Açıkladığı bir projenin belediyeye getirisi 5 milyar TL. Bu kaynakla birlikte Trabzon belediyesinin hem var olan borçları kapatılabilir hem de yatırım yapılabilir.

Atakan Aksoy, 31 Mart tarihinde seçilirse Trabzon’un en genç belediye başkanı olacak. Ve uzun yıllar belediye koltuğunu da kimseye vermeyecek. Seçimler demokrasi şölenidir, Atakan Aksoy hoca seçilemezse yine halkın arasında olacak yine sokakta olacak. Trabzon için üretecek ve koşmaya devam edecek.  Aksoy için Trabzonlulara kulak verdik. Onlar Atakan Aksoy’a nasıl bakıyorlar, onların değerlendirmeleri nasıl? Şöyle diyorlar, ‘O Trabzon’un Dinamik Profesörü, o sorunların çözüm merkezi. 1 Nisan’da koltuğa oturduğunda Türkiye’nin uzun yıllar yararlanacağı bir vizyon adamı.’
 
Tarım Ve Ziraat Önemli
 
Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’ın göreve geldiği günden itbaren yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Bekar’ın son paylaşımını okuyalım: ‘Ortahisar Ziraat Odası, Tarım ilçe müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi ile iki dönümlük arazide oluşturduğumuz çeşitli yöresel meyve fidanlarından oluşturduğumuz Hatıra meyve bahçemizi, beraberinde Çamoba muhtarlık binasının da Bakanımız Cahit Turhan beyinde iştirakı ile birlikte açılışını yaptık.

Açılışa, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Muhtarlar federasyonu genel başkanı Bekir Aktürk, Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, Tarım İlçe Müdürü, Bülent Bayrak, Çamoba muhtarı Osman Sivri, çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı. Bu tip örnek bahçelerimizi Ortahisar ilçemizde uygun arazilerde Tarım ilçe müdürlüğümüz ve Ortahisar belediyemizle beraber çalışarak oluşturmaya devam edeceğiz. Trabzon’umuzda yöresel meyvelerimizi böylece yeniden yetiştirip gelecek nesillere aktaracağız. Meyve çeşitlerimizi yetiştirip, yaşatmaya devam edeceğiz.’
 
Serencam Çaykara’yı Yasa Boğdu
 
Emekli öğretmen ve Çaykara Belediye Meclisi eski üyesi Hasan Serencam (66), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  Serencam dün  Çaykara Merkez Hurmalık Camii’nde kılınan namazın ardından Aşağı Şahinkaya’daki aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri Hüseyin ve Uğur Serencam ile AFAD Trabzon şube müdürü Nalan Karakuş’un babası olan merhum Hasan Serencam, Çaykara Zeki Bilge ilkokulunda uzun yollar görev yaptıktan sonra Trabzon Dumlupınar İlkokulu Müdürlüğü görevinde bulunmuş ve buradan emekli olmuştu. Emeklilik yıllarında bir dönem Çaykara Belediyesinde meclis üyeliği de yapmıştı. Bizde Taka Gazetesi olarak hayata gözlerini yuman Serencam’a Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı dileriz.
 
Çarşıbaşı’na Halkbank Müjdesi
 
Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde Halkbank şube açıyor. İlçenin bankaya büyük bir özlem duyduğunu dile getiren AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocman, Halkbank’ın ilçeye tabelasının takıldığını, bankanın iç düzenlemeleri bittikten sonra faaliyete geçeceğini söyledi.

Kocaman, “Halkbank Şubesinin ilçemize kazandırılması için güçlü bir irade ortaya koyan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta başta olmak üzere milletvekillerimize ve emeği geçenlere ilçem adına sonsuz teşekkür ederim” dedi.
 
Başkan Kasap Veda Ediyor
 
31 Mart Yerel Seçimlerden sonra görevini yeni yönetime devir edecek olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, veda ziyaretlerine başladı.

Bu ziyaretleri kapsamında Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sükücü ile makamında bir araya gelen Başkan Kasap, Başsavcı Sekücü ile sohbet etti.Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sükücü, 5 yıllık süre içinde uyumlu ve gayretli çalışmasından dolayı Başkan Kasap’a Allah’ın 99 ismi (Esma-ül Hüsna) tablo takdim ederek teşekkürlerini sundu.
 
Hazırlıklar Tamam
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Şanlıurfa’dan Trabzon’a gelecek olan kafile için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kaymakamı Tolga Toğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 04-07Nisan 2019 tarihlerini kapsamayan 4 günlük program en ince ayrıntısına kadar ele alındı.

Atatürk Köşkü, Şehir Müzesi, Trabzonspor Müzesi, Uzungöl, Fatih Camii, Ahi Evren Dede Türbesi, Şenol Güneş Spor Kompleksi, Sülüklü Şehitlik Mezarlığı başta olmak üzere Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek Trabzon’u tarihi ve kültürel açıdan tanıma fırsatı bulacaklarını belirten Kaymakam Tolga Toğan, “Ülkemizin kardeşliği,  birliği ve beraberliği için bu projeyi çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki, Urfalı kardeşlerimiz Trabzon’dan çok güzel izlenimlerle ayrılacaklardır. Program süresince Trabzonlu ailenin yanında konaklayacak olan Urfalı kardeşlerimiz Trabzonlu yaşıtlarıyla kaynaşarak Trabzon ile Şanlıurfa arasında Kardeşlik Köprüsü oluşturacaklar” dedi.
 
Recep Tayyip Erdoğan, Gümrükçüoğlu’nu Ziyaret Etti
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Oflu Recep Tayyip Erdoğan’ı makamında ağırladı. Torunu Recep Tayyip Erdoğan Türkmen ile Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden Namık Terzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlıklarından ötürü torununa Recep Tayyip Erdoğan ismini verdiklerini söyledi. Kızının oğlunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini taşımasından onur duyduğunu ifade eden Terzioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız kimsesizlerin kimsesidir. Ülkemizi, dünyanın sayılı güçlerinden biri haline getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini torunumun taşımasından gurur duyuyorum” dedi.

Oflu Recep Tayyip Erdoğan Türkmen ile zaman geçirip hediyeler veren Başkan Gümrükçüoğlu ise Anadolu’da birçok ailenin çocuklarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini verdiğini kaydetti. 2002 öncesi Türkiye ile 2002 sonrası Türkiye arasında çok büyük farklar bulunduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız 2002 yılında nasıl bir Türkiye devraldı, ülkemizi nerelere taşıdı? Anadolu insanı bunu çok iyi biliyor. Kız evlatlarımızın başı örtülü-başı açık diye ikiye ayrıldığı, imam hatiplerde okuyan evlatlarımızın dışlandığı, IMF’ye olan borcundan ötürü bağımsız karar alamaz hale gelen ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm bu sorunları aşmıştır. 17 yıl boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızı durdurmak isteyenler bugünde boş durmamaktadır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, Türk Milleti Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğunu her platformda göstermiştir. Aziz milletimiz 31 Mart’ta bunu bir kez daha tüm dünyaya ilan edecektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim