Trabzonluları üzmesi bir yana Türkiye’nin dört bir yanına da üzüntü bıraktı. Ankara’da oturan AK Parti Ağrı eski Milletvekili Erkan Çelebi de sabah saatlerinde Ankara temsilcimiz Tacettin Çebi’yi arayarak, ‘Trabzonspor beni çok üzdü. Artık ayağa kalkma vakti gelmedi mi? Trabzonspor küme mi düşecek?’  sorusunu sordu.

Kurucular Buluştular

AK Parti Trabzon teşkilatında kulisler son günlerde hayli hızlandı. Gündem bir oraya bir buraya sapıyor! Bu arada dinamikler de bir araya gelmeye başladı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı en fazla konuşulan konular arasında yerini alıyor.  Önümüzdeki günler bazı değişimlerin sinyalleri veriliyor. Fakat bu değişimler nasıl olacak? Bekleyip göreceğiz. Tam bunlar yaşanırken AK Parti’nin ağır topları da bir araya geliyorlar. AK Parti’nin Trabzon’daki kurucuları İbrahim Keskin, Mustafa Yanmış, Niyazi Sürmen, Temel Köstereli, Avni Haliloğlu geçtiğimiz gün bir araya geldi. Buluşmada Trabzon’da yatırımlar, sorunlar çözüm önerileri istişareleri yapıldığı belirtildi.(Haber61)

Diyarbakır Valisine Destek

‘Her yönüyle Trabzon’ platformu Başkanı Köksal Öztürk Diyarbakır’da. Yakın akrabası Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden Köksal Öztürk moral desteği verdi ‘Allah yar ve yardımcın olsun’ dedi. Öztürk Aksoy’la birlikte güvenlik birimlerine de moral aşıladı. Vali Aksoy ise ‘Diyarbakır şimdi güvenli şehir. Tüm Karadenizli hemşehrilerimi bekliyoruz’ dedi.

Kemal Eşkin Uyardı

Trabzonspor taraftarlarından Kemal Eşkin aradı. Yönetim kurulu üyelerin aramış ve uyarılarını yapmış: ‘Yanlış yapıyorsunuz, yönetim olarak krediniz var ama kendinize dikkat edin. Taraftarı daha fazla üzmeyin. 10 adam almayın 5 adam alın sağlam alın’ dedi. Eşkin, Trabzonspor’un küme düşme potasında olduğunu söyleyerek, ‘Bu yılı kurtaralım gelecek yıl iyi transferlerle yol alırız’ şeklinde konuştu.

 ‘Heykelini Dikin’

CHP Trabzon’da en aktif isimlerden biri olan CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin sosyal medyadan yaptığı paylaşımla şaşkınlık yaratırken değişik bir şekilde de tepkisini dile getirmiş oldu. Şenol Güneş Stadyumu açılışı öncesi şehrin belli başlı yerlerine Katar Emirinin fotoğrafları asılmış ve açılıştan sonra hala bugüne kadar kalkmamıştı. Bunun üzerine birçok siyasetçi tepkisini gösterdi ve bizde bu sayfada yazdık. Fakat CHP’li Meclis Üyesi Şahin gibi ironik bir tepki gösteren olmadı. Rize’de şehir meydanındaki Atatürk heykelinin kaldırılmasına da atıfta bulunmuş olan Şahin, “Katar emirinin resimlerini beğendik ricamız belediye önüne birde heykelini dikseniz” dedi. Şahin’in bu yazısına CHP Trabzon’un önde gelen isimlerinde ‘Harika olur’ ‘Destekliyoruz olmalı’ tarzında yazılar yazarak tepkilerini farklı bir şekilde dile getirmiş oldu. Yetkililer Katar Emirinin görsellerinin kaldırılması için neyi bekliyor bilinmiyor.

Çebi Farkı

Trabzon ilçe belediye başkanları arasında vatandaşla iletişimini sıkı tutan belediye başkanlarından bir tanesidir Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi. Belediyedeki işlerinin dışında sahada vatandaşın hüznünü ve mutluluğunu paylaşır ve sosyal medya hesabını da aktif kullanır. Çebi geçtiğimiz gün Araklı’ya yıllarca hizmet etmiş olan bir bekçiyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaretle alakalı açıklama yapan Çebi, “Yıllardır Araklımızda hizmet veren Emekli olduktan sonra mahallesinde muhtarlık görevini yürüten Sevilen simalarımızdan Bekçi Temel Zorbayı meçlisüyelerımle Kaşüstü araştırma hastahanesinde ziyarette bulunduk Hacı Temel Abimize Allah'tan şifa diliyoruz.” dedi.  Başkan Çebi’nin bu ziyareti hem bekçi amcamızı hem de vatandaşları memnun etti. Çebi’yi bu anlamlı davranışından dolayı tebrik ediyoruz.

İmamoğlu’nun Tweetleri Şaşırttı

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı, Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’na, sosyal medya şoku. CHP’li Belediye Başkanı İmamoğlu’nun Twitter’daki takipçileri dün ilk olarak “Genel Başkanımız Kılıçtaroğlunun teröre karşı duyarsızlığın dan ötürü CHP’den ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisine geçiyorum” tweetiyle şaşırdı. Ancak tam tweet’in atılmasının ardından bu kez Beylikdüzü Belediyesinin twitter hesabından “Belediye Başkanımızın hesabı hacklenmiştir. Yapılan paylaşımları dikkate almayınız” şeklinde bir tweet atıldı.  İmamoğlu, facebook adresinden de “Twitter hesabım kötü niyetli kullanıcılar tarafından hacklenmiştir. Yapılan paylaşımları dikkate almayınız” şeklinde bir mesaj attı... Hesabın ünlü Türk hacker grubu Ayyıldız Tim tarafından hacklendiği belirtildi... 

Şoförler Odasından Akçaabat’a Ziyaret

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altuntaş, Genel Sekreter Ömer Hakan Usta ve Serkan Selim, Akçaabat Minibüs Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim'i ziyaret etti. Bir araya gelen eski dostlar Trabzon’un ulaşımını değerlendirdi.
 
Editör: TE Bilisim