Nereye giderlerse beraberler. Bakan Eyüp Aşık, Varlıbaş’ın proje tanıtımına da sayın Akkan ile geldi. Bir tarafta ona ‘Eskimeyen Bakanım’ diyen İbrahim Sağıroğlu’nun diğer tarafta da Bakanlığından beri desteklediği kardeşim dediği Süleyman Varlıbaş var. Umre dahil her seyahatte birlikteler. Trabzon’a geldiler, sabah Nov otel de tanıtımda güzel bir kahvaltı yaptılar. Ardından öğleden sonra ise hamam sağlıktır diyerek 8 direkli hamamda terledi ve kese oldular. 
Moloz’da Rüştü’nün fırınında peynirlilerini yediler ve döndüler. Peki Aşık siyaset konuştu mu. Özetle şöyle dedi:

‘Henüz bir seçim atmosferine Türkiye girmedi. Bu seçimin sonunu kestirecek kadar bir ortam yok. Bu seçime etki edecek herhangi bir olay da yok. Biraz bu Afrin operasyonu etkiliyor ama ciddi etkisi yok. 2019’u etkilemez. Bir çok şey değişir. Ak Parti için seçim garanti değil.’ Tanıtımda Akkan’la da konuştuk. O da Aşık’ın siyasete devam etme oranının düşük olduğunu söylediyse de biz inanmadık. Bizce 2019’da Aşık yine sahadadır.

Okuluna Geri Döndü

Murat Çakır. Trabzon AK Parti il yönetim kurulu üyesi ve eğitimci. Kümbet yaylasında düşmüş ve ayağını birkaç yerinden kırmıştı. Çiviler ve platinlerle birlikte tedavi devam etti. Değneklerle de olsa ayağa kalktı ve okuluna(Açı koleji) geldi, işyerine(Havalimanı karşısı) uğradı. Şimdi ana çivi ile birlikte platinler alınacak ve biraz daha normale dönecek. Ağır bir kırık geçiren Çakır’a geçmiş olsun diyoruz.

Yüzde kaçı?

AK Partinin seçim tarihi Trabzon için 11 Mart olarak belirlendi. Şimdi  yeni dönem hazırlıkları başladı ve listeden kimlerin çıkacağı kimlerin gireceği noktasında çalışmalmar yapılıyor. İl Başkanı Haydar Revi’nin önnüde iki yol var. Ya istişare listesi yapacak. yani tüm milletvkeilleri, genel merkez eski yeni vekiller onların önerilirini de alacak. Buna bazı Belediye Başkanlarını da katacak. Ya da neşteri ben vuruyorum ve sormululuk alıyorum diyerek hiç kimseyi karıştırmayacak. Zor bir durum. Revi yüzde 50’sini değişeceği yönetimini aynı zamanda seçim yönetimi yapacak. Çalışacak ve ekonomik katkı yapacak isimler de olacak.

Sigarayı Bırakmak İçin Dönüm Noktası 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklama yaparak, sigaran dolayı her yıl 6 milyon kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Boz, dünya genelinde 1.2 milyar insanın sigara kullandığını ifade ederek, Tütünden hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insanımızı hayatını kaybettiğinin altını çizerek, sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çeken Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Boz, “Sigara size ve sevdiklerinize zarar veriyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü bu anlamda bırakmak isteyenler için bir fırsat. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Komando Osman Yatağa Düştü

Rize’de amatör sporu takip eden Komando lakaplı tek Gazeteci ve Rizevizyon sitesi sahibi Osman Köseoğlu yoğun iş temposuna dayanamayarak mide kanaması geçirdi. Geçen hafta iş yoğunluğunun verdiği stres ve ağırlığına daha fazla dayanamayan Kendirlili kardeşimiz Rize’deki amatör sporun en duyarlı sesi Komando Osman Köseoğlu Rize Devlet Hastanesi Dahiliye bölümünde kontrol altında tutuluyor. Hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulunan arkadaşlarının yoğun ilgisinden memnun olduğunu söyleyen Osman Köseoğlu ‘demek ki sevenim de varmış. Çok şükür doktorlarımız gereken müdahaleleri yaparak beni tekrar hayata döndürdü. Bir süre daha dinlenmeye ihtiyacım var. Yoğun bir iş takip ettiğimiz için stres çok oluyor. Gazeteci ağabeylerim Faik Bakoğlu ve İsmet Kösoğlu’nun ziyaretleri bana moral verdi. Bütün dostlarımın ziyaretiyle en kısa zamanda tekrar aranızda bulunacağım’ dedi. Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faik Bakoğlu ve İsmet Kösoğlu, ‘Arkadaşımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk, kendilerini çok şükür iyi gördük. Stresten uzak bir süre daha istirahat etmesini doktorlarımızda uygun gördü’ dediler.

Aydınlı’nın Acı Günü

Bakan Danışmanı Erdem Sürmen, eski mesai arkadaşı Aydınlı’yı acılı gününde yalnız bırakmadı, acısını paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski basın danışmanı Selahattin Aydınlı’nın dayısı Enver Yetim vefat etti. Trabzon TRT’ye gelen Selahattin Aydınlı’nın dayısı Enver Yetim vefat etti. Aydınlı’yı bu acılı gününde dostları yalnız bırakmadı. Aydınlı cenaze sonrası sosyal medya hesabından ise şunları paylaştı:

‘Dayım Enver Yetim’in vefatı dolayısıyla uzaktan yakından cenazemize gelen isimlerini teker teker buradan yazamayacağım eş ve dostlarımıza, telefonla, sosyal medya yoluyla taziye dileklerinde bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bir teşekkürü de onca yoğun program arasında bizzat cenazemize gelerek başsağlığında bulunan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Danışmanı Erdem Sürmen’e çok teşekkür ediyorum.  İlkokul öğretmenimiz Pervin ve eşi Eyüp hocamıza da sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. İyi ki varsınız. Sağolun, varolun.’

Ayyıldız’a Geçmiş Olsun

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Habertürk’ün Trabzonspor muhabiri-yazarı Haluk Ayyıldız dün sabah böbrek sancıları ile uyandı. Tıp fakültesine koşan Ayyıldız bir dizi tetkik geçirdi. Bugün ameliyatla taşın alınmasıyla sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Ayyıldız’a geçmiş olsun diyoruz.
Editör: TE Bilisim