İŞKUR İl Müdür Yardımcısı İbrahim Büyük, Şube Müdürü Nurettin Karan ve beraberindekiler konu ile ilgili olarak istişarelerde bulunmak amacıyla Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında İŞKUR Şube Müdürlüğü’nün açılacağı binanın tadilatıyla ilgili görüşmelerde bulunuldu. Devlet kurumlarının ilçeye gelmesi için her türlü desteği veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İŞKUR Şube Müdürlüğü’nün tüm Büyükliman Yöresi’ne hizmet vereceğini söyledi.

Somuncuoğlu Açıkladı

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Eynesil AK Parti ilçe Başkanı Fatih Cansız ve yönetim kurulunun girişimleri sonucunda Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli tarafından söz verilen Anadolu İmam Hatip lisesi okulunun  inşaatı 2017 yılında başlayacak. 16 Derslik olacak olan lise AB standartlarına uygun, depreme dayanıklı, son sistem ve modern bir şekilde yapılacak. Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, İl milli eğitimden gelen yetkiliyle birlikte Altınlı Mahallesi Şehit Onbaşı Şahin Abanoz İlk Öğretim Okulu spor salonunun hemen arkasındaki bulunan arsa yerine giderek incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan;  Başkan Somuncuoğlu, “Başbakan yardımcımız ve Giresun Milletvekilimiz Sayın Nurettin Canikli, Eynesil Halkına Eynesil Anadolu İmam Hatip Lisesi binası için söz vermişti. Söz verdiği gibi okulumuzun 2017 içinde temeli atılacak. Yapılacak binayla ilçede oluşan lise sorunu çözülecek. Arsanın yarısı belediye arsası yarısı da kamulaştırılarak alındı. Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli' ye Milletvekillerimiz Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk' e, İlçe Başkanımız Fatih Cansız’ a ve emeği geçen kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederim. İlçemize ve Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

 ‘Hayır’ Araştırılacak 

AK Parti Genel Merkezi ülke genelinde referandum sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Trabzon’da da tek hayır çıkan ilçe olan Beşikdüzü ilçemizde neden hayır çıktığı ile ilgili olarak araştırma yapılacak. Edindiğimiz bilgilere göre parti tarafından görevlendirilen teşkilat mensupları hem partililerle hem de vatandaşlarla görüşerek bir rapor hazırlayacak. 

Geçmiş Olsun

Trabzon’da Ak Parti cephesinde referandumun kuşkusuz en yorgun ismi Hasan Şener’dir. İl yönetimindeki istifaların ardından yedekten yönetim kurulu üyesi olan Şener, referandumda sadece Trabzon’da değil, Bakan Soylu ülkenin neresine gitmişse, seçim otobüsünü oraya getirdi ve mitinglerin düzenleyicisi oldu. Otobüsün araç komutanlığını yapan Hasan Şener, iki ay boyunca da mesai mefhumu gözetmeden çalıştı. Bu yoğun çalışmasından sonra Şener’i Bakan Soylu tatile gönderecekti ama referandumdaki bedenen de çalışması sonucu ayağını sakatladı. Şimdi menüsküs ameliyatı oldu. Tam referandum sonrası dinleneceğim UMRE’ye giderim diye plan yapan Şener; yatağa düştü.

Oylama Değerlendirildi

AK Parti Trabzon milletvekili Adnan Günnar, AR-GE Başkanımız Nükhet Hotar, araştırmacılar ve akademisyenlerle İstanbul Malta Köşkü'nde 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylamasını değerlendirdiler.

Akyan Sert Çıktı

Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili olan Asım Aykan CHP’ye yine sert bir açıklamayla yüklendi. Haçlıların saldırdığını ve CHP’nin de onlara ikmal yaptığını iddia eden Aykan, “Bu yazıyı yazarken gönlüm buruk. Keşke böylesine bir talihsizliği seslendirme zemini oluşmasaydı. Maalesef durum budur. Adamlar; toplarıyla, tanklarıyla, atlarıyla, itleriyle, ajanlarıyla, medyalarıyla, kurumlarıyla topyekun üzerimize geliyor, pes ettirmeye çalışıyor, içimizdeki adamlarına sahip çıkıyorlar. Onlar için normal. Anlaşıldı bunlarla Çetin bir mücadelemiz olacak. Peki şu ana muhalefet partisinin hali nedir? Allah aşkına. Her hareketiyle onlara ikmal yapıyor, tezlerine malzeme ve gerekçe oluşturuyorlar. Batının içimizdeki TRUVA ATI gibi son talihsizlikleri de referandumu AİHM' e taşıma kararlardır. Bu zihniyete en güzel cevap, Gölge etme başka ihsan istemem.” dedi.

Gümrükçüoğlu’nun Vefası

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevlerinden bir süre önce Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Kurt ile Ankara İŞKUR İl Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Taşan’a hizmetlerinden ötürü plaket takdim ederek teşekkür etti.  Sera Gölü Tesisleri'nde gerçekleştirilen Daire Başkanları İstişare Toplantısı'nda konuşan Gümrükçüoğlu, “Her zaman söylediğimiz gibi herkese eşit, objektif, şeffaf hesap verebilir olarak bütün iş ve işlemlerinizde davranmamız temel prensibimizdir. Bunu da en iyi şekilde yürüttüğünüzü görüyoruz. Bu çevrede biz bir aileyiz. Bundan sonra yürüteceğimiz mesailerde de bu titizliği göstereceğinizi biliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesindeki görevlerinden Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atanan Ahmet Kurt ile Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne atanan Ahmet Taşan’a hizmetlerinden ötürü plaket takdim etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Ahmet Kurt da Sayın Ahmet Taşan da bizlerle birlikte gecelerini gündüzlerini katarak görevlerini ifa ettiler. Ahmet Kurt hem İşletme ve İştirakler Dairesi, hem de Bilgi İşlem Dairesini yürüttü. Ahmet Taşan kardeşimde bizim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğündeki güzel hizmetleri nedeniyle alıp birlikte çalışmak istediğimiz bir arkadaşımızdı. Yine öyledir. Kültür ve Sosyal İşler Dairemizde gayretlerini büyük başarılarla sürdürdü. Biz kendilerinden çok memnunuz, gösterdikleri gayretlere müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim