Ne zamanki tribün gelirlerini artırırsak o zaman kulüplerimiz de Avrupa'da daha güçlü hâle gelir. Yani sporda şike, doping, şiddet ve terör sadece sosyal açıdan değil, esasında ekonomik açıdan da futbolun kanseridir. Bunun için detaylı bir rapor hazırlayarak yeni bir eylem planı ortaya koymalıyız. Tüm kurumlarımızla, basınımızla kamuoyunun desteğini arkamıza alarak bunu gerçekleştirmeliyiz.  Aksi durumda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci tehlikeye girebilir, bu yolda en ufak riski göz önüne alamayız” dedi.
 
Eylül’de Tadilatlar Bitiyor

Ramazan ayının ilk 15 günü ile Ramazan öncesi son 15 günün muayene verilerine göre, poliklinik ve acil muayene sayıları toplamda yüzde 12 oranında bir azalışın olduğu görülürken azalışın yüzde 14’ü poliklinik, yüzde 12'si ise acilden kaynaklandığı kaydedildi. Fatih Devlet Hastanesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune kampüsünde tadilat ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Eylül ayı sonuna kadar tadilat çalışmalarının tamamlanacağı öngörülüyor.
 
Çebi’nin Misafirleri

 
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunmuş olan Gazi Tuğgeneral Tahir Çebi'nin oğlu iş adamı Tahsin Çebi ve Başbakanlık Afad Müşavirliğinde görev yapan Gökhan Çebi, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden oldukça memnun kalan Başkan Çebi nazik ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür etti.
 
KTÜ’ye Akademisyen Alınacak
 
Devletin birçok kurumu ve bakanlıklar yılsonuna kadar memur, işçi ve diğer alanlardaki personel alımları için ilanlar yayınlanmaya devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi: 1 akademik personel alacak. Son başvuru 20 Haziran.
 
Başkan Türkmen Kutladı
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ‘Babalar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Türkmen mesajında, " Her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü “Babalar Günü” olarak kutlanmaktadır. Aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasında büyük rol oynayan babalarımızın tek isteği ve dileği, çocukları için iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve onların geleceklerini güvence altına alabilmektir. Bizlere hayatın anlam ve tüm güzelliklerini öğreten, her an yanımızda bir çınar gibi duran saygıdeğer babalarımızın gününü kutluyorum.”  ifadelerine yer verdi.
 
Sevinç, Profesöre Sert Çıktı
 
Ünlü sağlık ve beslenme uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun, fındıkta mantar hastalığını önemsemeyerek, adeta alay edercesine,Türk fındığının en büyük alıcıları olan yabancı sermayeyi  eleştirip, "Türk fındığında mantar var. O mantar Türk fındığının üstündeki yabancı sermaye mantarıdır" şeklindeki açıklamasına, fındık ihracatçıları sert tepki gösterdi. KFMİB Başkanı Edip Sevinç, Prof. Dr. Müftüoğlu'nun beyanlarını dünya ve fındık gerçeklerden uzak olarak değerlendirip; "Bilen de bilmeyen de, anlayan da anlamayan da sürekli konuşuyor. Oysa herkes uzmanı olduğu konularda konuşmalı" diyerek şöyle cevaplandırdı:
 
"Ne yapalım yani? Mantar hastalığı ile mücadele için fındığımızın nerede ise %45 ini kullanan yabancı sermayeyi  kovalım mı?" "Ya da en iyisi kimseye fındık satmayıp hepsini biz mi yiyelim?  Sayın doktor;  ekonomiler için yabancı sermaye  nedir? Neden bütün dünya ülkeleri kendilerine yabancı sermaye ve yatırımcı çekmeye çalışıyorlar ? Bunu bir düşünseniz iyi olur. Hele hele fındıkta Hamburg borsası diye bir şeyin olmadığını öğrenseniz çok daha iyi olur."
 
Revi Ve Genç’in Buluşması
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Başkanı olduktan sonra mahallesi olan Ortahisar Yeşilvadi Mahallesinde verdiği iftar geleneğini bu yılda sürdürdü. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katıldığı iftara mahallelilerin aşırı ilgisi dikkatlerden kaçmadı.
 
Revi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik olduğunu vurgularken iftara katılanlara ise ayrıca teşekkür etti. İftarda bir başka dikkat çeken ise AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın katılmaması oldu. Son olarak Revi Ramazan ayında sürekli olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilçe iftarlarında görünürken Genç ile de bu vesileyle buluşmuş oldu. Revi ve beraberindekiler iftar sonrası ise çevredeki mahalleleri gezerek çay ocaklarında sohbet etti ve sonrasında teravih namazını kıldı.
 
Editör: TE Bilisim