Bahçeli’nin ülke için çok önemli bir rolde olduğunu söyleyen Raşitoğlu, Bahçeli ile sohbet etti ve ‘Sayın Genel başkanım iyi ki varsınız, bu ülke 15 Temmuz gecesi sizinle ayakta kaldı’ dedi. Bahçeli Raşitoğlu’na teşekkür etti ve Trabzon sohbeti yaptı.

Trabzon’un Valisi Var

Trabzon valisi Yücel Yavuz çok çalışkan bir isim.. Ona ve eşine durmak yok. Trabzon’un meselelerine hakim. Trabzon’a dışarıdan gelenleri de en güzel şekilde ağırlama telaşında. Trabzon valisi Yücel Yavuz Cuma akşamı Üniversiteden mezun arkadaşlar olarak Trabzon’da buluşuyorlar. İçlerinde birçok vali de var. İftar yapacaklar, ardından da sohbet. Trabzon valisi sadece Trabzon’u değil, Katar ve İran gelişmelerini de yakından izliyor. Katar’ın Trabzon’da ciddi rezervasyonları olduğunu söyleyerek, ‘İnşallah kriz erken çözülür’ dedi.

Terzioğlu’na Geçmiş Olsun

AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu'nun babası Nazım Terzioğlu geçirdiği trafik kazası sonrası Kaşüstü Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı.  Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Herkesten Dua bekliyoruz. ALLAH (C.C) bu mübarek ramazan günü hürmetine acil şifalar versin inşallah…” diyerek çağrıda bulundu. Başkan Hakan Terzioğlu ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve yaralı Nazım amcaya şifalar diliyoruz.

Necdet Demirtaş’tan Açıklama

Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş, geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Trabzonspor-Bursaspor maçı sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın farklı anlaşılması nedeni ile ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Necdet Demirtaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  Öncelikle yapmış olduğum paylaşımımın yanlış anlaşılması ve bazı basın yayın organlarında yanlış algı oluşturacak şekilde yayınlanması beni derinden üzmüştür. 

Bunun neticesinde böyle bir açıklama yapma gereğinde bulundum. 50. Yılında şampiyon olmayı hedefleyen Trabzonspor’un son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbol tüm taraftarları üzdüğü gibi beni de derinden üzmüştür. Bir Trabzonspor taraftarı olarak, oynanan futbolu takımıma yakıştıramadığım için tepkimi ortaya koymak adına paylaşımda bulundum. Bu tepkimiz kamuoyunda takımımızı şike ile yan yana getirmek isteyenlere tepki vermeyeceğimiz anlamına da gelmez. Tam tersi asla kabul edemeyiz. 

Unutulmamalıdır ki Türkiye’de Trabzonspor’un adı şike ile anılacak en son takımdır.  Şahsı düşüncelerimi yansıtmak için yaptığım paylaşımın yanlış algılanmasıyla gündeme geldiğim için başta şahsım olmak üzere, camiaya gönül veren herkesi üzdüğümün farkındayım.” 

“Fetö davası sulandırılıyor!” 

CHP Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi, farklı bakış açısıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün resmi açıklamayla kamuoyuyla paylaşılan vatandaşlıktan çıkarılma listesinde FETÖ Terör örgütü başı Fethullah Gülen’in olmasına bakın Şahin neler dedi? “Hükümet firari Darbeci başı F.Gülen'in vatandaşlıktan çıkarılması için ilan yayımlamış. Şayet ABD iadesine karar verirse Vatana döndüğünde yargılanmasının önünü kesmek için çok zekice bir taktik. FETÖ davası sulandırılmaya devam ediyor.” 

Malkoçoğlu İl Emrine Alındı

Tonya İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü görevini sürdüren Abdullah Malkoçoğlu, il emrine alındı. Feride-Ahmet Şener Ortaokulu Müdürü iken okul müdürlüklerine yapılan atamalarda yer almadı. Uzun süre herhangi bir göreve atanmayan Malkoçoğlu, kurum değiştirerek Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine katıldı. Tonya İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü olarak görevlendirilen Malkoçoğlu, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde uzman olarak görevlendirildi.

Yaklaşık bir yıl görev yapan Abdullah Malkoçoğlu’nun görevden alınması ile boşalan Tonya İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne, Tonya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hacı Atmaca vekaleten atandı. Tonya İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne kimin asaleten atanacağı merak konusu oldu.

Ölüm Oranı Yükseldi

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2016 yılında 18 bin 318 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün derlediği bilgilere göre, 2016 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşen ölümlerin bir önceki yıla göre yüzde 3,7 oranında artarak 18 bin 318’e yükseldiği bildirildi. 

Ölenlerin yüzde 54,2’sinin erkek, yüzde 45,8’inin ise kadın olduğu öğrenildi. 2016 yılında ölüm sayısı Doğu Karadeniz’in tüm illerinde yükselirken, ölüm sayısı bir önceki yıla göre Giresun’da yüzde 5,3 yükselerek 3 bin 604’e, Artvin’de yüzde 4,6 artış ile bin 398’e, Ordu’da yüzde 3,4 artarak 5 bin 178’e, Trabzon’da yüzde 3,4 yükseliş ile 4 bin 981’e, Gümüşhane’de yüzde 2,9 yükselerek 929’a ve Rize’de yüzde 2,3 artarak 2 bin 228’e çıktığı ifade edildi. Kaba ölüm hızları 2016 yılında bir önceki yıla göre Gümüşhane’de binde 6,1’den binde 5,7’ye gerilerken, Trabzon’da binde 6,3’den 6,4’e, Ordu’da binde 6,9’dan binde 7,0’ye, Giresun’da binde 8,0’den binde 8,3’e, Rize’de 6,6’dan binde 6,8’e ve Artvin’de binde 7,9’dan 8,3’e yükseldi. 
Editör: TE Bilisim