatandaşlara köpek bakımı, köpek eğitimi ve köpek sporları hakkında seminerler verilecektir. Beşikdüzü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada,  tüm yöre halkı organizasyona davet edildi. Organizasyonda ayrıca katılımcılara ikramlarda bulunulacak.
 
Malkoç Yomra’ya Atandı
 
Rize'nin Ardeşen İlçesinde 6 Yıl Malmüdürlüğü görevini sürdüren Osman Malkoç, son çıkan atama kararı ile Trabzon'un Yomra ilçesine Malmüdürü olarak atandı. Malkoç'tan boşalan Ardeşen Malmüdürlüğü koltuğuna ise Ardanuç Malmüdiresi Sakine Cinalioğlu atandı.
 
 “Hüseyin hocanız suya sabuna dokunacak”
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Örs 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminde İyi Parti Trabzon Milletvekili olarak seçildi. Milletvekili Örs öğrencilerin meclisteki sesi olacağına vurgu yaparak; “İİBF Mezunu ama işsiz 100 BİN'i aşkın genç kardeşim TBMM'de sesiniz olacağım. Yok öyle! Hüseyin Hocanız suya sabuna dokunacak” dedi.
 
Metro'dan Yolculara Jest
 
Türkiye'de karayolu taşımacılığının önde firmalarından Metro Turizmi Trabzon'da Rüştü Çakır işletir. Basınla da yakın diyalogları olan Çakır, Trabzon halkının istek ve taleplerini de iyi bilir. Şirket personeli ile yolcu arasındaki köprüyü de çok iyi kurar. Metro Turizm yaz mevsiminde yolcuları da düşündü. Otobüse binen yolculara araç kalkmadan dondurma ikramı yapılıyor ve serin bir şekilde yola çıkmaları sağlanıyor.
 
Osman Beşel’in Açıklaması
 
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, ilçeye bağlı Sağrı Mahallesi’nde ikamet eden Sağlam ailesi ile ilgi basında çıkan haberlere cevap verdi. Başkan Beşel, Sağlam ailesini ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; “Sağlam ailesi İlçemiz bağlı Sağrı Mahallesi’nde ikamet eden bir ailedir. Evlerinin heyelan riski nedeniyle yıkılması söz konusu değildir. Ailenin oturduğu ev eski bir ev olup, rüzgâr nedeniyle çatısı uçtuğundan aile bu evi terk etmiş ve Vakfıkebir İlçesine bağlı merkez mahallesinde ikamet etmektedirler. Aile çatısı uçan ev için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat ederek ‘Riskli Yapı” raporuyla evin tamamen yıkılması için resmi süreci başlatmıştır. Resmi süreç aile tarafından yürütülmekte ve halen devam etmektedir. Süreç tamamlandığında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce bu aileye her ay 830,00 TL olmak üzere 18 ay süreyle kira yardımı yapılacaktır.  Aile bireylerinden baba Ahmet Sağlam emekli olup, aylık 1.888,00-TL maaş almakta, eşi Feride Sağlam’da hasta olan eşine bakmak üzere, 1.085,00-TL aylık bakım ücreti almaktadır.  Her ay ailenin evine yaklaşık 3.000,00 TL maaş girmektedir. Bunun dışında zaman zaman Belediyemizce ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca da yardımlar yapılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 18 ay yapılacak kira yardımı da ayrı bir katkı olacaktır. Terk edilen evin resmi yıkım işlemleri henüz tamamlanmamış ve ev tamamen yıkılmamıştır. Aile yeni evini aynı yerde yapacak olup, eski ev yıkılmadığı için yeni ev inşaatının başlaması da şu anda söz konusu değildir. Konu basında yer alınca, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu konuya vakıf olmuşlar, hassasiyet göstererek yeni ev inşaatı için gerekli yardımların yapılması yönünde talimat buyurmuşlardır” dedi.
 
AKSA Duyarsız Kalmadı
 
AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’ye arıza bildirimi yapılamadığı, yada ulaşım sağlanamadığı yönünde okuyucularımızdan bir takım şikayetler alarak, konuyu sütunlarımıza taşımıştık. AKSA, soruna duyarsız kalmayarak geri dönüş yaptı. AKSA’dan yapılan açıklamada, “Haber ile ilgili olarak Esentepe ( Arafilboyu ) olarak belirtilen yer arıza merkezimiz. Tüketicilerin bizlerle iletişim kurduğu iletişim numarası Arsin Bölge Müdürlüğü santralidir. İlgili konuda bizlerle bilgi paylaşabilirseniz gerekli çalışmayı yapmak isteriz” ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilisim