Ziyarete Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın portresi ile giden Kadir Sert şunları söyledi:
 
‘Trabzon Ortahisar ilçesinin Şehrül emini Av.Ahmet Metin Genç'i yeni belediye binasında ziyaret edip, hayırlı olması temennisinde bulundum ve Cumhuriyet mahallesi muhtarı Kadir Sert olarak Mahalleme yapmış olduğu destekler için ve bundan sonra yapacağı destekler teşekkür ettim. Kısa bir süre zarfında muhtarlık binamızı pirefabrik olarak yaptı. Mahallemizin yollarını iyileştirdi. Belediyenin her türlü imkanlarını ihtiyaca binayen verdi. Saygi ve sevgilerimle.’
 
 ‘Siyaseti ayağa kaldıracağız’
 
Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in misyonunu Partileşmektirmek için son hazırlıklarını yürüten çoban ateşi hareketi bir dizi yeniliklerle halkın önüne çıkmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan çoban ateşi hareketi Karadeniz bölgesi sorumlusu Eyüp Demir şunları söyledi :

‘Yaklaşık bir yıldan beri çalışmalarını yürüttüğümüz çoban ateşi hareketinin yapılanması için çok geniş bir araştırma ve arayış içindeyiz, bu nedenle halkımızın her kesimi ile fikir alış verişi yapıyoruz. Ne acıdır ki vatandaşın siyasete bakış açısı siyasetten ve siyasetçiden beklentisi çok düşük seviyelere inmiştir. Özellikle son yıllarda yeni yetme siyasetçilerin vermiş olduğu çok kötü görüntü bu işin bu noktaya gelmesine sebep olmuştur, hiçbir siyaset alt yapısı olmayan ne bir hasta işiyle ne de kimsenin yaralı parmağına ilaç olmayanlar sadece bir genel başkanın iki dudağı arasında siyasete atılıp sadece onun emrinde olmak için halka sırt çevirdiler. Bizler bu duruma son verip siyaseti yeniden hak ettiği saygın bir seviyeye taşıyacağız. Çoban ateşi hareketi iktidarında kesinlikle devletin hazinesinden bir kuruş yardım alınmayacaktır. Milletin parasını har vurup harman savuranlardan hesap sorulacaktır.’ dedi.
 
Elmaalan Artık Organik
 

Trabzon’un Kireçhane mahallesinde kurulan Organik Pazar tüm bölgeye yayılıyor. Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan Mahallesi Holefter mevkininde de her Cumartesi günü organik Pazar açılıyor. Hem Elmaalana hem de Işıklı ve Yeşilce’den çok sayıda vatandaş bu pazardan alış veriş için geliyor. Geçmişte belde merkezi kadar kalabalık olan Elmaalana yeniden canlılık getiren Organik pazarın büyütülmesi planlanıyor.
 
Mehmetçiklerimizin Yanındayız 
 
Görele Belediyesi Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülkenin gelişmesini, kalkınmasını engelleyen bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanları katleden PKK Terör örgütünün yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesi olduğunu söyledi.

Başkan Tolga Erener, “Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonunu Belediye meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır” dedi.
 
Yomra’dan Yol İsyanı
 

Yomra’da Kömürcü Mahallesi ile Gülyurdu Mahallesi arasında kullanılan bağlantı yolunun bozuk olmasından dolayı mahalleliler yetkililerden ve ilgililerden yardım bekliyor. Aynı zamanda Ekşiler Cami yolu olan güzergâhı yukarı mahalleli ve bağlantılı yayla halkı da kullanıyor. Öncesi ve sonrası asfalt ve beton olan yolun arada kalan 1,5 -2 km kadar kalan bağlantı yolunun kullanılmaz halde olduğunu söyleyen mahalleliler arada kalan bu bozuk yolun acilen yapılmasını istiyor.
 
Akçaabat Belediye Tiyatrosu İki Ödül Aldı
 
Direklerarası Seyircilerinin oluşturduğu "Halk Jürisi" üyeleri, 2019-2020 Tiyatro sezonunda Karadeniz Bölgesinde sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Tiyatroların Ödüllerini belirledi.

Bu kapsamda, Akçaabat Belediye Tiyatrosu 2019-2020 sezonunda ortaya koyduğu "Batakhane Güzeli" adlı oyunla, en iyi Kostüm Tasarımı ve en iyi Sahne Tasarımı kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.Tiyatromuzun layık görüldüğü Kostüm Tasarımı: Osman Gümrükçü yönetiminde Atölye Çalışması, Sahne tasarımı: Osman Gümrükçü yönetiminde Atölye Çalışması ödüllerini, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Akçaabat Belediye Tiyatrosu yönetmeni Osman Gümrükçü ve oyuncuları birlikte aldı.
 
Çaykaralı Akademisyenin Başarısı
 
Çaykaralı akademisyen Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu çok önemli bir başarıya imza attı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Birleşmiş Milletlerin özelleşmiş 17 örgütünden biri olan Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından verilen En İyi Akademisyen Ödülünü alırken yine Biyouyumlu Mikroelektrot patent buluşuyla altın madalya almaya da hak kazandı.

Editör: TE Bilisim