Trabzon İMO Başkanlığından istifa ederek AK Partiden aday adayı olan Mustafa Yaylalı dün basın toplantısı yaptı. Yaylalı’nın toplantısında kimlerin katkısı olduğunu biliyorum. Çok güzel bir toplantı yaptı. Trabzon’un meselelerine bakış açısı ile verdiği cevaplar ile çağdaş şehirciliğin gereklerini anlattı. İnşaat mühendisleri odasındaki görevini Muzaffer Aydın ve arkadaşlarına devreden Yaylalı, başta Türk dünyası Mühendisler Birliği Yöneticisi Sayim Adanur olmak üzere tüm TMOBB Başkan ve yönetimlerine kendi yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yaylalı yeni dönemde nerede olur bunu zaman gösterecek.
 
İstifa Çağrısı
 
AK Partinin önemli siyasetçilerinden birisi olan eğitimci Yasin Aydın CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygün’e tepki gösterdi: ‘CHP Tekirdağ milletvekili Özcan Aygün’ü yaptığı saçma sapan açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyorum. Karadeniz’in ve bilhassa Trabzon’un bu ülke için ne anlam taşıdığını halen daha idrak edememiş insanların yüce Meclis’imizde parlamenter sıfatı ile görev almasından büyük üzüntü duyuyorum. Sn Aygün unutmamalıdır ki vatan millet denildiğinde kalbi çarpan ilk il Trabzon’dur. PKK belasının ve siyasi ayağının yuvalanamadığı tek il Trabzon’dur. Çanakkale savaşında Lisesi mezun vermemiş tek yer Trabzon’dur. Sn Aygün’ü kendince fikirlerini beğenmediği Kadir Mısırlıoğlu’na ve memleketi olan Trabzon’umuza yaptığı hakaretten ötürü özür dilemeye ve milletvekilliği görevinden istifa etmeye davet ediyorum’
 
Kandıra’ya Yalçın
 
Ayhan Yalçın Kocaeli’nin Kandıra ilçesinden. Başarılı bir iş adamı. Belediye Başkanlığı için AK Partiden aday adaylığını gerçekleştirdi. Dosyasını verdi ve yola çıktı. Yalçın ile Kocaeli’nde tanışma fırsatımız olmuştu. Dolu ve tam bir Yerel yönetimler için ideal bir isim. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.
 
TİAB’dan Özcan’a Tepki
 
Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan’ın sert bir dille eleştirdi. TİAB Başkanı Aşçıoğlu, “Milletvekili Sayın İlhami Özcan Akgün’ ün Trabzon şehrinin ve Trabzonlu’ nun, Türkiye için yaptıklarını ve ülkesinin; milli birlik ve beraberliği adına verdikleri mücadeleyi; Mustafa Kemal Atatürk’ ün 1924 yılında şu sözlerle ifade ettiğini; “İlk defa Samsun’ a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Ülkemizin ekonomik kalkınmasına önemli değer katan vefakâr Trabzonluların hassasiyetlerinin dikkate alınması gerekliliğini; Kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.
 
Bayrağı Devraldı
 
Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında İl Öğrenci Temsilciliği seçimi Trabzon Fen Lisesi, Mehmet Ali Yılmaz konferans salonunda gerçekleşti. 5 adayın katıldığı başkanlık seçimini 23 oy alan Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Murat Yıldız kazandı. Yıldız, kendisine destek veren öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek Ankara’da Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. Seçim sonuçlanmasından sonra 15.dönem İl Öğrenci Meclis Başkanı Görkem Ulusoy, Murat Yıldız’a teşekkür ederek Türkiye Öğrenci Meclisi olarak kendisine her konuda destek vereceğini söyledi ve görevini devretti.
 
Beşikdüzü’nde İkinci Başvuru
 
Sedat Cumur, AK Parti’den Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Zülküf Dilli’nin ardından Beşikdüzü’nde ikinci başvuruyu yapan Sedat Cumur, Trabzon, Of ve Beşikdüzü’nde 8 yıl İmam Hatiplik görevinde bulundu. 1998 yılında itibaren ise Beşikdüzü Vergi Dairesi’nin çeşitli bölümlerinde çalıştı. ASKF bünyesinde 7 yıl saha komiserliği görevinde bulunan Cumur 3 yıldan beri TFF müsabakalarında temsilcilik görevi yürütüyor.
 
Kazanan Şalpazarı Olacak
 
AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan Aday Adayları, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İrfan Çelik’in katılımı ile bir toplantı yaptı. Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Başkanı Zeki Çabuk, “31 Mart Yerel Seçimlerinde adayımız kim olursa olsun Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu adayın arkasında duracağız. Şalpazarı’nı AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Bu defa kazanan Şalpazarı olacak” dedi.
 
Trabzon Hassasiyeti
                                                                                             
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, “1461 yılında TÜRKLER tarafından fethedilmiş olan yaklaşık 600 yıldır Türk bayrağı dalgalanan, M.Ö İskitlerin yani tarihe Sakalar olarak geçmiş olan, Türklerin yerleştiği ve peşinden bir çok Türk boyunun akın akın gelerek Kuman, Kıpçak, Çepni gibi daha birçok boyun yaşadığı… Fatih Sultan Mehmethan’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Atatürk’ümüzün ise Samsun’a ayak bastığı zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında TRABZONLULARIN bulunduğunu, asla unutmayacağım dediği Sakarya Büyük Meydan Savaşından sonra ise 3. tümeni ile yetişen Trabzon evlatlarını, savaş meydanlarında gösterdikleri özverilerinin değerli anısı daima beynimde canlı kalacaktır dediği Trabzon. Trabzon’u halen daha Pontus Rum olarak görmek, bırakın 3000 yıllık TÜRK tarihini, Trabzon’da dalgalanan 600 yıllık Türk Bayrağını inkar etmektir.  Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak, Tekirdağ gibi güzel bir şehrimizin CHP Milletvekilini kınıyor, Trabzon tarihini bırakın, Türk tarihinden bihaber olduğunu bu demecinden anlıyoruz. Tarihten Bihaber olan Sayın Vekilimize naçizane olarak birazcık Anadolu’daki Türk tarihini okumaya davet ediyoruz” dedi.        
 
Tabakhane Açıldı
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak,  yaptığı açıklamada, yaşanan su arızasının çözümlendiğini belirterek,  "Su kesintisi yaşanan mahallere su verildi. Bu işlemin ardından yolun küçük bir kısmında meydana gelen kaymanın önüne geçilmesi için çalışmalar başlatıldı. Çalışmanın ardından da yol yeniden trafiğe açıldı." diye konuştu. Ortahisar ilçesindeki Tabakhane Köprüsü çıkışında dün akşam saatlerinde yer altından geçen su borusu patlamış, patlayan borudan fışkıran tazyikli suyun kuvvetiyle yolun bir kısmında çökme meydana gelmişti.
 
ÖRS’ten Anlamlı Ziyaret

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin diyaliz hastası Adnan Atalar’ı ziyaret etti. Maçka Bahçekaya Köyü Seyitli Mahallesinde yaşayan Adnan Atalar’ı ziyaret eden Örs, Atalar ailesinin konuğu oldu, sağlık dileklerini iletti. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs Atalar ailesine gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek “Buraya hasta ziyaretine geldim. Ama maşallah Adnan Ağabey’i oldukça iyi gördüm. Kendisine sağlık diliyorum. Bahsettiği yol problemini ben de gelirken bizzat gördüm zaten. İlgililere konuyu aktaracağım. En kısa zamanda bu yol probleminin çözüleceğine inanıyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim