Kongrelere katılmak üzere şehre gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Düzköy’de parti binasına asılan afiş oldukça memnun etti. İlçe girişinde bulunan binada asılan Pankartı gören Bakan Soylu'nun  Güneydoğu Bölgesinde çekilen fotoğrafı ile gururlandığı, maniyi okuyunca neşelendiği görüldü.

CHP Beşikdüzü İçin İkinci Aday
 
Beşikdüzü Oğuz Beldesi’nin son Belediye Başkanı Şakir Yenigün 30 Kasım’da yapılacak olan CHP Beşikdüzü İlçe Kongresi öncesi başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Başkan Şakir Yenigün Büyükliman Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada; “CHP’de üç dönem belediye başkanlığı yaptım. Partimizin sayesinde bir yerlere geldik. Ülkemizin gelişen durumunda, ilçe başkanımızın da aday olmamasından dolayı, bilgi, birikimimizi ve tecrübemizi partimize aktarmak, partimizi daha yükseğe taşımak için aday olmaya karar verdim. Partililerimizi birbirine kenetleyerek birlik ve bütünlüğü sağlamak için çalışacağım. Sosyal etkinliklere ağırlık vereceğiz. 2019 yılı ülkemiz için büyük önem taşıyor. Seçimlerde partimizi yüksek hedeflere taşımak istiyoruz” diye konuştu.
 
Şalpazarı Ve Tonya’da Kongre Günü
 
AK Parti Şalpazarı ve Tonya İlçe Kongreleri bugün yapılacak. Saat 11.00 başlayacak olan AK Parti Şalpazarı İlçe Kongresine genel merkezin gösterdiği aday olan Zeki Çabuk tek aday olarak girecek. Saat 15.00 başlayacak olan Tonya İlçe Kongresinde ise genel merkezin gösterdiği aday Cafer Köroğlu ile aday olacağını açıklayan Mustafa Küçükbirinci yarışacaklar.
 
Harun Başkana Sürpriz Yaptılar
 
AK Parti Beşikdüzü ilçe teşkilat mensupları 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmen olan İlçe Başkanları Harun Demirci’ye sürpriz yaptılar.  Başkan Harun Demirci’ye çiçek vererek bu anlamlı gününü kutlayan teşkilat mensupları kendisi ile çalışmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.  AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci’de yapılan jest dolayısıyla çalışma arkadaşlarına teşekkür etti ve tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum” dedi.
 
“Hoş Geldin Atatürk” Kitabı Çıktı
 
BTP Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş imzalı ”Hoş geldin Atatürk” çıktı Eserinde gerçek Atatürk’ü ortaya koyduğunu dile getiren Prof. Baş, “bu kitapla bütün ezberler bozulacak. Atatürk hakkında bilinmeyen ve gizlenen gerçekler gün yüzüne çıkaracak. Çok uzun zamandır araştırıyorum. 

Çok sağlam kaynaklardan bu eseri oluşturdum. Çok farklı bir Atatürk kitabı yazdım. Milletimizin gerçek Atatürk’ü bilmesi için, birlik ve beraberliğimizin temini için muhakkak okunması gereken bir eserdir.” dedi.  Baş ,“ Doğmuş yaşamış bir Atatürk var. Ama topluma anlatılan Atatürk çok farklılaştırılmış.

Bizde kitabımızın ismini “ Hoş geldin Atatürk” koyarak bu yaşayan Atatürk’ün topluma anlatılan Atatürk olmadığını ortaya koyduk. Atatürk yeniden doğuyor. “Hoş geldin Atatürk”, hayırlı uğurlu olsun ” ifadelerini kullandı.

“Artık bu şiddete ‘dur’ de”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Türkiye’deki kadına yönelik şiddet için kadınları birliğe çağırdı.
 
Türkiye’de her gün 5 kadın öldürüldüğünü belirten Olcayto, evlilik yaşının ‘kendi rızası’ yalanı ile 12 yaşına indireceğini belirtti. Olcayto kadınlara yönelik şiddete dur demek için 25 Kasım Cumartesi Günü Uzun Sokak’ta yapılacak yürüyüşe tüm kadınları davet ederek, “Elimizden alınan haklarımız için, yaşamımız için direnmeye kadınlarla dayanışmayı arttırmaya ihtiyacımız var” dedi.
 
Editör: TE Bilisim