Yeşiltepe’de uzun süredir önemli işlere imza atan Özdemir ile Çalık hem Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hem de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti ve yeni sezonda da en güzel hizmeti alacaklarını söylediler.

İl Başkanından Kanuni Evine Özel Paylaşım!

Trabzon’da dün önemli bir gün idrak edilirken eksikler vardı fakat dikkat çekenler de oldu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi tam 8 yıldır Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfının yönetim kurulunda üye olarak yer alıyormuş. Bu sebepten dolayı Revi için bu programlar çok önemli her birine iştirak ediyor ve ev sahibi olarak misafirlerle ilgileniyor. Siyasi kimliğinin dışında hareket eden Revi’yle dün ayak üstü sohbet de ettik. 

Yoğun tempolarının devam ettiğini belirten Revi basın mensuplarının da yoğun bir tempoda çalıştığını ifade ederek kolaylıklar diledi. Dün dikkatimizi çekti Revi’nin sosyal medya hesabından dünün anlam ve önemi için Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültür Evinin içinden fotoğraflar paylaşıldı. Her fotoğraf kültür evinin içindeki güzelliği anlatırken Revi de buranın mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini de belirtti. Revi’nin hem daveti hem de paylaşımı kamuoyundan destek gördü.

Belediye İşletecek

Akçaabat Belediyesi'nce 2 kez ihaleye çıkartılan ve alıcısı çıkmayan Kanoğlu Konağı'nı artık Belediye işletecek. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, tarihî Ortamahalle’de girişimci tarafından zarar ettiği gerekçesiyle işletmesi bırakılan Kânoğlu Konağı’na hiçbir talipli çıkmadı. 
 
Otel ve restoran olarak hizmet etmesi için belediye tarafından yenilenen konağın girişimci tarafından bırakılmasının ardından 2 kez ihaleye çıkmasına karşılık alıcı çıkmadı. Başkan Türkmen daha önce yapmış olduğu açıklamada, konağa alıcı çıkmaması durumunda belediye tarafından işletileceği açıklanmıştı. Başkan Türkmen açıklamasında "Türkmen “Biz Timurciler Konağını nasıl işletmişsek orayı da öyle işletiriz. Çoğu zaman yer yetmediği için Timurciler’e gelen grupları ağırlayamıyoruz. O insanları buraya davet edebiliriz. Ama amacımız önce özel sektör sonra kamu...” diye konuştu.

Arhavi – Hopa Tüneli Hizmete Açıldı

Karadeniz Sahil Yolundaki Arhavi – Hopa kısmının eski bağlantı yolu olan ve Doğu Karadeniz’in en eski tünellerinden olan tünel inşaatında sona gelindi.
 
Arhavi – Hopa Tüneli Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde yüklenici firma olan Kartaş İnşaat tarafından yapılan güçlendirme çalışmalarının bitirilmesinin ardından hizmete açıldı. Hopa tarafından 64 metre, Arhavi tarafından 35 metre uzatılarak toplamda 300 metre olan ve toplam 7,5 Milyon TL’lik tünel için son olarak asfalt çalışması da tamamlandı. Asfalt çalışmasının ardından yola çekilen çizgi çalışmasının da kuruması ile yol trafiğe açıldı.

UTEF'e Akçaabat'ta Veda        

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali (UTEF)’nin kapanış programı Akçaabat’ta yapıldı.  

Gün içerisinde, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün çok amaçlı toplantı salonunda edebiyatseverlerle ve 17 Şubat Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda öğrencilerle buluşan UTEF komitesine, Akçaabat Belediyesi tarafından bir davet düzenlendi. Gerçekleştirilen davete; Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Trabzon İl Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, Karadeniz Yazarlar Birliği Başkanı Esma Ala Türkmen, Trabzon Yazarlar Birliği Başkanı Mustafa Durmuş ve Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı Yahya Demeli katıldı.

Akçatepe tesislerinde verilen davette, Murat Akyol’un sunduğu “Altın Post ve Amazonların Gözyaşları” isimli sunumun ardından festivale katkı sağlayan tüm sanatçı ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi.

Gümüşhane Üniversitesi Açtı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, kurum bünyesinde yaz okulu açacaklarını ve ilk öğrencilerin de 3 Temmuz’da ders başı yapacaklarını söyledi.  Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybek, hem kamuoyunun talebi hem de bölgedeki üniversitelerde yaz okulu olmaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade etti.“Yaz okulu sanki tembel öğrenciye imkan gibi anlaşılıyor ama batıda ilk ortaya çıkışı başarılı öğrencilerin öğrenim sürelerini kısaltmak içindir” Üniversite senatosunda görüşerek kararı aldıklarını, bütünleme sayısı ve öğrencilerin haklarıyla ilgili düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Zeybek, “Yaz okuluyla ilgili kamuoyu talebini de dikkate alıyoruz. Yaz okuluyla ilgili kamuoyunda ve bazı öğretim üyelerinde eksik bir algı var. Yaz okulu sanki tembel öğrenciye imkan gibi anlaşılıyor ama batıda ilk ortaya çıkışı başarılı öğrencilerin öğrenim sürelerini kısaltmak içindir. Öğrenci illa kaldığı dersi almak durumunda değil üstten ders alabiliyor.

TMO 10 TL’den Alım Yapıyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, hafta başından fındık alımına başlayan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Ordu ilinde 4 günde yaklaşık 30 ton fındık alımı yaptığını açıkladı. 
Soydan ayrıca, müdahale alımları öncesinde fındık fiyatının serbest piyasada 9,25 TL’ye kadar düştüğünü de hatırlatarak, “Serbest piyasada fındık fiyatı halen 9,25-9,50 TL aralığında bulunuyor. TMO ise 10 TL’den alım yapıyor. Üreticilerimiz serbest piyasaya karşı ürünlerini TMO’ya vermek için randevu alımlarına hız verdi” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim