Ak Parti camiasında da büyük üzündü yaratan Yeşilyurt'un ölümü sonrası Ak Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, acı haberi şu ifadelerde duyurdu: “Hayrat İlce başkanıyken ve sonrasında neredeyse tek başına bu davanın yükünü taşıyan, sabır abidesi, millete hizmetkar, mübarek adam, sevgili abimiz, başkanımız, Yurttaş Yeşilyurt abi Allah sana rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine ve teşkilatımıza başsağlığı dileklerimle. Ölüm de var arkadaşlar, ne mutlu bağışlayanlara, affedenlere ve birbirlerini Allah için sevenlere. Milletimizin ve Teşkilatımızın kardeşliği daim olsun”
 
Büyükliman’da Siyaset
 
Yerel seçimlere yaklaşık olarak 20 aylık bir süre kaldı. Büyükliman Yöresi’nde MHP ve CHP’de başkan adaylığı için isimler telaffuz edilmeye başlanıldı.
 
Belediye başkanlarının çoğunluğunun iktidar partisinden olması ve AK Parti’de ilçe başkanlığı seçimlerinin beklenmesi dolayısıyla daha erken düşüncesi ile sessizlik hakim. Çarşıbaşı’nda Milliyetçi Hareket Partisi’nden Halil Kul adaylık için hazırlanıyor. Aynı partinden aday olan Ahmet Çakır ise sessizliğini koruyor. Vakfıkebir’de ise MHP’ye yeni bir ilçe başkanı ve teşkilatı atandı.
 
Yerel seçimlere hazırlık bundan sonra başlayacak. Vakfıkebir CHP’den Emin Uludüz’e yeniden aday olması için önemli bir talep var. Emin Uludüz’ün kararını zaman gösterecek. Beşikdüzü’nde CHP’den Ramis Uzun’un yeniden aday olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Gittiği her yerde yoğun bir ilgi gören Uzun’a aday olması yönünde yoğun baskı var. Tonya CHP’den emekli Halk Bankası Müdürü Mevlüt Özkan, Tonya eski Spor İlçe Müdürü Abdullah Malkoçoğlu ve Gazeteci-Yazar Hasan Kalyoncu adaylık için konuşulan isimler.
 
Şalpazarı’nda ise bütün denge Başkan Refik Kurukız’ın üzerine kurulmuş. Şalpazarı’na önemli hizmetler gerçekleştiren Başkan Kurukız’ın ivmesi her gecen gün yükseliyor. AK Parti ve MHP arasındaki yakınlaşma göz önüne alınırsa AK Parti’nin Refik Kurukız’a adaylık için teklif yapabileceği ve onunla seçime girebileceği konuşuyor. Refik Başkan’ın vereceği karara göre bu ilçemizde siyasetin gidişatının netleşeceği ifade ediliyor.  Şalpazarı’nda eski başkan Fehmi Cengiz’de yeniden aday olmak için kolları sıvadı.
 
Bayraktutan'ın Acı Günü
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın annesi Ayşe Bayraktutan hayatını kaybetti. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın 90 yaşındaki annesi Ayşe Bayraktutan yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti. Bugün ikindi namazının ardından Artvin Merkez Camii'nde kılınacak olan 3 çocuk annesi Ayşe Bayraktutan'ın cenaze namazına CHP'nin grup başkan Vekili Engin Altay'ın da katılacağı öğrenildi.
 
Vakfıkebirli Gençlere Kurs
 
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Vakfıkebirli gençler için yaz spor okulları açtıklarını belirterek konu ile ilgili açıklamada bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Cicvil yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 
“Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İş Birliği ile açılacak olan Yaz Spor Okulları kayıtlarımız başladı. Civil,  İlçemizde voleybol, basketbol, masa tenisi, hentbol, yüzme, kano, badminton branşlarında kurslar açılacaktır. Bu kurslarımız yaz boyunca dönemler halinde müracaat olduğu sürece devam edecektir.
 
Yüzme kursumuz Trabzon Olimpik Havuzda, kano ve yelken Beşikdüzü çeşme önü limanında, diğer kurslarımız İlçe Spor salonumuzda Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile yapılacaktır. 29 Haziran 2017 günü Trabzon’da yapılacak olan açılış töreni ile spor okulları resmen başlayacaktır. 09 Haziran’da okullar yaz tatiline girdi. Gençlerimizin tatillerini dolu dolu geçirmeleri için açacağımız bu kurslara ilgi alanlarına göre kayıt yaptırmalarını ve kurslara devam etmelerini istiyoruz.
 
Hastane Borcunu Ödedi 
 
Tonya Karaağaçlı Mahallesi’nden ikamet eden Fatma Sağlam hakkında hastane masrafları nedeniyle başlatılan icra takibine iş adamı Ali Usta dermen oldu. İstanbul’da yaşayan Usta, Sağlam’ın icra masraflarının tamamını ödedi.  2003 yılında KTÜ Farabi Hastanesi’nden taburcu olurken oğlu adına senet imzalayan Sağlam, borcunu ödeyemeyince hakkında icra takibi başlatılmış, bu arada arazisine de haciz konulmuştu. Yaşanan olayı basından öğrenen iş adamı Ali Usta, 980 TL’lik borcu ödeyerek icrayı kaldırdı.  Borcu ödenen Fatma Sağlam, “Ali Usta’yı tanımıyorum. Şalpazar’lı olduğunu öğrendim. Bize sahip çıktı. Borcumuzu ödedi. Hastane tarafından yapılan icra takibini durdurdu. Kendisine nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sağ olsun. Bizi bu sıkıntıdan kurtardı. Allah ona hiçbir sıkıntı vermesin. Allah ona da çık versin. Zor zamanımızda Hızır gibi yetişti. Devletin yapamadığını Ali Usta yaptı.”
 
Bir İlki Gerçekleştirdi
   
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta bu yıl Ramazan ayında ilçede bir ilki gerçekleştirdi. İlçede belirli mahalleler merkez seçilerek iftar programları düzenleniyor. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftar programları ile hem mahalle halkının kaynaşması hem de birlikte olunarak sorunların bizzat yerinde dinlenmesi amaçlanıyor.
 
Çaya Yüzde 13 Zam
 
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 13 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere siyah, yeşil ve organik çay da dahil olmak üzere tüm çay gruplarına yüzde 13 oranında zam yaptı. Çaykur ürünlerinden sadece geçen yıl Aralık ayında zam yapılan Tiryaki, Çiçek ve Tomurcuk çaylarına bu kez zam uygulanmadı. Son yapılan zamlarla birlikte en ucuz Çaykur çayının bakkal satış kilo fiyatı 30 Tl’ye yükseldi.
 
Başkan Amcasını Kaybetti
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Serkan Birben'in Amcası, Eski Çaykur Genel Müdürü Bedirhan Birben'in kardeşi Çaykur emeklisi Orhanay Birben (78) hastalığına bağlı olarak evinde hayatını kaybetti. Merhum Birben'in cenazesi dün pazar ilçesindeki Sahil Camiinde kılınan cenaze namazının ardından ilçenin Subaşı Köyünde defnedildi.
Editör: TE Bilisim