Vatandaşların kabuklu yiyeceklerin çöplerini bıraktığı bankın fotoğrafını çeken Özkan, şu notla paylaşımda bulundu, “Burası Ortahisar Kanuni Parkı Ensar Vakfi binasının önü. Belediyeye ait çöp kutusu yanda boş. Mutlaka burada çekirdek yiyip bırakanlar bizim geleceğimiz olan gençlerimizdir.Gençler lütfen dikkat.Size güvenmeliyiz. Belediye ve vakıf yetkililerinin dikkatine… Bu alan kameralarla izleniyor.Önce burayı temizleyin.Sonra kirletenleri bulun.”
 
 ‘Sizlerle Varız’
 
TAKA Gazetesi'nin 18.Yaş mutluluğuna ortak olan dostlarımız eski Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Alport Liman işletmesi Müdürü Muzaffer Ermiş, Gazeteci Erol Üzen'e teşekkür ediyoruz. TAKA Gazetesi okurları ve sevenleri ile büyüdü. Sevgiye layık olacağız.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Rize’deki Miting Yeri Belli Oldu
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçim teşekkür ziyaretleri kapsamında 23 Ağustos Cuma akşamı babaocağı Rize’ye gelecek. Rize’de bir gün konaklaması ve Cumartesi akşamı kentten ayrılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü saat: 16.00’da hemşehrileriyle Güneysu İlçesi Adacami Köyündeki toplu açılış töreni ve teşekkür mitinginde buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 23 Ağustos Cuma günü Ankara’da düzenlenecek kuruluş programına katılacak. Program sonrasında akşam geç saatlerde Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Trabzon’a buradan da helikopterle Rize’nin Güneysu ilçesindeki ilçe stadına varması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu’da hemşehrilerine kısa bir selamlama konuşması yapacak ve hemşehrilerini toplu açılış töreni ile teşekkür mitingine davet ettikten sonra evine geçecek. 24 Ağustos Cumartesi günü evinde bazı görüşmeler yapması ve saat: 16.00’da yapılması planlanan toplu açılış törenine kadar evden çıkması beklenmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü’nün üniversitenin akademik ve idari personelinin konut ve sosyal alan ihtiyacına cevap vermek amacıyla Güneysu ilçesine bağlı Adacami Köyünde yaptırdığı içerisinde yürüyüş yolları, sosyal alanlar, açık spor alanları, oyun parkları ve rekreasyon alanları, 30 blok, 2+1 daire olmak üzere 60 daire, 3+1 daire olmak üzere 420 daire, ayrıca 1 blok, 28 daireden oluşan misafirhane ile yerleşke içerisinde toplam 31 blok 508 daire bulunan ve her blokta 16 araçlık kapalı otopark yer alacak Toplu Konut Yerleşkesi mevkiinde düzenlenecek Toplu Açılış Törenine katılacak. Saat: 16.00’da yapılması planlanan Toplu Açılış Töreni ve teşekkür mitingi sonrası Erdoğan’ın zamanının elvermesi halinde Rize Valiliği, Rize Belediyesi, AK Parti Rize İl Başkanlığı ve Çaykur Rizespor Kulubüne ziyaretlerde bulunması bekleniyor.
Saat: 19.00’da parti teşkilatıyla kuruluş yıl dönümü programı ve yemeğinde bir araya gelmesi planlanan Erdoğan’ın bu programın ardından Rize’den ayrılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize programı içeriğiyle ilgili yine değişiklikler olabilir.
 
Başkan Yalnız Bırakmıyor
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi hafta sonu düğün merasimi olan çiftleri yalnız bırakmadı. Cumartesi ve pazar günü gerçekleşen tüm düğünlere katılan Belediye Başkanı Recep Çebi kimi düğünde nikah, kimi düğünde ise şahitlik yaptı. Çiftlere hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Çebi bugüne kadar sayısız düğün merasimine katıldı. Davet edilen tüm düğünlere katılan Belediye Başkanı Recep Çebi, bu durumdan dolayı gelen davetlerin çoğaldığını ifade etti. Başkan Çebi hafta sonu, Öztorun ve Karabıyık, Çebi ve Acar, Vahapoğlu ve Duman ailelerinin nikah merasimini gerçekleştirdi.
 
Yalova’da Sürmeneli Başhekim

Sürmeneli ünlü Kardiyolog Murat Bilgin Yalova Özel Atakent Hastanesi başhekimliği yürütüyor.Uzman Dr. olarak göreve başladığı Yalova Özel Atakent Hastanesinde göreve başlayan Bilgin, 2018 tarihinde Başhekimlik görevine getirildi.
 
Murat bilgin kimdir ?
 
Ukuslararası birçok makalesi yayınlanan Uzm. Dr. Murat Bilgin 1981 yılında Sürmene’de doğdu.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2007 yılında dereceyle mezun oldu. Uzmanlığını da aynı üniversitede tamamlayan BİLGİN, 2013 2017 yılları arasında Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2017 yılı kasım ayına kadar da Adana Özel Sezar Hospital’ da hizmet sundu. 27 Kasım itibari ile Özel Atakent Hastanesi’ nde hasta kabulü yapmaya başlayan Uzm. Dr. Murat BİLGİN, Kapak Hastalıkları, Hipertansiyon, Kalp Yetmezliği, Koroner Arter Hastalığı, Hiperlipidemi, Kardiyak Aritmiler, Kongenital Kalp Hastalıkları, Ateroskleroz (Damar Tıkanıklığı), Atrial Fibial Fibrilasyon (Ritm Bozukluğu), Karotis Arter Hastalıkları ve Aort Anevrizması alanlarında sağlık hizmeti verdi. Mayıs 22018 tarihinde Atakent Hastanesi başhekimliğine getirilen Uzm. Dr. Murat Bilgin'in birçok hastası yurt dışından özel olarak Yalova'ya geliyor.
 
20 Gün İçinde Ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TMO'nın fındıkta müdahale alımı yapması kararı alınırken, ofis tarafından fındık alımına ilişkin her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıkları tamamlandı. Söz konusu alımla, fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılması, depolama ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanacak. TMO tarafından, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık kilogram başına 17 lira, levant kalite kabuklu fındık 16,50 lira, sivri kalite fındık ise 15,50 liradan satın alınacak. Ürün bedeli ödemeleri en geç 20 gün içerisinde yapılacak.

‘Etek’ Kaldırıldı

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Zağnos Vadisinde bulunan tarihi binanın dış kısmına yapılan vatandaşlar tarafından ‘Etek’ benzetmesi yapılan ek kısım Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun kararıyla kaldırıldı. Konuyla ilgili CİMER’e başvuran Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zağnos Vadisinde zorla etek giydirilen tescilli binanın eteği 6 ay önceki müracaatım üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla kaldırıldı” şeklinde yazdı.  Kamber’in başvurusuna Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden verilen yanıtta, "CİMER başvurunuz, Müdürlüğümüzce incelenmiş olup, ilimiz Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesinde yapılan uygulama ile ilgili Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 27.03.2019 tarih ve 4844 sayılı kararı ile izinsiz uygulamanın kaldırılmasına, izinsiz uygulamayı yapanlar ve sebep olanlar hakkında yasal soruşturma açılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Editör: TE Bilisim