Dün öğleyin hem CNN Türk yayınına katıldı hem de Habertürk’ten tüm Türkiye’ye hatta dünyadaki Trabzonlulara seslendi. Zorluoğlu, televizyon ekranından güzel bir performans sergiledi. 3 başlıkta Trabzon’u özetledi. Trabzon’un trafik sorununu çözeceklerini, turizme ağırlık vereceklerini, turizmin 12 ay yapılması için çalışacaklarını ve Kentin kültür sanat kenti yapacaklarını ifade etti. Zorluoğlu güzel bir performans sergiledi.
 
Zengin Asaleten Atandı
 
Trabzon İş-Kur eski İl Müdürü Adnan Zengin, Ankara’da ‘Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ daire başkanlığına atanıp vekaleten yürüttüğü görevine artık asaleten atandı.

Trabzon’a atanmadan önce çeşitli illerde gerek memurluk, gerekse müdürlük yaptığı süreçte bir çok başarılı projelerde imzası olan Zengin, Trabzon’da iş arayanla işçi arasında önemli bir köprü görevi görerek vatandaşların umut ışığı olmuştu. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başarılarını görüp yanına aldığı, daha etkin ve katkılı bir görevde kullanacağı Adnan Zengin yeni görevine hızlı başladı. Trabzon’dan ayrılışı Trabzon’luları ne kadar üzse de, Adnan Zengin’in makamına sevindiler. Zengin’e hayırlı olsun diyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
Alo 199 Yaş Günü Yaptı
 
İçişleri Bakanlığı NVİ (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri) ALO 199 Çağrı Merkezi 1. yılını kutladı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun Trabzon’a kazandırdığı çağrı merkezi tüm Türkiye’ye hizmet veriyor, yaklaşık 300 kişinin çalıştığı çağrı merkezi çarpanlarıyla birlikte şehre katma değer ve istihdam açısından büyük katkı sağlıyor. Bakan Soylu’nun çok önem verdiği proje vatandaşlara ciddi kolaylıklar sağlıyor. Yeni kimlik başvurusu, değişim, kayıp, pasaport başvuru, ehliyet başvurusu vb. gibi iş ve işlemleri ALO 199 hattı üzerinden yada nvi.gov.tr adresinden başvuru yaparak gerçekleştirebiliyorlar.
 
Yeniden Refah Kongre Yapacak
 
Kısa bir süre önce kurulan ve liderliğini merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın yaptığı  Yeniden Refah Partisi Akçaabat’ta kongreye hazırlanıyor. İlçe Başkanlığına atanan Barış Sandıkçı, 6 Nisan’da gerçekleşecek olan kongreye tüm vatandaşları davet etti. Sandıkçı yaptığı açıklamada “Yeniden Refah Partisi olarak Akçaabat’ta ilk kongremizin hazırlıklarına başladık. Kongremize davetimize ilk olarak Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’e yaptık. 6 Nisan 2019 Cumartesi saat 18.30 da Turizm Otelcilik Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda 1. Olağan kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi. Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin’i de ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe yönetimi ziyaretlere devam edeceklerini ifade etti.
 
Gümrükçüoğlu’na Teşekkür Plaketi
 
Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Bayraktar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, görev süresi boyunca emekliler ve Trabzon için yaptığı çalışmalardan ötürü plaket takdim edip teşekkür ederek, “Bu şehir sizi hiçbir zaman unutmayacak” dedi. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret eden Bayraktar, “10 yıl boyunca Trabzon’un şehremini olarak mazlumu kollayıp zalime karşı durduğunuza bizatihi şahit olduk. Emekliler Derneği olarak sizlere getirdiğimiz projelerimize hep destek oldunuz. Gerek Emekliler Haftası’nda yanımızda olmanız, gerek emeklileri Çanakkale’ye ilk kez göndererek bir çığır açmanız, gerekse belediyecilik hizmetlerinde emeklileri öncelikli olarak görmeniz bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir.  Emekliler Derneği Trabzon Şubesi olarak sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu şehir sizi hiçbir zaman unutmayacak” dedi.
Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Bayraktar ve üyelerine teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu ise “Allah (c.c.) ömür verdiği sürece her zaman Trabzon’umuzun, sizlerin emrinde olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 
 
Bilgi Aldı
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni (TESOB) ziyaret ederek, Başkan Metin Kara ve oda başkanlarıyla görüştü, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu TESOB'a gelişi sırasında Başkan Metin Kara, TESOB yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim ve denetim kurulu üyeleri karşıladı. TESOB Başkanı Metin Kara, Vali İsmail Ustaoğlu'nu kurumlarında ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, yürütülen projeler ve esnafa verilen hizmetlerle ilgili bilgi sundu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TESOB'un çağın gerekleri ve teknolojik gelişmelerin ışığında üyelerine en iyi hizmeti getirmeye çalıştığını memnuniyetle gördüğünü vurguladı. TESOB Başkanı Metin Kara, Vali İsmail Ustaoğlu'na Trabzon'daki bakır ustalarının el emeği ile ürettikleri piramit ibrik hediye etti.
 
Okuyan Konferansta Dinleyiciler İle Buluşacak
 
İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Okuyan 29 Mart 2019 Cuma akşam saat 19:00’da KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen konferansta dinleyiciler ile bir araya gelecek. Etkinliğe herkes davetli.
 
İlçemizi Sanatla Taçlandırıyoruz
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türkmen mesajında, sanatın temel dallarından birisi olan tiyatronun, toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Akçaabat Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attıklarını ifade eden Başkan Türkmen,"Belediyemiz bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyor. 1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, her yıl en az bir oyun sahneliyor. Sahnelenen oyunlar yüzlerce seyirci tarafından izleniyor. Bu bağlamda kent olma bilincimizi sosyal belediyecilik anlayışı ile sürdürdüğümüz etkinlikler, hizmetler ve sanatın gelişimiyle de taçlandırıyoruz. İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Tiyatro, bütün kötülüklerin panzehridir.’ Anlayışı içerisinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm emekçilerin ve tiyatro severlerin bu anlamı gününü kutluyorum." İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim