Aydın’a Çağrı Yapacaklar
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nden Trabzon Milletvekili Adayı olduğu dönemde Büyükliman Bölgesi’nden büyük çıkış yakalamasına rağmen milletvekili olamayan Yavuz Aydın’a Beşikdüzü’nden, “biz sana sahip çıktık şimdi sıra sende gel bize sahip çık” çağrısı yapılacağı belirtiliyor. Partili partisiz Beşikdüzülü kanaat önderleri bir heyet oluşturarak Ankara’ya giderek Yavuz Aydın’ı ikna etmeye çalışılacak. Beşikdüzü Belediye başkanlığı için Aydın’ın vereceği cevap ilçede heyecanla bekleniyor.
 
Özkan’ın Baba Acısı
 
Trabzon'un sevilen doktorlarından Ali Özkan babasını kaybetmenin acısını yaşadı. 3 Nolu Aile Hekimi Doktoru Ali Özkan'ın uzun süredir tedavi gören babası Hayrettin Özkan önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Özkan icon dün ikindi namazının ardından Soğuksu Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Il Başkanı Haydar Revi, İl Sağlık Müdürlüğü Başkanı Dr. Hakan Usta, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile ailesi ve yakınları katıldı. Özkan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Yıldızlı'da ki aile kabristanlığında toprağa verildi.
 
Kaynaşma Çok Önemli
 
Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Rize Limanına aborda olan TCG Batıray (ES-349), halkın ziyaretine açılırken, Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Necati Karaca, Rize Valiliğini ziyaret etti.

Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Rize Limanına aborda olan TCG Batıray (ES-349) Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Necati Karaca, Rize Vali Vekili Abdullah Şen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette gemi Başçarkçısı Deniz Yüzbaşı Abbas Çolak da hazır bulundu. Türk donanmasının değerli mensuplarını Rize’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Vali Vekili Abdullah Şen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş gemilerince gerçekleştirilen liman ziyaretleri sayesinde, halkla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli arasında bir kaynaşma oluştuğunu ve bununda çok önemli olduğunu söyledi.
 
Araklı’da Görev Civelek’e
 
İyi Parti’de ilçe yönetimleri yeniden şekilleniyor. Yapılan açıklamaya göre; Araklı İyi Parti İlçe Başkanı Baki Malkoçoğlu’nun görevi bırakması ardından yeni Başkan Hami Civelek oldu. Civelek görevin herkese hayırlı olmasını diledi.
 
Çok Sağlam Zeminde İlerliyoruz
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Cora, “Bugün; kökleri maziye, gözü atiye doğru uzanan Türkiye Cumhuriyeti bu ilham ve cesaretle kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir coşku ile idrak etmektedir. Ülkemizin yetiştirdiği gençler bu bilinç ve kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürümektedirler. Bu yürüyüş; görev anlayışında millete efendi değil, milletin hizmetkarı olma yürüyüşüdür. 1923 yılında İstiklal Mücadelesinden zaferle, ancak bitap çıkmış olan aziz Türk Milleti, banisi olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde her alanda muasır medeniyeti yakalama mücadelesini sürdürecektir. Devletimizin geleceği yerli ve milli bir anlayışla çok sağlam zeminde ilerlemektedir. Cumhuriyetin teminatı demokrasimize yönelik her türlü saldırıya karşı koyarak egemenlik milletindir ilkesini  her şartta muhafaza ediyor ve yüceltiyoruz
Bu vesileyle, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere geçmişte ve bugünde Anadolu’yu vatan yapma mücadelesinde gözünü kırpmadan kendisini feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diler, 95. yılda şanlı Cumhuriyetimizin sonsuza dek bu topraklarda yeşeren bir çınar olarak devam etmesini Niyaz ederim.
 
Gürek Yeni Kitabını Okurları İle Buluşturuyor
 
Yazar Hakan Gürek düzenlenen etkinlik ile yeni kitabını tanıtacak. En Çok Eylül’ü Sevdim isimli kitabını görücüye çıkaran Gürek okuyucuları ile bir araya gelecek. Etkinlik 31 Ekim’de saat 17.00’da Sanatevi’nde gerçekleşecek.  Hakan Gürek açıklamasında; “Biz elimizden geldiği kadar yazmaya çalışıyoruz. Kitabımızı çıkardık. İnşallah hayırlı olur. Destek çıkan yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yazmalıyız çok yazmalıyız. Elimizden geleni yapmalıyız” dedi.
 
 “Tarifsiz sevdanın başlangıç noktası”
 
İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Kuvvetli, “ 29 Eklim 1923; bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan benzersiz ümidin, milli egemenliğe beslenen tarifsiz sevdanın başlangıç noktasıdır. Bunun içindir ki;29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin en önemli ve en anlamlı günüdür. Çünkü bugün Cumhuriyet ilan edilmiş ve yüce milletimiz Cumhuriyet yönetimiyle birlikte esasen özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek yaşam biçimine dönüştürmüş,modern yaşamını sürdürmeye başlamıştır. Yüce Atatürk'ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her Türk evladının en önemli ve öncelikli görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Yüce Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Yatırımlar Görüşüldü
 
Merkez Köylere Hizmet Götürme Çevre, Kültür ve Turizm Birliği Toplantısı, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonundaki toplantıya, Muhtar üyeler Reşit Ayaz, Mustafa Gürbüz ve Birlik Müdürü Zeynel Abidin Keleş katıldı.  Bir önceki oturumda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıya, önümüzdeki dönemde merkez köylerde yapılması planlanan yatırımlar görüşüldü.
Editör: TE Bilisim