Maaşını yeni çektiğini ve düşürdüğünü ifade eden kadın vatandaş temizlik personeli Gürsoy’a teşekkür ve dua etti. Durumdan haberdar olan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy da personelini 3 günlük yevmiyeyle ödüllendirdi ve davranışından dolayı teşekkür etti. Konuyla alakalı konuşan Başkan Gürsoy, “Aziz kardeşime bu dürüst davranışından dolayı minnettarız. Her bir vatandaşımızın aynı duyarlılıkla davranması gerekiyor. Paranın miktarı önemli değil ama gördüğümüz gibi ihtiyaç sahibi bir ablamızdı. Çektiği maaşını düşürmüştü ve Allah’a şükürler olsun bulundu ve buna da personelimiz vesile oldu.
 
Aziz kardeşime tekrardan teşekkür ediyorum, kendisini imkanlarımız dahilinde ödüllendirdik. Çalışmasından memnunduk fakat bu davranışıyla memnuniyetimizi arttırdı, Allah ondan razı olsun ve bu davranışı da örnek olsun” dedi. Temizlik Personeli Gürsoy ise “Parayı bulur bulmaz belediyeye getirdim, Rabbim boğazımızdan haram para geçirmesin. Helal para için çalışıyoruz ve ter döküyoruz. Ben veya bir başkası fark etmez ama olması gereken buydu. Sait başkanımıza da hem bize karşı olan tutumundan hem de ödüllendirmesinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Dualarımız Muhammet Taş İle
 
Bir süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden gazeteci Muhammet Taş durumunun kötüye gitmesi sonucunda Trabzon İmperial Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaklaşık olarak iki yıl önce beyin tümörü teşhisi ile tedavi görmeye başlayan Beşikdüzlü gazeteci Muhammet Taş o tarihten beri tedavi görüyordu. Geçtiğimiz akşam durumunun kötüye gitmesi sonucunda önce Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne oradan da KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Muhammet Taş, bu hastanedeki yoğun bakım ünitesinde yer olmamasından dolayı İmperial Hastanesi’ne sevk edildi. Halen İmperial Hastanesi’nde tedavisi devam eden Taş’ın son durumu ile ilgili bilgi aldığımız Dr. Mustafa Aydın, kendisine gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını ve beyin tümörü nedeniyle oluşan atakların durdurulabilmesi için uyutulduğunu söyledi. Dr. Aydın, “Şuan için yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Uyandırdığımızda vereceği tepki çok önemli “ dedi. Bizlerde meslektaşımıza Yüce Allahtan şifalar diliyoruz.
 
Helal Olsun Koray Başkana
 
Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, ‘O sene bu sene’ diyerek Trabzonspor’un Keşanlı gri formasından 100 tane aldı. Formaları ilçede Yüksek Öğretim Sınavına girerek başarılı olanlara hediye edecek olan Koçhan, “Trabzonspor'a hep destek, tam destek. 100 adet gri forma aldık ve ilçemizde Yükseköğretim Kurumları Sınavında (2019-YKS) başarılı olan gençlerimize hediye edeceğiz. #Yanyana durursak #bizbize yeteriz!” dedi.
 
200 Yıllık Gelenek
 
Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan Sisdağı Yayla Şenliklerinin 200’üncücü bugün yapılıyor.Karadeniz’in yaylalarında yapılan horonun kemence ile buluşma şenlikleridir. Karadeniz’in en çok bilinen ve en kalabalık şenliklerinden biri olan Sisdağı şenliklerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, herkesi hafta sonu Sisdağı’na davet etti. Başkan Kurukız, “Sis Dağı'nın zirvesinde 1950 metre yüksekliğinde Sis Dağ Yaylası bulunur. Yaylada çevre oba ve köylerden gelenler ile Sis Dağı Şenlikleri yapılmaktadır. Şenlikler Temmuz ayının 4. cumartesi gününde yapılır. Dağ üzerinde Temmuz ayına kadar kar erimez. Herkesi bu güzel manzarayı görmeye davet ediyorum” dedi.
Özer’den Trabzon’a Selam
 

Trabzon Merkezli Özer Nakliyat’ın patronu Abdullah Özer, bir haftadır iş görüşmesi için Moğolistan’da. Başkent Ulan Batur’da, nakliye sektörü ile ilgili görüşmeleri yapan Özer, ayrıca Türklerin ana yurdunda ki Tanrı ve Altay dağlarını da ziyaret ederek, atalarımızın mezarlarında Fatiha okudu. Ulan Batur’da Trabzonspor bayrağı da açan Özer, ‘Bize her yer Trabzon’ diyerek, Trabzon’a Taka Gazetesi aracılığı ile selam gönderdi.
 
Trabzon’da Cenazeye Katıldı
 
Ülkü Ocakları önceki Dönem Genel Başkanlarından Servet Avcı'nın babası vefat etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başdanışmanı olan Avcı’nın babası dün Sürmene’de toprağa verildi.  Cenaze törenine Yavaş’ın da katıldığı belirtildi.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başdanışmanı ve Yaniçağ Gazetesi Yazarı Servet Avcı’nın babası Rahmi Avcı, hayatını kaybetti.  Ülkü Ocakları eski Genel Başkanıda olan Avcı, milliyetçi camianın sevilen isimleri arasında yer alıyor.  Servet Avcı'nın bir süredir sağlık sorunları yaşayan babası Rahmi Avcı, bugün Trabzon’un Sürmene İlçesine bağlı Baştımar Köyünde öğle namazının ardından toprağa verilecek.  Rahmi Avcı’nın cenaze namazına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı belirtiliyor.
 
Kılıçdaroğlu Rize’ Ye Geliyor
 
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karadeniz gezisi çerçevesinde Rize’ ye geleceği açıklandı. CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’ nun 2 Ağustos’ ta Rize’ de olacağı, son yerel seçimlerde CHP’ nin kazandığı Fındıklı Belediyesini ziyaret edeceğini belirtti.
 
CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, 27 yıl sonra Rize’ den belediye başkanlığı kazandıklarını kaydederek, “Genel başkanımız Rize’ ye gelerek Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’ nu ziyaret edecek” dedi.
 
Yeni Doğan Her Bebek İçin Ağaç Dikiliyor
 
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yeni başlatılan projeyle her yeni doğan bebek için fidan dikip, çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde başlattığı proje ile bir ilke daha imza atan Torul Belediyesi ilçede yeni doğan bebeklerin ailelerini evde ziyaret ederek kendilerine “Hoş geldin Bebek” hediyelerini takdim edip, “Her doğan yeni bir fidan” sloganı ile doğan bebekler adına Torul Kalesindeki alanda fidan dikimi gerçekleştiriyor. Uygulamaya geçtiğimiz günlerde konulan ve ilk ziyaretini 07.07.2019 tarihinde doğan Güler çiftinin bebeği Ali Güler’in evine gerçekleştiren Belediye Başkanı Evren Özdemir ve eşi Nazan Özdemir, Güler ailesinin mutluluğuna ortak olarak, kendilerine günün anısı adına hazırlanan “Hoş geldin Bebek” hediye paketini takdim etti.
Editör: TE Bilisim