Herşey Yaptılar Mescit Hariç

Trabzonspor Başakşehir müsabakasında dikkat çeken detaylar vardı. Onlardan bir tanesi betonun üzerinde namaz kılanların görüntüsüydü. Bu görüntü sosyal medyada büyük yankı buldu. Yorumlar oldukça dikkat çekici: “Neden böyle bir stadyumun doğru düzgün mesciti yok, Betonun üzerinde namaz kılıyoruz. Hemde milyonluk stadyumda” diye yorumlar geldi. İlginçtir, Avni Aker’de de yine mescit yoktu. Acaba diyoruz?

Beşikdüzü Mtal’ye Yeni Müdür

Beşikdüzü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevine Mehmet Arslan atandı. Daha önce çeşitli okullarda başarıyla idarecilik görevi yapan Mehmet Arslan son olarak Vakfıkebir TUREM Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Beşikdüzü MTAL Müdürü Mehmet Arslan’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Vakfıkebir’in Altın Gençleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği  Türkiye Geneli  Gençlik Merkezleri Arası ses yarışması, bilgi yarışması ve şiir okuma yarışmaları bu yılda yoğun ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamı Zade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaların il finallerinde Vakfıkebir Gençlik Merkezinden  ses yarışmasına katılan Sevgi Tan ve Ramazan Şahin, şiir okuma yarışmasına katılan Alperen Bahar, kendi gruplarında il birincisi  olarak ilimizi  bölge finallerinde  temsil etmeye hak kazandı.  Gençlik Merkezi Müdürü  Mustafa Turupçu  Mayıs ayının ilk haftasın Rize’de e düzenlenecek olan gençlik merkezleri arası şiir okuma ve  ses yarışması  Karadeniz bölge finali için ilimizi temsil edecek olan Vakfıkebir Gençlik Merkezi üyelerimizi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Laf Değil İş Üreteceğiz

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, yerel seçimleri kazanmak istediklerini söylediler. Başkan Çabuk şunları söyledi; “İlçemizin 11 bin nüfusu var. Şalpazarı’nda hedefimiz 11 bin kişinin de AK Partili olması. Şalpazarı’nda herkesin gönlünü almaya çalışıyoruz. İlçemizde özlenen birlikteliği sağladık. Bizim gibi küçük belediyelerin iktidar partisinden olması lazım. Hedefimiz Şalpazarı Belediyesi’ni AK Parti’ye kazandırmaktır. Hem yerel seçimleri hem genel seçimlerde AK Parti’nin oylarını katlamak ve seçimleri Trabzon’da birinci ilçe olmak. Son söz olarak kim ne söylerse söylesin biz AK Parti ilçe teşkilatı olarak laf değil iş üreteceğiz. Şalpazarı dedikodular yüzünden çok şeyler kaybetti. Biz işimize bakacağız. Lafa değil işe bakacağız. Şalpazarı’na yatırım gelmiyor söylemleri dedikodudan ibarettir. Sadece TİSKİ ilçemizde 40 milyonluk yatırımı var.  Büyükşehir Fen İşleri 10 milyonluk yatırım yaptı. Büyükşehir’den ciddi yatırımlar aldık. 12 mahallemizin su projemiz var. Geyikli de yine su projemiz var. Şalpazarı’nı 30 mahallesini su sıkıntısını giderecek bir projemiz var. O’nu da ihale aşamasına getirdik. Şuanda ihaleye çıkıyor. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi arıtma problemimiz var.  Arıtma ile de ilgili bir çalışma yaptık.  O da ihaleye çıkıyor.  Kanalizasyon konusunda da ciddi anlamda bir çalışma yaptık. Bir de Şalpazarı’na atık su arıtma tesisi kuruyoruz.  Kanalizasyonlar artık dereye akmayacak” diye konuştu.

Yasa Boğdu

Trabzon’un İnönü Caddesi esnaflarından Paten Erkek Kuaförü’nün sahibi olan Eyüp Turan’ın kıymetli annesi Sabire Turan hayata gözlerini yumdu. Yakınlarına başsağlığı sevenlerini yasa boğan Turan’a Allah’tan rahmet dileriz.

Açık Kapı Rize’de Hizmete Girdi

İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi Rize'de uygulanmaya başlandıProjenin hayata geçirildiği illerden Rize'de, valilik binasının girişinde oluşturulan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebilecek. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, büronun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlatılan "Açık kapı" uygulamasını hizmete aldıklarını söyledi. Rize olarak "Açık kapı" çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Bektaş, "Burada önemli olan vatandaşımızın hiçbir şeyi bilmiyorsa bile başvurabileceği bir kapının olduğunu bilmesi. Hangi kurumda, sorununu nasıl çözeceği konusunda bir fikri olmasa bile doğrudan başvurabileceği bir kapı var." dedi.

Muhtarları Ağırladı

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi muhtarları makamında ağırladı. Her birine teşekkür ederek muhtarların işlerini kolaylaştırdığını ifade etti. Çebi, “Araklımızın çok değerli muhtarları, çalışma arkadaşlarımla bir araya geldik. Hepsine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde çalışmak işlerin daha hızlı ve kolay çözülmesine sebebiyet veriyor. Allah birliğimizi daim kılsın” dedi.

Zirveden Anlamlı Mesaj

Afrin'deki terör örgütlerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'na Artvin'in bin 860 rakımlı zirvesinden destek verildi. Artvin'in Borçka ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan bin 860 rakımlı Camili (Macahel) Zirvesine çıkan vatandaşlar, askerlerle birlikte "Macahel'in Dağı'ndan Afrin'deki Mehmetçiğe Selam Olsun" yazılı pankart ile Türk bayrağı açtılar. Kar kütlesine yazılan yazı ve asılan bayrak etrafına toplanan askerlere, "En büyük asker Bizim Asker" sloganları atıldı ve Mehmetçikleri için yazılan şiir okundu. Buzlu zeminde yün yorganını diken İsrafil Yavuz isimli yorgancı ise diktiği yorganları ve yastıkları Jandarma ekibine Afrin'e gönderilmek üzere teslim etti.
Editör: TE Bilisim